Kadın, Yaşam

10 Adımda Duru Bir Cilde Sahip Olmanın Yolları

Cildinizi şımartarak ve doğal yöntemlerden faydalanarak duru bir cilde sahip olmanız mümkün. İşte 10 adımda duru bir cilt için gerekenler:

Maden suyunun mucizesinden faydalanın:

Her sabah yüzü maden suyu ile yıkamak veya bir pamuk yardımıyla masaj yaparak yüzü silmek cildi canlandırıyor ve çok daha temiz bir görünüm elde ediliyor.

saglikli-cilt-icin-yapilmasi-gerekenler.jpg

Peeling yapın:

Peeling; ölü deriyi atarak cildi yeniler ve parlak bir cilt sunar. Yüzünüzde oluşan leke ya da kırışıklıklar için de birebir olan peelingi haftada bir kez mutlaka yapmalı ve cildinizin yeniden yapılanmasını sağlamalısınız.

Kalite uyku çok önemli:

Stresin azaldığı ve hormonların salgılandığı kaliteli bir uyku sağlıklı cilt için deva olacaktır. Cilt kaliteli bir uyku ile ölü hücrelerden arınarak yenilenmeye sebep olur.

Ferahlaması için limon suyundan yardım alın:

Limon suyu aslında tehlikeli olarak görünür. Ancak tedavi yöntemi olarak gece uygulandığında limon suyu cildi ferahlatır ve birçok fayda sağlar. Bir limon suyunu sıkarak pamukla cildinize masaj yapın ve 10 dakika yüzünüzde bekletin. Ardından durulayarak uykuya adım atabilirsiniz.

duru-cilt-icin-ne-yapmali.jpg

Göz altı morlukları için:

Göz altı morlukları birçok kişinin ve özellikle kadınların baş düşmanıdır. Soluk ve yaşlı bir görünüme neden olan bu morluklardan kurtulmak için yoğurt suyu uygulayabilir ve 5 dakika bekletip daha güzel göz altlarına sahip olabilirsiniz.

Besinlere dikkat edin:

Sadece yüzünüze sürdüğünüz ve uyguladığınız besinler değil yedikleriniz de çok önemli. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli ve aşırı yağlı gıdalardan, şekerlerden kaçınmalısınız.

Günde 2 litre su:

Söyleye söyleye dilimizde tüy bitse de etkili ve güzel bir cildin olmazsa olmazı vücudu susuz bırakmamak bunu unutmayın. Günde en az 2 litre su içerek daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Bal maskeleri yapın:

Bal yüz maskesi olarak kullanıldığında ve haftada 2 kez tekrarlandığında cildiniz şimdiye hiç olmadığı kadar pürüzsüz olacaktır.

Cildi yukarı doğru hareketlerle ve masajla temizleyin:

Sürekli yapılan yanlışlardan biri aşağı hareketlerle cildi temizlemektir. Bakteri ve yaplardan kurtulmak için yukarı doğru hareketlerle nemlendirici sürmeli ya da temizlemelisiniz.

Cildi temizlemeden uyumak yasak:

Bunu kural kabul etmeli ve sürekli uygulamalısınız. Uyku sırasında makyajlı bir cilt bozulmalara sebep olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir