Eğlence

2020 Yılında Moda Olacak Kıyafetler

Yeni bir yıla yaklaşırken modayla ilgili son trendler de belli olmaya başladı. Sokak modası, ünlülerin tercihleri ve 2020 yılında moda olacak kıyafetler arasından seçim yaparak siz de hayata bakış açınızı gözler önüne serebilirsiniz.

İçerik Navigasyonu

Kaliteli Ürünler ve El İşçiliği Ön Planda

Gelecek yıl çevreye karşı daha duyarlı ürünlerin ön planda olduğu moda dünyasında, kaliteli ürünler ve el işçiliğinin değeri de ilgi görüyor. Yeni nesil tasarımcıların ortaya çıkardıkları koleksiyonlar özellikle internet satışından ön plana çıkarken, değişken ve enerjik tercihleri yansıtan renk seçimleri yılın genelini etkileyeceğe benziyor.

  • Teknolojinin ürettiği çözümlerle fark yaratan
  • Tek kullanımlık kıyafetler ve
  • Akıllı kumaşlarla hazırlanan koleksiyonlar yeni bir alışveriş ihtiyacını da ortaya çıkarıyor.

Sosyalleşmeye eskisinden daha fazla önem veren genç tüketiciler 2020’de; akıllı kumaşlar, vücut ısısını ölçerek renk değiştiren penyeler ve tek kullanımlık giyilip atılan ürünlerden yana tercih kullanacağa benziyor.

Lüks ve Ticari Ürün İç İçe

Görmek ve görülmek kavramının içinin boşalmasıyla birlikte hazırlanan yeni moda ürünleri, yerel ve ekolojik ürünlerden aldığı güçle öne çıkıyor. Üç büyük moda merkezi olarak görülen;

  • Paris
  • New York ve
  • Milano

Hâkimiyetlerini sürdürmeye devam etse de yeni merkezlerin ortaya çıkması ve kabul görmesiyle beraber Çin’de moda dünyasına yön vermeyi başaracak. Bu durum lüks ve ticari ürünlerin bir araya gelmesine neden olacak. Aksesuarın öneminin her zamankinden fazla olduğu 2020 yılında, kıyafet seçiminin temelinde zevklerden çok yeni nesil ihtiyaçlara odaklanılacak.

Unisex Ürünler Ön Plana Çıkıyor!

2020’de daha eğlenceli ve yaratıcı olacak moda dünyası, sanatın her dalından hiç olmadığı kadar çok etkilenecek. Esnek olduğu kadar şehirli, özgür olduğu kadar da kuralcı olacak kalıplar, unisex ürünlerle ön plana çıkacak. 2019 ortasından itibaren etkili olan “Boy Friend” kesimler bu yıl kendini özellikle kadınların giymek istediği ürünlerle buluşturarak kalıcı bir etki oluşturacak.

Değişik Tarzlar Beğeni Kazanacak

2020 moda trendlerine bakıldığı zaman; pop-art görseller ön plana çıkıyor. Seksi kesimlerin geleneksel ürünlerde kendini bulduğu değişik tarzlar, Japon modacıların ortaya çıkmasını sağlarken, Çinli ve Hintli temalar da göz dolduracak. Organik ürünler ve teknolojik kumaşların hükmü sürerken, stil ve moda kavramında yaşanacak değişiklikler eski ve yeni arasında çatışma yaşanmasına neden olacak.

Hızlanan Moda Trendleri

Değer yargılarına uygun olarak sürdürülebilir kombinlerin yapılacağı 2020 modasında, hızla değişen trendler baş döndürecek. Fast food bir kavram haline gelen modanın karşısında duran geleneksel anlayış, çevreye ve çocuklara zarar vermeyen ürünlerden yana tercih edilecek. Kaliteye verilen değer artarken pahalı ürünler sahip oldukları özelliklerle ön plana çıkacak.

  • Transparanlık
  • Çevre duyarlılık ve
  • Sürdürülebilirlik bu yıla damgasını vuracak temalar arasında sayılabilir.

Teknolojinin itici güç halini aldığı moda dünyasında, alışveriş alışkanlıkları değişerek masraftan kurtulmak isteyenler için internet kanalları artacak.

Kendi Kombinini Kendin Yap!

Modaya yön verecek fikirlerin teknolojiyle yarıştığı senede, ceket ve aksesuarlar günün enerjisine uygun olarak renk alacak.

  • Sadece görmek istenileni gösteren gözlükler
  • Hızlı yürümeyi sağlayan ayakkabılar
  • Rüya kaydeden pijamalar

Yeni fikirleri takip edenler için fark yaratacak. Modada çirkinlik akımının izleri sürerken, üst ve paça kısmı dar, bacak kısmı çok bol olan “Slouchy” pantolon kesimi yeniden moda olacak. Özellikle jean kumaşta kullanılan model, spor ve topuklu ayakkabılarla uyumlu olarak kullanılırken beli açıkta bırakan tişört ve gömlek kombinleriyle çirkinlik akımına ayak uydurulabilir.

Küt Burunlu Ayakkabılar

Özellikle kış modasını şekillendiren bot ve çizmelerde dikkat çeken küt burunlar, bol paça pantolonlarla kullanılacak. Omzu açıkta bırakan adeta bir pijama görüntüsü ve renklerine sahip trikolarla kullanılacak ayakkabılar, günlük hayatta konforun önemine dikkat çekenlerin tercihi olacak. Bermudanın hakim olduğu 2019 yazının ardından gelecek günlerde pantolon boyları biraz kısalarak kaprilerin yeniden moda olması gündeme gelecek.

Montlarda görmeye alışık olduğumuz kapitone dikim, elbiseden eteğe, üst giyimden çantaya kadar her ürün grubunda karşımıza çıkacak. Ekstra uzun ve halat formundaki kemerlerle kullanılacak mini boy ekose etekler, etnik desen elbiselerde de kullanılacak. Yaz aylarının tercihi olan basma kumaş desenleri kış aylarında da kadife ve flanel kumaşlarla elbiselerde şıklık yaratacak.

Yılın En Trend Rengi: Mavi ve Tonları

2020 modası dendiğinde akla gelen “Bu yıl hangi renk moda?” sorusu mavi ve tonlarının ön plana çıkmasıyla cevaplanabilir. Ünlü markaların koleksiyonlarını hazırlarken en çok tercih ettikleri tonlar arasında yerleşen mavi, dolaptaki ürünlerle desteklenebilir. Genişlik ve sonsuzluk temasıyla gözleri rahatlatan tonlar, makyajdan saç boyasına kadar kozmetik ürünlerde de tamamlanabilir.

Kırmızının en heyecan veren tonu olarak moda dünyasını etkileyen “Chili Pepper” dantel, kadife, saten, peluş ve deri modellerde kullanılarak daha seksi bir imaj çizilebilir. Hiç bir zaman olmadığı kadar cesur olan 2020 parçaları, yataktan kalkıp zaman kaybetmeden sokağa çıkması gerekenler için yardımcı ögeler taşıyor.

İklim Değişiklikleri Modayı Şekillendiriyor

Tasarımcıların iklim değişikliklerine vurgu yaptığı yılda, vahşi doğadan esinlenen modeller aksesuarlarla desteklenerek günlük kullanıma sunuluyor. Sıkıcılıktan uzaklaşmaya başlayan siyah renk tercihi, dikkat çeken tasarımlarla buluşarak hakimiyeti aline almayı başarıyor. Yaz ve bahar aylarında da ön plana çıkan siyah ve koyu tonlar beyazın kullanıldığı her ortamda tercih ediliyor.

  • İç giyim parçalarının dışa taştığı
  • Slip elbiselerin keşfedildiği
  • Yataktan sokağa transfer dönemi

2020 modasına damga vuracak detaylar arasında sayılabilir. İspanyol paça pantolonun evrim geçirerek yeniden vitrinler ve podyuma yerleşeceği yıl, kısa paça kesimler de etkisini hissettiriyor. Şile bezi ve keten kumaşların tercih edildiği, rahatlığın ön plana çıktığı ve gösterişli dantel parçaların zenginleştirdiği elbiseler, gece davetlerinin yanı sıra uzun seyahatlerde de tercih edilebilir.

70’li Yıllara Saygı

Gelecekte dahi geçmişten ilham alan tasarımcılar, 2020 modasını şekillendirirken 70’li yıllara saygı gösteriyor. Özgür ruhlu kadınların simgesi olan stiller, kıvrımlı kumaş detayıyla modern bir görünüm ortaya çıkmasını destekliyor. Her döneme damga vuran trençkotlar, bahar aylarından yaşanan değişikliklerde korunma sağlarken, farklı kesimlerle kişisel tarzı açığa çıkartmaya yarayan kalıplar, kadınların gözdesi olmayı başarıyor.

Puantiyeler Bizimle Olmaya Devam Ediyor!

Puantiye denince akla gelen siyah ve beyaz uyumu 2020’de karşımıza neon renklerle çıkacak. İster tamamlayıcı ister ana parça olarak kullanılacak olan ürünler, iç giyimden üst giyime kadar her yerde kullanılıyor.

Çift tonun kullanıldığı elbiseler, etekler, bluzlar ve pantolonlar sokak stilinin yanı sıra ofis şıklığında da tercih edilecek. İş ve eğlencenin ortak noktası olmaya adat kesimler, pantolon ve ayakkabı detayıyla bütünlük kazanacak. Balon ve karpuz kol ve yakaların ön plana çıkacağı 2020 modasında, bir öncekinden daha kabarık detaylar kullanılarak fark yaratılabilir.

Çizgili Elbiseler Hayat Kurtarıyor

Tek parçada kolay hazırlanma ve kusursuz bir görünüm vaat eden elbiseler, çabasız şıklığın temsilcisi olarak 2020’de trikoda karşımıza çıkıyor. Düşük omuzlar, fitilli kumaşlar ve çeşitli işlemelerle tam da sizin tercihinizi yansıtacak ürünler seçerek her zaman, her yerde istediğiniz görünümü dışarıya yansıtabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir