Seyahat, Yaşam

10 Başlıkta Norveç’in Fiyortlarında Gemi Yolculuğu

Fiyortlar, buzul çağında buzulların oluşturduğu derin vadilerin, bu buzulların erimesiyle birlikte deniz suyuyla dolmasıyla meydana gelmiş girintili çıkıntılı kıyı yapılarıdır. Bu kıyı tipi daha ziyade buzul çağında buzulların daha fazla bulunduğu kuzey yarımküredeki Alaska, Grönland, Norveç’de görülür.

Bu muhteşem doğal koylar enfes manzaralar sunar. Özellikle de Norveç fiyortlarının çevresindeki muhteşem bitki örtüsü, korunmuş doğa ve sevimli şehirler görülmeye değerdir.

İçerik Navigasyonu

Norveç Fiyortlarına Nasıl Gidilir?

Norveç Fiyortlarına gitmenin en güzel yolu denizden ulaşımdır.  Genelde havayolu ile Kopenhag (Danimarka), Hamburg (Almanya), La Havre (Fransa) veya Amsterdam (Hollanda) şehirlerinden birine uçakla ulaşılıp, bu şehirlerden kalkan cruise gemileriyle Norveç Fiyortlarına gidilebilmektedir.

Fiyort Seyahatleri Ortalama Kaç Gündür?

Gemi ile yapılacak bir seyahat olması ve ilk önce havayoluyla fiyortlara yakın bir merkeze gidilmesi gerektiği için fiyortlarda yapacağınız turun ortalama süresi 7 gündür.

Konaklama Nasıl Olur?

Gemiyle yapacağınız fiyort turlarında konaklama gemide olmaktadır. Gemi, gündüzleri gezip görülecek şehir limanında demirlemekte; gün boyu sizin şehri gezip, doğayı keşfetmeniz için fırsat tanınmaktadır. Akşam yine gemiye dönülmekte ve gece gemideki kamaralarınızda konaklanılmaktadır.

Fiyortlara Gitmek İçin En Uygun Zaman Hangisidir?

Norveç, en kuzeydeki ülkelerden birini olduğu için kışları nispeten daha soğuk ve az aydınlıktır. O nedenle Norveç fiyortlarına gemi seyahati yapmak için en ideal zaman Mayıs ayı başından ile Eylül ayı ortasına kadardır.  Özellikle en uzun gündüzün yaşandığı Haziran ayında burası tercih edilmektedir.

Gemi Seyahatinde Genelde Hangi Fiyortlar ve Şehirler Ziyaret Edilir?

Gemi ile Norveç Fiyortları seyahatinde fiyortlarıyla ünlü gezilecek belli başlı şehirler Norveç’in eski başkenti olan Bergen, en uzun fiyortlardan birisinin kıyında kurulmuş olan ve UNESCO Dünya Mirasları listesindeki Grainger, muhteşem yeşil doğası ve şelaleriyle ünlü Hallesyit’tir. Bunların yanısıra güneydeki Stavanger, ile biraz daha kuzeyde yer alan Trondheim ve Alesund şehirlerine de gidebilirsiniz.  Gemiye binmeden önce havayolu ile ulaşacağınız Kopenhag, Hamburg, La Havre veya Amsterdam’da da bir gün kalıp bu şehirleri gezebilirsiniz.

Gemi Yolculuğuna Yemek Dahil Midir?

Fiyortlara yapacağınız gemi turlarında sabah, öğle ve akşam yemekleri gemi turu fiyatına dahildir. Dilerseniz gündüz şehir turunuzu yaparken öğle yemeğinizi yemek için gemiye geri dönebilirsiniz. Ne var ki bu elbette sizin için bir zaman kaybına neden olacaktır. O nedenle, indiğiniz şehirde hem çevreyi keşfederken hem de öğle yemeği için bir şeyler atıştırabilir, yöresel yemekleri tadabilirsiniz.

Fiyort Seyahatinde Hangi Yemekleri Denemelisiniz?

Norveç tam bir deniz ülkesi olduğundan uğrayacağınız şehirlerde özellikle Norveç somonunu, farklı deniz ürünlerini ve balık çorbasını denemelisiniz. Bunun yanısıra oraya özgü geyik çorbası ve lahana yemeklerini de tadabilirsiniz.

Hangi Kıyafetleri Yanınıza Almalısınız?

Norveç yaz döneminde bile Türkiye’ye göre çok daha soğuk olduğundan yanınıza mont, anorak, polar, kazak gibi kalın üstler ile yapacağınız doğa yürüyüşleri için yürüyüş botları almanız gerekir. Hatta gemiden karaya inerken yanınıza bir sırt çantası içinde yağmurluk, yedek çorap, kazak gibi kıyafetlerle bir matara su bulundurmanız uygun olacaktır.

Norveç Fiyortlarına Gitmenin En Kolay Yolu Nedir?

Norveç Fiyortlarına kendiniz de gidebileceğiniz gibi havayolu ve gemi yolculuğu düzenlemelerini yapmak hem sizin açısından maliyetli hem de zaman alıcı olacaktır. O nedenle farklı tur şirketleriyle görüşerek size uygun zamanlarda olan turlar hakkında bilgi alıp, bu turlardan birini seçmeniz size kolaylık sunacaktır.

Fiyortlara yapacağınız bu gemi seyahatinin size eşsiz bir deneyim kazandıracağı şüphesizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir