Geyik

51. Bölge : Dünyanın Esrarını Yıllardır Çözemediği Üs

Birçok araştırmaya konu olmuş, hakkında sayısız makale, yazı yayımlanmış tartışma programlarına konu olmuş Amerika Birleşik Devletlerinin gizli üssü, 51. Bölge halen esrarını koruyor. Yeni görüntüleri yayınlanan bölgeye kimse sokulmuyor ve içerisinde nelerin olduğu kimse tarafından bilinmiyor.

elli-birinci-bolge-komplo-teorileri.jpg

Yayınlanan iddialara göre ABD bu bölgede yakaladığı dünya dışı varlıkları tutmakta ve onlar üzerinde deneyler yapmaktadır. Özel deneylerle uzaylıları bu bölgede inceleyen ABD, bölgenin daha gizemli olmasına imkan vermektedir. Dışarıdan bakıldığında bir üs gibi görülen bölgenin yer altında çok daha büyük bir üs bulunduğu, asıl gizemin orada olduğu iddia edilmektedir.

cia-51-inci-bolge.jpg

Plakası olmayan araçlarla ve kimlikleri belli olmayan güvenlik görevlileri ile korunan bölgeye kimse yaklaştırılmazken çevrede, üsse yaklaşılması durumunda personelin ateş açma yetkisinin olduğu konuşulmakta ve buna uygun afişler yayınlanmaktadır. 1947 yılında Roosevelt’e düşen ufo’nun parçalarının bulunduğu ve elde edilen bulguların geliştirilerek araştırıldığı, bu teknolojiler ile lazer güdümlü füzelerin, kızılötesi ışın gibi teknolojilerin üretildiği söylenen bölge olarak adlandırılan 51. Bölge, hala gizemini büyük bir şekilde korumaktadır. 51. Bölge Las Vegas’ın 153 kilometre kuzeyinde yer almakta ve sıkı güvenlik ve hava test sahalarıyla korunmaktadır. Yaklaşık 76 kilometre büyüklüğünde bir araziye konumlandığı düşünülmektedir. Dışarıdan çekilen fotoğrafları ancak, buzdağının görünen yüzünü oluşturmakta. Yığıntı ve hangar gibi yapılardan oluştuğu görülse de yer altındaki üste keşfedilmemiş birçok sırrın açığa çıkacağı sanılmaktadır.

51-inci-bolge-efsaneleri.jpg

ABD buranın varlığını yıllarca kabul etmemekte direndi. 2013 yılında ise 66 yılın ardından buranın varlığını kabul eden ABD, herkesi şaşırtmıştı. Bu gizli bölge birçok dizi ve filme de konu olmuştur. Independence Day filminden The X – Files dizisine kadar birçok bilim kurgu türündeki yapıma konu olan yer, dünyaya gelen dünya dışı varlıkların, ufoların, uzaylıların ve düşen parçalarının tutulduğu, incelendiği ve bunlar sayesinde süper güç Amerika’nın yeni teknolojilerini geliştirdiği alan olarak bilinmekte ve birçok kişi tarafından kabul edilmektedir. Ancak ABD, 51. Bölgenin varlığını kabul etse de uzaylılara yönelik yapılan işlemlerin ve deneylerin olduğunu kabul etmemekte sonuna kadar diretmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir