Genel

10 Adımda Fenomen Olmanın Yolları!

”Sosyal medya fenomenliği” o artık bir meslek! Ne iş yapıyorsun sorusuna ”aaa ben İnstagram fenomeniyim”, ”Facebook kralıyım / kraliçesiyim”, ”tweetlerimle Twitter’ı sallıyorum” cevapları almak mümkün. Artık sosyal çevrenden bahsederken, iş arkadaşlarım, akraba çevrem, yakın arkadaşlarımın yanına ”sosyal medya takipçilerim”i de ekleyebilirsin. Şarkıcılardan, sanatçılara, siyasetçilere kadar onlarca insan sesini sosyal medya hesaplarından duyuruyor. Yakın gelecekte üniversitelerde sosyal medya bölümü açılmalı, İnstagram’da nasıl fenomen olunur dersleri verilmeli. Neyse ki bunun için şimdilik üniversitelerde bölüm açılmasını beklemene gerek yok. İşte senin için fenomen olmanın yolları!

İçerik Navigasyonu

1) Takipçi sayını arttır

Fenomen olmak istiyorsan öncelikle takipçi sayını arttırman gerekiyor. Bunun için paylaşımlarında daha fazla hashtag kullanmalısın. Kullandığın hashtagler vurucu ve ilgi çekici olmalı. Ayrıca takip ettiğin hesap sayısını çoğaltmalı, paylaşımları daha çok beğenmeli ve onlara daha çok yorum yazmalısın.

2) Düzenli paylaşımlarda bulun

Bir fenomen sürekli paylaşımlarda bulunur. Her saat başı olmasa da gün içerisinde birçok defa paylaşımlarda bulun, videolar çek. Evde oturmakla fenomen olunmaz biraz harekete geç.

3)Okuduğun kitapları paylaş

Sen tam bir kitap kurdusun, kitap ve kahve asla elinden düşmemeli. Okuduğun kitapların kapak fotoğrafı veya beğendiğin bir sayfanın fotoğrafını düzenli aralıklarla paylaş. ”A ben kitap sevmiyorum okumam” diyorsan, okuyormuş gibi yapabilirsin.

4) Tatil fotoğrafları paylaş

Tatil fotoğrafları önemli, bilhassa denize karşı uzatılmış bronz ayaklarını çekip paylaşman gerekiyor.

5) Hayvan sever ol

Sosyal medyada insanlardan daha çok ilgi gören paylaşımlar; kedi, köpek, sevimli hayvanların fotoğrafları. Fenomen olmak istiyorum diyorsan bir kedi veya köpek sahiplen, onunla bol bol fotoğraf çekilip sosyal medya hesabından paylaş.

6) Doğa aşkı

Çiçekler, göller, deniz, batan güneş, kurumuş yapraklar arasında sen! Doğa sevgini takipçilerine göster.

7) İlginç sözler

Doğa fotoğraflarını paylaşırken, ya da bir tweet atacağın zaman ilginç, özlü sözler kullan. Bilge bir fenomeni kim sevmez.

8) Becerilerini göster

Yaptığın sporlara dair fotoğraflar, bir hobi ile uğraşırken çekilmiş pozlar ya da mutfakta yemek yaparken alınmış bir kare fenomen olma yolunda seni zafere ulaştıracak paylaşımlardandır.

9) Moda ikonu ol

Modayı yakından takip et. Hep bakımlı ve şık ol. Tabi ki uykudan uyandıktan sonra ki pozlar veya yatmadan önceki pijamalı pozlar da önemli. Evden çıkmadan önce boy aynasından ya da asansördeki aynayı kullanarak çekeceğin moda ikonu fotoğrafları çok  daha önemli.

10) Sevgilinle olan fotoğrafları paylaş

Sevgilinle geçirdiğin zamanlardan sevimli, aşk dolu, bıcır bıcır fotoğraflar paylaş. Takipçilerin için aşk hayatının gündemini tutmak önemli. Kavga mı ettiniz fotoğraf paylaş, barıştınız mı fotoğraf paylaş. Bir de sevgilin romantikse fenomenliğin garanti, yapılan o sürprizlerin fotoğrafları olay olur olay.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir