Sinema, Kültür

2019 Yılına Damga Vuran En Güzel Filmler

Yerli ve yabancı 2019 yılına damga vuran en güzel filmler vizyonlarda seyircisi ile buluşmuştur. Sinema sektöründe yer yeni yıl farklı projeler ile vizyonları süsleyen filmler ile doludur. Ülkemizde yerli yabancı birçok film izleyicilerinin karşısına çıkmaktadır. Sinemaseverler vizyonların yanı sıra çok beğenilen ve popüler filmleri internet üzerinden de izlemektedir. 2019 yılında en çok izlenen en güzel filmleri yerli ve yabancı olarak iki şekilde sizler için sıraladık. Karşımıza aşağıdaki muhteşem yapımlar çıktı.

İçerik Navigasyonu

2019 Yılı En İyi Yerli Filmler

1. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu

IMDB puanlamasında film 8,8 ile yerli yapımlar arasında birinci sırada yer almaktadır. Filmde Naim Süleymanoğlu’nun hayatından belirli bir zaman dilimi konu edilmektedir. Naim Süleymanoğlu’ nun Hayat Van Eck canlandırmıştır. Ayrıca, Selen Öztür, Gürkan Uygun, Renan Bilek, Uğur Güneş, Bülent Alkış, Yetkin Dikinciler, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Kirantepe gibi başarılı oyuncular da filmde rol almıştır.

2. Mucize 2 Aşk

Mucize 1 filmi ile büyük beğeni toplayan bir konuya sahip filmin 2. si olarak karşımıza Mucize 2 çıkmaktadır. Dram alanında çekilmiş filmde göz yaşlarınızı tutamayacağız sahneler izleyeceksiniz. Azim ve mücadelenin ardından gelen başarının öyküsü diyebileceğimiz bir yapımdır.

3. 7. Koğuştaki Mucize

Dram alanında çekilmiş en iyi filmler arasında yer alır. Koğuştaki mucize IMDB ‘den 8,3 alarak izlenmesi gereken filmler arasında yer almıştır. 1983 yılında Eğe kasabasında geçen filmde idam kararı ardından yaşanan olaylar konu edilmektedir. İzlerken göz yaşlarınızın sel olacağı bir film olarak karşımıza çıkmaktadır.

4. Cinayet Süsü

Komedi alanında 2019 yılında vizyona girmiş en iyi filmlerden biri Cinayet Süsü’dür. IMDB puanı 7,3 ‘tür. Büyük oyuncu Uğur Yücel’i baş rolde izlediğimiz filmde, Cengiz Bozkurt, Mert Denizmen, Mehmet Özgür rol almaktadır. Her sahnesi ile şahane bir yapım olan filmde kahkahalarınızı tutamayacaksınız. Konusu oyuncuları ve yapımın kalitesi ile dikkat çeken yerli yapımlardan biri olan Cinayet Süsü mutlaka izlenmesi gerekir.

5. Aykut Enişte

İçeriğinde komedi ve ailenin olduğu son derece hoş bir film olarak karşımıza Aykut Enişte çıkmaktadır. Yalnızlıktan sıkılan Aykut’un evlilik kararı ve ardından soygun yaşaması ile hikaye başlar. Cem Gelinoğlu’nun başarılı bir performans sergilediği film izleyicisinden tam not almıştır. IMDB’den ise 7,5 gibi iyi bir puan almıştır.

6. Çınar

Dram dalına en iyi Türk filmlerinden biri olarak Çınar izleyicisi karşısına çıkmıştır. Mustafa Karadeniz’in yönettiği filmde zorlu doğa koşulları ile mücadele eden bir annenin öyküsünü anlatmaktadır.

7. Börü

Börü dizi olarak ekranlara gelerek başarısı sonucu sinema filmi olarak çekilen yapımlar arasında yer almaktadır. 6 bölümlük dizi şeklinde çekilen ardından film olan Börü 15 Temmuz darbe girişimini konu etmektedir. 2019 yılı Türk yapımları arasında mutlaka izlenilmesi gereken bir filmdir.

8. Üç Harfliler Adak

7,2 IMDB puanı ile karşımıza çıkan Üç Harfliler Adak filmi çok az sayıda çekilen yerli gerilim ve korku filmidir. Filmde iki yakın arkadaşın yaşadıkları anlatılmaktadır. Eğer korku ve gerilim seviyorsanız mutlaka izlemelisiniz. Adak Üç harfliler korku ve gerilime doymanızı sağlayacaktır.

9. Kuklalı Köşk – Hırsız Var

2019 yılında vizyona giren yerli animasyon filmi olan Kuklalı Köşk Hırsız Var en iyi animasyon Türk filmi olarak izleyicisinden tam puan almıştır. Eğlenceli vakit geçirmek isteyen her yaştaki izleyiciye hitap etmektedir.

10. Geniş Aile Komşu Kızı

IMDB den 7,1 puan alan macera komedi filmi Geniş Aile Komşu Kızı Cüneyt İnan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği bir filmdir. Komedi alanında başarılı bir yapımdır. Gülmek isteyenlerin büyük bir keyif ile izlediği filmde oyuncu kadrosu da dikkati çekmektedir. Ufuk Özkan, Emre Altuğ, Bülent Çolak ve Rojda Demirer filmde başarılı performansları ile yer almaktadır.

2019 Yılı En İyi Yabancı Filmler

1. Parazit

Parazit 2019 yılında yapılan en iyi komedi filmlerinden biridir. 132 dakika süre ile çekilen film IMDB’den 8,6 gibi iyi bir puan almıştır. Yönetmenliğini Bong Joon Ho’nun yaptığı filmde Kang-Ho Song, Woo-sik Choi, Park Dam oyunamışlardır. Zengin bir ailenin para olan ilişkisinin anlatıltığı bir yapımdır. 1 Kasım 2019 da vizyona giren film 2 saat 12 dakika sürmektedir.

2. Hobbs & Shaw

2019 en iyi filmleri arasında başta bulunan Hobbs & Shaw her ne kadar Hızlı ve Öfkeli serisinin devamı olarak görünse de filmde Shaw ve Hobbs ‘ın yaşadıkları yer almaktadır. Aksiyon ve macera sevenler için harika bir film olarak karşımıza çıkan yapımda Hızlı ve Öfkeli 8. filmin sonrası dönem anlatılmaktadır.

3. The Mustang

IMDB listelerinden 6,9 gibi yüksek bir puan alan filmde rehabilitasyon programına katılmış olan bir mahkumun yaşadıkları anlatılmaktadır. Mahkum aynı zamanda atların bakımı üstlenmiştir. Atlarla ilgilenirken geçmişi ile yüzleşir. Matthias Schoenaerts, Json Mitchell, Bruce Dern filmde oyunculukları ile harika performans sergilemişlerdir.

4. John Wick 3 Parabellum

John Wick serisinin en son filmi olarak vizyona giren filmde aksiyon sahneleri izleyiciyi büyülemiştir. Filmde John’un peşindeki kiralık katiller ile yaşadığı olarak geçmektedir.

5. Once Upon A Tıme

Film 2019 yılının en çok ses getiren yabancı yapımlarından bir tanesidir. Filmde Leonardo Di Caprio ve Brad Pitt birlikte rol almaktadır. Once Upon A Tıme komedi ve dram dalında ilk fırsatta izlenmesi gereken bir yapımdır.

6. Yenilmezler Son Oyun

2019 yılında vizyona giren Yenilmezler Son Oyun serinin en iyi filmlerinden biri olarak karşımıza çıkmıştır. Tüm yıkıcı olaylardan sonra Sonsuzluk Savaşı ile evren harabeye dönmüştü. Kalanlar ile birlikte Yenilmezler Thanos’un planlarını tersine çevirmeye çalışmak için bir araya gelirler. Anthony Russo ve Joe Russo ‘nun birlikte yönettiği filmde Robert Downey, Chirs Evans, Mark Ruffalo rol almıştır.

7. Kaptan Marvel

IMDB tarafından 6,9 puan alan filmde Brie Larson, Samuel L. Jackson rol almıştır. Anna Boden yönetmenliğindeki film, iki ırk arasındaki savaşı anlatmaktadır. Galaktik bir savaşın ortasında kalan Carol Danvers Dünya’nın en güçlü kahramanlarından biri haline gelir. Aksiyon, macera ve bilim kurgu severler için kaçırılmaması gereken bir bildir.

8. Shazam!

Macera, komedi ve aksiyonun bir arada işlendiği bir film olan Shazam!’da içimizdeki kahramanı ortaya çıkarmak ile ilgili olağanüstü bir yapımdır. Konunun işlenmesi ve oyuncuların kalitesi ile izlenmesi gerekenlerin başında yer alır. Filmde bakıcı çocuk 14 yaşındadır, yetişkinlik döneminde ise bir kahramana dönüşür.

9. Oyuncak Hikayesi 4

Oyuncak Hikayesi 4 animasyon, macera ve komedi alanında çekilmiş en iyi filmlerden biridir. 100 dakika boyunca animasyon seven izleyicileri kendine bağlayacak kalitede bir filmdir. Dünya bir oyuncak için ne kadar büyük olabilir. Konusu işlenmektedir. Yönetmenliğini Josh Cooley yapmıştır. Oyuncu kadrosu olarak da karşımıza Tom Hanks, Tim Allen ve Tony Hale çıkmaktadır.

10. Godzilla: Canavarların Kralı

2019 yılında vizyona giren Macera, fantezi ve animasyon dalındaki filmlerin başında yer alan Godzilla Canavarların Kralı filminde güçlü bir kahraman olan Godzilla tanrı büyüklüğünde olan bir canavar ile karşılaşır. Godzilla 3 başlı kral ile çarpışırken birden bir canavar ile karşılaşır. Amansız ve keyifli bir mücadele ile sizlerin karşısına çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir