Kültür, Sinema

2020 Yılında Bizi Bekleyen En İyi Filmler

2020 Yılında Bizi Bekleyen En İyi Filmler şimdiden film severlerin merak konusu oldu bile. Zor ve yorucu bir yılı geride bırakırken, 2020’nin bizlere neler getireceğiniz henüz bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki o da yapımcıların boş durmadığı. Şimdiden 2020 yılında gösterime girecek olan filmler yayımlandı bile. Üstelik maceradan komediye, dramdan çizgi romana kadar, yediden yetmişe herkesi memnun edecek filmler bu yıl bizleri bekliyor. Tabi aralarında efsane serilerin devamı niteliğinde yapıtlar da bulunuyor. İşte film severlerin dört gözle beklediği 2020 yapımı o yapıtlar.

İçerik Navigasyonu

1- Trolls 2

Animasyon film severleri mutlu edecek bir haberle başlıyoruz listeye. Gösterime girdiğinden bu yana milyonlar tarafından izlenen Trolls, devam filmi ile gösterime girmeye hazırlanıyor. Çok sevilen sanatçılar Anna Kendrick ve Justin Timberlake yine karakterlere seslendirme yapacak.

Bu da ayrıca filmi heyecanlı kılan bir başka konu. Macera tadındaki bu animasyon filmine dair daha fazla açıklama gelmemiş olsa da film severlerin gözü kulağı çıkacak haberlerde.

2- Hızlı ve Öfkeli 9

Hızlı ve Öfkeli serisi artık tüm dünyada izlenen bir başyapıt. Üstelik filmin her serisi de ilgiyle izlendi ve asla popülaritesinden ödün vermedi. Tabi 9. Seri de merakla beklenenler arasında yer alıyor.

Ancak ne yazık ki bu film 2020 yılının sonlarına doğru severleri ile buluşacağa benziyor. Çünkü başrol oyuncularından olan Jasom Statham ve Dwayne Johnson Hobbs and Shaw isimli farklı bir yapıtta yer alacak bir süre. Bu her ne kadar film severleri üzmüş olsa da söz konusu yeni yapıta ilgi büyük.

3- Nimona

2020 yılının tam bir çizgi roman yılı olduğunu söylesek yanılmış olmayız. Çünkü önümüzdeki yıl 20’den fazla çizgi roman uyarlaması film bizleri bekliyor. Bunlardan bir tanesi de şubat ayında gösterime girecek olan Nimona.

Oscar ödüllü Patrick Osborne yönetmenliğinde beyaz perdeye taşınacak olan film şekil değiştirebilen bir canlı olan Nimona’nın maceralarını konu alıyor. 20th Century Fox’un yapımcılığını üstlenen film çocukların da merakla beklediği yapıtlar arasında yer alıyor.

4- The Croods 2

Sevimli, şişman, taş devri insanları desek hemen gözünüzde canlanıverir Croods’lar. En iyi animasyon filmi dalında Oscar’a aday gösterilen filmin ikincisi eylül ayında gösterime girecek. Nicolas Cage, Ryan Reynolds ve Emma Stone gibi seslendirme sanatçılarının sesleri ile büyülediği film Türkçe dublaj olarak da hazırlanacak gibi. Ama hazırlanmasa dahi orijinal hali ile de binlerce Türk izleyiciye erişmesi bekleniyor.

5- Avatar 2

Ve belki de sinema tarihinin en çok beklenen yapıtlarından birine geldi sıra. Avatar 2. İlk filmi ile milyonlarca seyirciye ulaşan film, hala tekrar tekrar izleniyor. 11 yıl önce vizyona giren bir filmin bu denli rağbet görmesi ikinci seriyi de ihtiyaç haline getirdi. 1 milyar dolarlık bütçesi ile dudak uçuklatan filmin beklentiyi karşılayacağı ise şimdiden belli.

Bu film de Jak ve Neytiri ile onların çocuklarının macerasını konu alacak. James Cameron yönetmenliğindeki film Stephen Lang, Joel David Moore, CCH Pounder gibi ustaları bir araya getiriyor. Ayrıca filmde Oona Chaplşn gibi sürpriz isimler de yer alıyor.

6- Bios

Tom Hanks’in rol aldığı hangi filmi beğenmedik, hangi filmi izlemedik ki. Üstelik bu film de tam Tom Hanks ustanın sevdiği yapıtlardan biri. Film dünyada kalan son adamın öyküsünü konu alıyor.

Aslında adamın öyküsünden çok onun yaptığı bir roobotu konu alıyor. Bu robot ölmek üzere olan yaratıcısının köpeğini korumakla görevli olsa da aslında yok olmak üzer eolan dünyada insan olmayı ve sevgiyi öğreniyor. Bu çekici senaryo ise Craig Luck ve Ivor Powell’un elinden çıktı. Filmde Hanka’e eşlik edecek ustalar arasında ise Kevin Misher, Jackie Levine, Jack Rapke de yer alıyor.

7- Red Notice

Red Notice 2020 yazının en güzel filmlerinden olmaya aday. Başrolünde Dwayne Johnson’un yer aldığı film, bir İnterpol ajanını ve sanat hırsızını konu alıyor. Kırmızı bülten ile aranan bu sanat hırsızı tüm dünyada tanınıyor.

Johnson’ın 20 milyon dolarlık bir sözleşme ile dâhil olduğu film, yapımcılar arasında da paylaşılamamış haberleri geliyor. Macera severleri ekrana kilitleyecek olan filme dair pek fazla açıklama yapılmış değil. Ancak sürpriz usta isimlerin yer alacağı bilinen bir konu.

8- Godzilla vs. Kong

Yine bir yaz filmi olan Godzilla vs. Kong, Hollwood’un bilindik eserlerinden biri. Canavarların birbiri ile savaşacağı bu film nefesler tutularak izlenecek. Bu filmin benzeri 1962 yılında yapılmıştı.

Ancak Marwell serisi gibi filmde bir kazanan olmamıştı. Ancak yapımcısından alınan bilgiye göre bu film çok daha heyecanlı ve kesin bir kazananı bulunuyor. bunun yanında filmin vizyon tarihinin ertelenmesi bekleyenlerini şaşırtmıştı. Ancak yapımcıları tarafından yapılan açıklamada aksi herhangi bir durumun söz konusu olmadığı aktarıldı.

9- Mulan

Aslında Mulan, 2018 yılında animasyon filmi olarak gösterime girecekken yapımcısı tarafından geri çekilmişti. İşte o film canlı bir animasyon filmi olarak 2020 yılında izleyicileri ile buluşacak.

Filmin yönetmenliğini Niki Caro üstleniyor. Disney yapımı filmdeki en büyük anlaşmazlık başrol oyuncusuna karar verilememesi iken, LUİ LUİ’de karar kılındı. Çinli aktris ülkesinde de oldukça başarılı işlere imza atmış olacak ki lakabı Peri Kardeş. LUİ LUİ’nin, bu film sayesinde Disney’in prensesi olacağı dahi konuşuluyor. Ayrıca filmin müzikal olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

10- GI Joe

En son 2013 yılında izlediğimiz GI Joe filminin başrol oyuncusuna henüz karar verilmiş değil. Ancak Dwayne Johnson, Channing Tatum ve Bruce Willis gibi usta isimlerin yer alacağı bir yapıt.

Üstelik bu film çocukların ilgisini de çekiyor. Animasyon filminden uyarlama olması yine farklı yaş grubundan insanlara hitap edeceğini gösteriyor. kahramanların maceraları hakkında ise henüz bir bilgi paylaşımı yapılmış değil. Ancak teknolojinin son yeniliklerinin kullanıldığı askeri ve casusluk ekipmanlarının bulunması, bu konuya ilgisi olanları fena meraklandırıyor.

11- Peter Rabbits 2

Peter Rabbit’i aslında Beatrix Potter imzalı kitaplardan tanıyoruz. Üstelik filmin ilki de ülkemizde çokça rağbet gördü. Canlı animasyon filmi olması hem çocukları, hem de yetişkinleri heyecanlandırıyor James Corden gibi bir seslendirme ustasının da ana karaktere renk katması filmi daha çekici kıldı. Ayrıca filmde Corden’in dışında Sam Neill, Daisy Ridley, Margot Robbie gibi seslendirme sanatçıları da yer alıyor.

12- Bad Boys For Life

İşte Hollywood’un vazgeçilmez macera filmlerinden biri daha. Sony Pictures yapımcılığında izleyicisi ile buluşacak olan film ocak ayında vizyonda. Will Smith, Martin Lawrence gibi isimlerin yer alçağı filmde iki polisin maceraları konu alınacak. Filmin yönetmeni ise Adil Er Arbi ve Bilall Fallah. Kahraman polislerimizi bu kez hangi maceraların beklediği ise merak konusu.

13- Minions 2

Özellikle de çocukların merakla beklediği sevimli sarı karakterler, temmuz ayında izleyicisi ile buluşacak. İlki 2010 yılında gösterime giren film, ailece sinemaya gitmek isteyenlerin vazgeçilmezi olacağa benziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir