Haberler, Spor

2018’in ilk transfer bombası Beşiktaş’tan!

Siyah beyazlı ekibin yıldız oyuncuyla kesin anlaşma sağlandığı konuşuluyor! Oyuncuyla yapılacak sözleşmenin mali detayları ve süresi de belli oldu!

2016-17 sezonunu şampiyon olarak kapatan Beşiktaş, son iki sezondur renklerine bağlamak için büyük uğraş verdiği Hırvat defans oyuncusu Domagoj Vida ile nihayet dört buçuk yıllığına anlaştı. Hem  Süper Lig, hem de Şampiyonlar Ligi’nde iddialı olabilmek adına sezon başında Pepe, Lens, Medel ve Negredo gibi yıldızları takımına katan Beşiktaş, devre arası transfer bombasını da şimdiden patlatmış oldu. Dinamo Kiev ile sözleşmesi 31 Aralık 2017 tarihinde sona erecek Vida için herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek.

Domagoj-Vida-besiktas.jpg

İçerik Navigasyonu

Yıllık 2 milyon alacak

Siyah beyazlılar, Hırvat milli oyuncuya imza parası olarak 1.5 milyon € ödeyecek. 28 yaşındaki stoper yıllık 2 milyon € ve alınan puan başına da 4.000 € alacak. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’in 2013 yılından bu yana formasını giydiği Vida’nın yaz transfer döneminde bonservis bedeli 8 milyon € olarak belirlenmişti. Sonrasında bu bedel  4.5 milyona kadar düşmüş ancak Beşiktaş bu rakamı da çok bulunca transfer çıkmaza girmişti.

Domagoj-Vida-besiktas-transferi.jpg

Kara Kartal beş aylık sabrın meyvesini aldı

Marcelo’nun gidişinden sonra stoper mevkiine takviye yapmak isteyen Beşiktaş, sezon başında tüm uğraşlara rağmen Vida transferini gerçekleştirememişti. Ancak beş aylık bir beklemenin sonunda Domagoj Vida bedelsiz alınmış oldu. Hırvat oyuncu daha önceki açıklamalarında Beşiktaş’ta oynamak istediğini pek çok kez dile getirmiş, bu da Beşiktaşlı yöneticilerin elini güçlendiren önemli bir etken olmuştu.

Domagoj Vida kimdir?

Stoper mevkiinde oynayan 1989 doğumlu Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı forması giymektedir. 1.84 metre boyundaki başarılı stoper sırasıyla Osijek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb takımlarında forma giydi ve 2013’ten bu yana Ukrayna 1.Ligi takımlarından Dinamo Kiev’de oynamaktadır.

  1. Sizce Domagoj Vida Beşiktaş’ta başarılı olabilecek mi?

    1. Kesinlikle olur, hatta uzun seneler takımın vazgeçilmezi olur
    2. Yararından çok zararı dokunur
    3. Vasatın üstüne çıkamaz, daha iyisi alınabilirdi
    4. İlgilenmiyorum
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir