Sağlık, Yaşam

3 Adımda Cilt Bakımı Önerileri

Yapısı bozulmuş bir cilt, kırışmış bir cilt sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Cildimizdeki hücreler kendilerini yenileyebilme özelliğine sahiptir. Doğru beslenme ve cilt bakım yöntemleri ile cildinizin görünümünü güzelleştirmek sizin ellerinizde.

Sağlıklı bir görünüm için bakımlı bir cilde sahip olmak şarttır. Bunun için cilt bakımınıza çok dikkat etmelisiniz. İsterseniz gelin sağlıklı bir cilt için yapmanız gerekenlere bakalım.

cilt-lekeleri.jpg

1. Cilt yapınızı öğrenin

Cildiniz için gerekli olan bakımı öğrenmeden önce cildinizin nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilmeniz gerekiyor. Eğer cildinizin yapısını bilirseniz, ona göre en uygun yöntemi seçebilirsiniz. Genellikle dört çeşit cilt yapısı mevcuttur. Bunlar, yağlı cilt, kuru cilt, karma cilt ve normal cilttir.

cilt-bakim.jpg

Eğer cildiniz kuru ise:

Kuru bir cildin en önemli eksikliği cildin ihtiyaç duyduğu nemdir. Eğer cildiniz kuru ise ona gerekli olan nemi vermeniz gerekir. Bunun için ellerinizi ve cildinizin kuru olan yerlerini her gün nemlendirici bir kremle nemlendirebilirsiniz. Böylelikle cildiniz gayet sağlıklı gözükecektir.

cilt-bakimi-1.jpg

Eğer cildiniz yağlı ise: Eğer yağlı bir cilde ve dolayısıyla yağlı bir yüze sahipseniz size günde en az iki kere yüzünüzü yıkamanızı tavsiye ediyoruz. Günlük alacağınız duş da cildinizdeki yağı götürecektir.

Eğer normal bir cildiniz varsa: Normal bir cildiniz varsa fazla bir sorununuz yok demektir. Günlük ılık su ile cildinizi yıkamanız kafidir.

Karma cilt tipiniz varsa: Bu cilt tipinde yukarıda saydığımız cilt tiplerinin problemleri görülebilir. Kendinize uygun yöntemi diğer cilt tipleri için olan yöntemlerin arasından seçebilirsiniz. Daha büyük problemleriniz varsa profesyonel yardım almanız gerekebilir.

2. Genel Cilt Bakimi

Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, mutlaka cildinizi güneşten koruyun. Bunun için güneş kremleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca gün içinde yüzünüzü yıkamayı alışkanlık haline getirin.

Sebze ve meyve tüketiminize özen gösterin. C, D ve E vitamini bakımından zengin besinleri tüketmeye gayret edin.

Ayrıca bol bol su tüketin.

3. Cilt bakim maskeleri

 Yediklerinize dikkat ettiğiniz ve yukarıda saydıklarımızı takip ettiğiniz müddetçe sağlıklı bir cilde sahip olacaksınızdır. Bunun yanında cilt bakim maskeleriyle de cildinize sağlıklı bir görünüm verebilirsiniz. Yulaf ezmesi maskesi, ballı yüz maskesi vb. gibi maskelerle cildinize bakım yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir