Sizce, Spor

3 Büyüklerin Transfer Seçimlerini Doğru Buluyor Musunuz?

Bunda şampiyonluğa oynayan diğer takımların gerek oyuncu gerekse teknik ekip seçimlerindeki hataların yanı sıra Beşiktaş’ın bu konulardaki doğruları en büyük etken oldu.

ligin_favorisi_galatasaray.jpg

Yeni sezona girerken Beşiktaş, son 2 yılda uyguladığı ve karşılığında başarıya ulaştığı stratejiden şaşmadan, bütçe koşulları dahlinde bir strateji yürütüyor. Doğru bildiği yoldan şaşmamasının yanında savunmada sattıkları Marcelo yerine dev bir tecrübe Pepe’yi getirmeleri, kadro kalitesinde geri düşmek istemediklerini gösteriyor. Hücum alternatifi noktasında Negredo bir Aboubakar olur mu? bunu zaman gösterecek.

besikta-transfer.jpeg

Lens ligimizde test edilmiş ve 3 büyüklerin iştahını kabartan müthiş hücum yeteneklerine sahip bir oyuncu, bu özellikleri ile Beşiktaş’ın doğru tercih yaptığını söylemek yanlış olmaz.

Fenerbahçe, şampiyonluğa nefesinin yetmediği bir sezonun ardından, Aykut KOCAMAN ile yeni sezona aslında en önemli transfer ile başladı diyebiliriz. Fenerbahçe’de Beşiktaş gibi denenmiş ve doğru sonuçlar vermiş olan tecrübeleri tekrar etme noktasında. Ancak Fenerbahçe’de durum biraz farklı, transfer için bonservis kısıtının bulunması, kadroda verim alınamayan ve gelecekteki performansları soru işareti olan oyuncuların kendilerini ispatlamaları için Aykut hocanın maharetine ihtiyaçları var gibi gözüküyor.

fenerbahce-trabzonspor-maci-fenerbahce.jpg

Aykut hocanın, Valbuea, Dirar, Guiliano ve Soldado ile hücumda ihtiyaç duyulan çeşitliliği yakalamayı hedefliyor ancak Valbuena haricindeki oyuncuların kendilerini ispatlamaya ihtiyaçları var. Bunun haricinde geçen yılda yaşanan hücum ve savunma arasındaki kopukluğu giderme adına Mehmet EKİCİ haricinde transfer yapılmaması gelecekte aynı sıkıntıların yaşanacağının habercisi olacaktır.

Galatasaray, tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bıraktıktan sonra, yönetim ve teknik heyetin bağlı olduğu pamuk ipliği UEFA kupasındaki performans ve elenmenin sonucunda kopma noktasına gelmişken ardı ardına transferler tansiyonu dengeledi. Ligin ilk haftasında alınan galibiyet Galatasaray camiasını hatta köşe yazarlarını bile bayram havasına soktu.

Ndiaye’nin ortasahaya getirdiği dinamizm, Fernando’nun oyun zekası, Belhanda ve Mariano’nun profesyonelliklerini sahaya yansıtmaları ve elbette ki Gomis müthiş bitiriciliği ile Galatasaray’ın eksik görülen tüm yönlerinin tamamlandığı hissini verdiler. Bütün bunların yanında Feghouli ön alandaki eksik parçayı da tamamlamış oldu. Sol bek içinde transferde seçilen kalite düzeyinde bir alternatif peşinde olunduğu görünüyor. Ekonomik dinamiklerin yanı sıra kadro derinliği göz önüne alındığında Tudor’un işi hiç kolay olmayacak gibi.

  1. Transfere harcanan paraları çok buluyor musunuz?

    1. Evet, oyuncuların kalitesine göre çok para veriliyor.
    2. Hayır, futbolun gerçeği bu.
    3. Kalite istiyorsan kesenin ağzını açacaksın.
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir