Sizce, Teknoloji

2050’de Robotlarla Cinsel ve Duygusal İlişkiler Yaşıyor Olabiliriz

Teknolojinin gün geçtikçe gelişmesi ve robot kullanımında ilerilere gidilmesi yakın zamanda hayatımızdaki tercihleri değiştireceğe benziyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmada deneklere sorulan sorularda ortaya çıkan sonuçlar insanların tercihlerini gözler önüne serdi. Dünyada çok ses getiren yapımlar arasında olan Westworld dizisini nyapımcıları tarafından düzenlenen bir ankette insanların robotlarla cinsel veya duygusal ilişkiye girme konusuna beklenenden daha farklı cevaplar verdi.

robotlar.jpg

Robotlar Aldatma Unsuru Olarak Görülmüyor

Araştırmada en ilgi çeken durumlardan birisi de robotla yaşanan ilişkinin aldatma ile ilgisi olup olmadığı. Anketi cevaplayanların %40’ı bu ilişkinin aldatma anlamına gelmediği düşüncesini belirtmiş. Araştırmada sonucunda katılımcıların %33 lük kısmı robotla cinsel ilişki yaşamanın mümkün olabileceğini söylüyor. Buna karşılık katılımcıların %16 kadarı herhangi bir arkadaşının bu ilişkide bulunmasını istemediğini ve vazgeçirmeye çalışacağını belirtti.

robotlarla-evlenilecek.jpg

Araştırmada Çıkan Diğer Sonuçlar

Araştırmaya göre katılımcıların %39’u tarafından 2050 yılına kadar robotlarla sadece cinsel içerikli değil duygusal anlamda bir ilişki yaşanmasının mümkün olduğunu ifade etti. Mümkün olması bu kadar yüksek görülen bir durum içinse katılımcıların %30’u kendi arkadaşları böyle bir durumla karşılaşırsa dehşet içerisinde kalacaklarını belirtti. Ayrıca robotlar ile ilgili araştırma yapan araştırmacılar katılımcıların büyük bir çoğunluğunun bir robota zarar verilmesini yanlış bulacaklarını belirtti. Bu durum robotların hakları olup olmayacağı konusunda insanların fikirlerini de ortaya çıkarıyor.

westworld-gercek-olacak.png

WestWorld Dizisi Gerçek Mi Olacak?

Bu araştırmanın sonuçları WestWorld isimli dizi gerçek mi olacak sorusunu da gündeme getirdi. Westworld dizisi gelecekte geçen bir dünyada yüksek paralar karşılığında sanal gerçeklik parkına giden insanları konu ediniyor. Bu parkın ziyaretçileri insan gibi görünen robotlarla cinsellik, şiddet eğilimi gibi farklı zevkleri yaşayabiliyorlar. Programdaki robotlar ise insana müdahalede bulunamıyor.

Yapılan bu araştırmalar dizideki olaylarla bağlantılı kurulmasına ve dizi gerçek mi oluyor gibi sorulara sebep oldu. Ayrıca sanal gerçeklik teknolojisinin gün geçtikçe gelişme göstermesi de bu gerçekliklerin düşündüğümüz kadar uzak olmayacağını gösteriyor.

  1. Robotlarla cinsel veya duygusal ilişkiler kurulması doğru buluyor musunuz?

    1. Evet bu da bir tercih sonuçta
    2. Hayır ahlaken doğru değil
    3. Kararsızım bekleyip görmek gerek
    4. Tamamen saçmalık
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir