Gündem, Haberler

30 Bin Kişiyi Dolandırıp Sırra Kadem Basmışlardı: Böyle Yakalandı

Alınan bilgilere göre, şüphelendikleri bir kişiyi durduran Karaburun Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin GBT yaptığı şüphelinin, “Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan aranan Aptullah Ş. olduğu tespit edildi.

dolandiricilar-yakalandi.png

Yaklaşık 30 bin kişiden para topladıktan sonra, sırra kadem basan İzmir merkezli şirkette, kar payı vaadiyle toplanan milyonlarca lira, şirket yöneticilerinin hesabına aktarılmış. 6 ay önce kurulan şirketin sahibi Facebook hesabında yaptığı açıklamada, “can güvenliğim yok, saklanmak zorundayım.” demiş ve tüm sosyal medya hesapları ile telefonlarını kapatmıştı. İzmir başta olmak üzere birçok ilde savcılıklara başvurulmuş, yöneticilerin aranması için harekete geçilmişti.

Saadet zinciri mantığı ile çalışan, Epitelyum İnternet Reklamcılık İnşaat Turizm Gıda Danışmanlık şirketi bu yılın Ocak ayı başında İzmir’de kuruldu. Yeni üye bulma faaliyetleri İzmir’de başladı ancak diğere illere de yayıldı. Sisteme 3 bin TL yatırarak üye olan da çıktı, 30 bin TL yatıran da. Sisteme yatırılan paydan belli periyotlarda kâr payı ödeneceği vaat edildi. Ayrıca, yeni üye getiren kişiye ayrıca ödeme yapılacağı kaydedildi. Kısa sürede çığ gibi büyüyen sisteme 30 bin kadar kişi para yatırdı. Şirket merkezi olarak İzmir Bayraklı’da bulunan lüks bir projeden ofis kiralandı.

İzmir Polisi Harekete Geçti

Bir sabah, şirketten yöneticilerin hesabına yüklü para transferi yapıldığı öğrenildi. Ardından yöneticilere ulaşmaya çalışanlar ulaşamayınca soluğu emniyette aldı. Sisteme para yatıran kişiler, bir yandan şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken bir yandan şirket yetkililerinin izini sürmeye başladı.

30 Bin Mağdur

Hakkında yakalama kararı bulunan şüphelinin, “Epitelyum İnternet Reklamcılığı” olarak bilinen ve kar payı vaadiyle Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin civarında kişinin mağdur edildiği belirtilen şirketin yöneticisi olduğu ileri sürüldü.

Karaburun Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınan şüpheli, Eskişehir 2. Sulh Ceza Hakimliğince yapılan telekonferans sistemiyle sorgulamasının ardından tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir