Listeler, Eğlence, Sinema

En İyi Yabancı Diziler ve Yabancı Dizi Önerileri

Hangi diziyi izlemeliyim ? En çok izlenen yabancı diziler hangileri ? gibi soruları artık sormanıza gerek kalmayacak bir  en iyi yabancı diziler listesi oluşturduk. Şimdiye kadar oluşturulmuş, gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler sıralaması olduğundan hiç kuşkunuz olmasın.

Umuyorum ki en popüler yabancı diziler listesinde verdiğim dizi tavsiyeleri çok hoşunuza gidecek. Bu listemizde IMDB puanlarını belirttik fakat her zaman ki gibi bizim için IMDB nin puanları değil sizin puanlamanız önemli. Bu yüzden bu listemizi artık bir sizce.com klasiği olan Oylamalı Liste olarak oluşturduk ve listenin sıralamasını size bıraktık. Şunuda unutmadan belirteyim Listenin ucunuda açık bıraktık ki siz değerli sizce.com kullanıcıları da listemize ekleme yapabilsin. Ekleme yapmak isteyen kullanıcılarımız listenin en sonunda ki içeriğinizi ekleyin bölümünden katkılarını sunabilirler. Lafı daha fazla uzatmadan listemize başlayalım artık.

  1. İçerik Navigasyonu

    1 Breaking Bad


    Sizce
    4

    Yabancı dizi önerileri denildiğinde, en iyi yabancı diziler listesine Breaking Bad'in dahil edilmemesi sorumsuzluk olurdu. Şimdiye kadar televizyon tarihinin en iyi drama dizisi olan Breaking Bad, ölmeden önce yapmam gereken şeylerin listesinde kesinlikle olması gereken kaliteli bir yapım.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    İMDB Puanı: 9.5
    Dizi Devam Ediyor Mu: Hayır
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Bitti
    İlk Sezonu Ne Zaman Yayınlandı: 2008

    Breaking Bad Oyuncuları  

    ( Tüm oyuncuların listesini buradan görebilirsiniz )

    En iyi yabancı diziler listesinde uzun süre zirveden inmeyen Breaking Bad için, olay kurgusunun ve oyuncuların harika performansıyla övünmesinin abartılı olduğunu düşünebilirsiniz. Ama bence hiçde öyle değil, izleyin ve görün. Mutlaka izlenmesi gereken dizi listesinde ilk sıralara yazıyorum

    En İyi Yabancı Diziler – Breaking BadEn Popüler Yabancı Diziler  – Breaking Bad

    Dizinin Konusu

    Bu zor senaryonun işlenmesinde, Bryan Cranston'un oyunculuğuna, çok sayıda Emmy ödülüne layık görüldüğü vurgusunu yapmamız gerekiyor. Walter White'a hayat verenCranston, Walter'ın kısa sürede sahip olduğu bu büyük macera ve duygusal iniş ve çıkışları mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Walter White'ın dizisindeki Jesse Pinkman dizisinin yanı sıra düşmanca bir oyuncu olan Aaron Paul tarafından canlandırıldı. Pavlus'un performansı (ve Cranston ile uyumluluk) yapımcıları o kadar çok etkiledi ki, ilk senaryonun sonunda orijinal senaryonun öldüğünü; Daha sonra senaryoyu baştan sona değiştirdiklerini açıkladılar.

    Breaking Bad, Latin Amerika etkisinin yoğun olduğu Güney Amerika eyaletlerinde kullanılan bir argo terimidir. Yolun bozulmasını ve yoldan sapmayısembolize eder. Breaking Bad dizisi de aynı ada sahip bir hikaye. New Mexico'da Albuquerque'deki lisede kimya öğretmeninin kansere yakalanmasını ve yoldan sapmasını anlatıyor. Gri Matter'i (daha sonra milyar dolarlık bir şirket haline gelen) birlikte kurduğu meslektaşları tarafından terk edilen ve parlak bir kimyacı olan Walter White, yüksek saflıkta metamfetamin üreterek bir ilaç baronu haline geldi. Seri boyunca, Walter'ın iyi bir amaç için kötü şeyler yaptığını kanıtlama çabalarına tanık oluyoruz.

    En İyi Yabancı Diziler – Breaking Bad

    50 yaşında lise kimya öğretmeni olan Walter White ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak için oto yıkamada çalışıyor. Mütevazi ve onurlu bir yaşam süren kahramanımız, yaşamında ve sosyal ilişkilerinde biraz bulanıklaşıyor, ancak çevreden sevilen iyi bir aile babası.


    Bir süre sonra akciğer kanseri olduğunu öğrenir ve kısa bir süre sonra öleceğini öğrenir. Hayatının son günlerinde, öldükten sonra ailesinin hayatını rahat geçindirebilecek bir parayı ailesine bırakmanın yollarını aramaya başlar. Tesadüfen, metamfetamin uyuşturucu ticareti yapan bir öğrencisi ile karşılaşır. Kimyadaki üstün bilgisi sayesinde, kaliteli uyuşturucular yapar ve öğrencisiyle birlikte ismini herkese duyurur.


    Bugüne kadar sadece iyi ve dürüst bir yaşam sürmenin kendisini kanser yaptığını düşünen Walter White'ın kendisinin ve etrafındaki insanların yaşamlarını ve geleceğini nasıl değiştirdiğini izleyeceksiniz bu dizide.


    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  2. Sizce
    3

    Benim favorim olan ve en iyi yabancı diziler IMDB sıralamasında 1. sırada yer alan en çok izlenen yabancı dizi Game of Thrones.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.5
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 7
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
    İlk Sezonu Ne Zaman Yayınlandı: 2011

    Game Of Thrones Oyuncuları

    ( Tüm oyuncuların listesini buradan görebilirsiniz )

    Daha önce  ölmeden önce mutlaka izlenemesi gereken filmler listesi yapmıştık. Bu da ölmeden önce izlenmesi gereken en iyi yabancı dizi olmalı bence, Game of Thrones adına söylenecek çok da fazla söz yok aslında. Aldığı IMDB puanı ve hayran kitlesi de zaten ne kadar iyi bir yapım olduğunu fazlasıyla ispatlıyor. Ama yinede biz dizinin konusundan kısaca bahsedeceğiz tabiki.

     En İyi Yabancı Diziler Listesi – Game Of ThronesSon Zamanların En İyi Yabancı Dizileri - Game Of Thrones

    Dizinin Konusu

    Herkes tarafından çok övülen bir dizi acaba gerçekten bu övgüleri hak ediyor mu?

    Dizinin senaryosu George R.R Martin tarafından yazılan A Song of Ice and Fire’s World  kitabından uyarlanmıştır. Bu kitap şimdiye kadar yazılan en büyük hikayelerden biridir. George R.R Martin tarafından kurgulanan yepyeni bir dünya.

    Hikayede çok sayıda olay düğümleri ve karakterler var. Her bir karekterden bir film çıkar aslında. Şimdiye kadar izlediğimiz hiç bir filme veya diziye benzerlik göstermiyor.

    Game of Thrones için söylenecek çok şey yok aslında. Benim gibi FRP oyunlarını oynayan, Age of Empires ile birlikte büyüyen ve Yüzüklerin Efendisi'ni defalarca izleyen biri için muhteşem bir başyapıt. Ancak sinema /dizi takipçisi olan herkesin izlemesi gereken büyük bir prodüksiyon. Böyle büyük ölçekli yapımlar ve benzersiz senaryolar her zaman yapılmıyor malesef. 

    Yüzüklerin Efendisi'ndeki Hobbitler'e benzer şekilde, kahramanlar daha az erkek, cüce ve babasız çocuklardan oluşuyor. Bu da bu hikayeyi bazı prens veya süper kahraman hikayelerinden daha çekici hale getiriyor.

    Dizi sizin zihninizde hayali bir dünya inşa ediyor ve sizin yıllarca o dünyada yaşamanızı sağlıyor. Gözlemleyebildiğim kadarıyla geçmişin medeniyetleri filme de yansıyor. Örneğin, Qarth şehri; Antik Mısır'ı, Dothraki; Moğolları,Westeros; Roma İmparatorluğu'nun başkentini,Meereen; Güney Amerika Uygarlıklarını (Inka, Maya, Aztec) ve Braavos; Antik Yunan sitelerini çağrıştırıyor. Elbette, bunlar senaryonun ve görsellerin bende çağrıştırdıkları.

    Konu çok geniş ama 1 cümle ile özetlemeye çalışıyorum; Dokuz asil aile, Westeros'un efsanevi topraklarını kontrol etmek için hem fiziksel hem de politik girişimlerle ve fantastik karakterlerle yaratıklar ile savaşıyor.

    Fantezi, tarih ve savaş dizisi severler için dizi önerileri arasında, Taht Oyunları bence listenin en başında yer alması gerekir

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  3. Sizce
    2

    Mutlaka izlenmesi gereken yabancı diziler listesinde yer alan bir diğer yapım, her ne kadar sezon aralarını çok uzun tutarak takipçilerini çileden çıkarmış olsada, seyircisi onu her zaman büyük bir sabırla beklemiştir. Sherlock Sir Arthur Conan Doyle’ un kitap serisi olan Sherlock Holmes’in modern versiyonu olarak izleyiciyle buluşuyor.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.2
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 4
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Bilinmiyor (Her zaman ki gibi)
    İlk Yayınlandığı Sezon: 2010

    Sherlock Oyuncuları

    (Tam listeyi buradan görebilirsiniz)

    En popüler yabancı diziler kategorisinde zirveyi zorlayan Sherlock, diğer dizilerden daha farklı bir konsept oluşturarak iki senede bir, 3 bölüm çekiliyor ve diziden çok film tadında hikayelerden oluşuyor. Dizinin bölümleri ortalama 1 saat 15 dakika sürüyor.

    İzlenmesi Gereken En İyi Yabancı Diziler – Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler –  Sherlock

    Dizinin Konusu

    Sherlock serisinin diğer bir özelliği de, sosyal medyada en çok kritiği yapılan dizidir. Dizi ile ilgili sürekli teoriler oluştururan ve tartışan büyük hayran topluluğu var. Mark Gatis'in Sherlock'un karakterini ve etrafındaki olayları günümüze çok iyi bir şekilde uyarlaması yeteneğinin bu kadar önemli olması, kitabın maceralarını büyük ustalıkla harmanlayabilmesinden kaynaklanmaktadır.

    Muhakkak izlenmesi gereken bir seri olarak tavsiye ettiğimiz Sherlock'un konusu ise şöyledir; Yüksek düzeyde zekası olan ve yüksek derecede bir sosyopat olan Sherlock, İngiltere'de işlenen gizemli suçları çözerek zihnini rahatlatmaya çalışıyor. Bu işide polise yardımcı olan bir danışman , dedektif olarak yapar.
    Bir vasıtayla daha önce Afganistan ülkesinde bir doktor ve asker olarak görev yapan. Dr. John Watson'la oda arkadaşı oldular. Tam bir kaos meraklısı olan Watson'la birlikte, hiç kimsenin düşünmediği olayları çözmek için maceralara atılırlar.

    Sherlock'u takip etmeniz gereken dizilerden biri olarak bir kenera yazmanızı ve en kısa zamanda izlemenizi şiddetle tavsiye ederim, çünkü beyninizin sınırlarını Sherlock'un maceraları sırasında yaptığı çıkarımlarla zorlayabilirsiniz. Yeri geldiğinde de gülmekten kendinizi alamazsınız.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  4. Sizce
    1

    Band of Brothers’ın bu kadar çok dikkat çekmesinin ve en iyi yabancı diziler sıralamalarında en üst sıraya yerleştirilmesinin en önemli nedenlerinden biri ve Tom Hanks' in de bu kadroda yer alması ve Steven Spielberg tarafından çekilmiş olmasıdır. Bu ikili daha öncede “Saving Private Ryan” adlı bir 2. Dünya Savaşı filminde yine beraber çalışmışlardı.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.5
    Devam Ediyor Mu: Hayır. (Finali gerçekleşmiş en iyi yabancı diziler arasında)
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1 ( 10 bölüm ) / Kısa Dizi Serisi
    Yayım Tarihi: 2001

    Band Of Brothers Oyuncuları  

     (Tam oyuncu listesini buradan görebilirsiniz)

    Band of Brothers; tarihve biyograf yazarlığı yapan, Stephen E. Ambrose'un Band of Brothers adlı kitabına dayanan İkinci Dünya Savaşı ile ilgili 10 bölümden oluşan bir HBO TV dizisidir.

    Yabancı Dizi Önerileri – Band Of BrothersEn İyi Yabancı Diziler IMDB – Band Of Brothers

    Dizinin Konusu

    Ciddi anlamda izlerken büyük keyif aldığım, aklımda kalan nadir dizilerdendir kendisi. Eğer savaş dizileri tavsiyesi arıyorsanız ve hatta en iyi yabancı savaş dizisi tavsiyesi arıyorsanız buldunuz diyebilirim.Gerçek olaylardan yola çıkarak oluşturulan bir senaryo ile gerçekten dünyanın en iyi yabancı dizilerinden birisi ve hatta kendi kategorisinde ilk 3 de desem yanılmış sayılmam herhalde. Savaş dizisi severler içinBand Of Brothers kesinlikle çok çok iyi bir tercih olacaktır.

    Band of Brothers'ı Türkçe olarak Kardeşler Takımı olarak tercüme edilen izlenmesi için herhangi bir zamanı olmayan her zaman izlenebilecek bir dizi olarak görüyorum. Her dönemde izleyebileceginiz büyük bir II. Dünya Savasi dizisi ...Homeland dizisinde ve genelde askeri filmlerde rol alan mükemmel bir kadro Damien Lewis, Yüzbaşı Richard Winters'a çok  şey katti.

    Kardeşler Takımı, II. İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekten savaşan askerler tarafından anlatılan hikayelerden oluşan bir senaryo. Bir bölümde yeni başlayan bir sendikadan neler olduğunu, tartıştıklarını, arkadaşlıklarını izliyoruz. Normandiya Ekstraksiyonu ile başlayıp Berlin'nin düşüşüyle sona erden. II. Dünya Savaşı'ndaki olaylar zincirini; olayın kahramanlarının gözünden nefesimizi tutarak izliyoruz.

    Kahraman, diyorum çünkü askerin neleri göze aldığını ve hangi koşullar altında olduğunu görüyoruz. Kendileri ve ülkeleri için doğru olanı yapıyorlar. Almanların alnına kara bir iz bırakan Naziler, savaş sırasında insanlığa yaptıkları kötülüğü gördüklerimde, bende doğru tarafta olduklarına kanaat getiriyorum. İnşaallah ilerleyen zamanlarda Çanakkale Savaşı'nı da bu kadar mükemmel yansıtan bir film çekilebilir.

    Band of Brothers dizisi benim gözümdeyabancı savaş dizisi önerileri listesinde ilk sırada yerini alır.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *


  5. 5 Fargo


    Sizce
    1

    Amerikan yapımı en iyi dizileri arasında yer alan bir diğer benzeri olmayan yapım ise Fargo. Öncesinde buna benzer bir dizinin olduğunu ve daha sonrada böyle bir dizi yapılabileceğini de pek sanmıyorum. Harkulade hikayesi ve iyi oluşturulmuş karakterleri olan muhteşem bir drama dizisi. Diziyi izlediğinizde, karakterlerin çok “gerçek” ve ilginç olduğunu sizde göreceksiniz. Öylesine tasarlanmış ki nerede ise her karakter için ayrı bir film çekilebilecek durumda.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.0
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet. ( her sezonu birbirinden bağımsız olduğundan dolayı Final yapmış en iyi yabancı diziler arasında kabul edebiliriz. )
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: –
    İlk Sezon Yayınlanma Tarihi: 2014

    Fargo Oyuncuları

    ( Tam listeyi buradan görebilirsiniz )

    Serinin her sezonu farklı oyunculardan ve farklı etkinlik takımlarından oluşmasına rağmen, üç sezon birbirine çok yakın.

    Her biri 10 bölümden oluşan 3 sezon vardır. Her sezon bambaşka bir hikayeye sahiptir. Şimdiye kadar yayınlanmış olan 3 dönem gerçekten çok iyi, gerçekten de en iyi yabancı dizi sıralamasında yer almayı hak eden bir dizi.

    En İyi Yabancı Diziler Sıralması – IMDB En İyi Diziler – Fargo

    Dizinin Konusu

    Konunun genel çerçevesi şöyledir; Her sezonda, zayıf bir çocuk bir cinayete karışır ve bir kişinin genellikle cinayet olarak düşünmediğini ve bir sonraki kişinin bu cinayeti işlediğini açıklayan olaylardan oluşur. Temel olarak, her sezonda bu ana karakterler, hukukun yanlış tarafında hapsolmuş iyi insanlardan oluşuyor ve yakalanmamak için başvurdukları yolları sonucu istemedikleri gibi gelişen işlerin ne tür boyutlara gittiğini anlatıyor.

    Açıkçası, en iyi yabancı dizi önerileri arasında verebileceğim en iyi 10 diziden biri. Çünkü; Fargo, en iyi yabancı diziler listesinde diğer serilere kıyasla nadir bir başarıya sahiptir. Bir seyirciler topluluğunun favori sezonlarını seçmesi mümkün. Ancak Fargo, kalitesini 3 sezonda da korumuştur ve hangi sezonun diğerinden daha iyi olduğunu seçmeyi zorlaştırmaktadır. Kaliteden ödün vermeyen bir sezonun olmadığını söyleyebilirim.

    Şiddeti, kara mizahı, aksyionu içinde bulunduran dizilerden hoşlanıyorsanız. Kesinlikle sizin için izlenebilecek en iyi diziler arasındadır.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  6. Elif
    0

    Skoru ile en iyi IMDB serilerinden biri olan bu Netflix serisi, eğer bu kategoriye ilgi duyuyorsanız, kesinlikle ayırdığınız zamanınıza değecektir.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.0 / Fragman
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet.
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 5
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: Belli Değil
    İlk Sezon Yayınlanma Tarihi: 2013

    House of Cards Oyuncuları  

    Kevin Spacey (Francis Underwood) / Robin Wright (Claire Underwood) / Michael Kelly (Doug Stamper) / Derek Cecil (Seth Grayson) / Nathan Darrow (Edward Meechum) 

     (Tam Listeyi buradan görebilirsiniz )

    Yabancı En İyi Diziler – İzlenebilecek Yabancı Diziler – House Of Cards

    Dizinin Konusu

    Son zamanların en iyi yabancı dizi serilerinden biri de House of Cards. Bu diziyi tek kelimeyle anlatmak mecburiyetinde kalsaydım eğer, kullanacağım tek kelime "muazzam" olurdu.

    House of Cards, bir politikacının hayatına dair hikayelerin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı olmak için kademeli bir yükselişi anlatan bir seridir. Hikayenin odağı "Acısız Pragmatizm" dir ve bize insanın istediğini elde etmek için acımasız olması gerektiğini söyler.

    Bu serinin ana karakterlerinden biri olan Frank Underwood'un yazdığı gibi, "Besin zincirinin tepesine gidenler için merhamet yoktur." HUNT ya da BE HUNTED (hayatta kalabilmek için AVLA yada AVLAN) tıpkı etçil canlılar gibi zalim olmanın, doğanın temel ilkesi olduğunu ve bunun tamamen düşünülmüş bir karaktere dönüştüğünü savunuyor.

    Aynı zamanda, Frank ve karısı Claire Underwood da birbirlerinin iktidar arayışına odaklanıyor. İhanet, yolsuzluk, politik entrika ve hile ile dolu bir politik dram.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  7. Aysegul
    0

    Bir animasyon dizi olmasına rağmen, en iyi bilim kurgu dizilerinden biri ve aynı zamanda zekice esprilerle en iyi yabancı komedi dizisi arasında yer almasını sağlayan benzersiz yapımlardan biri ve bu diziyi izlediğiniz için asla pişman olmayacaksınız.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.4 / Fragman
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
    İlk Sezon Yayınlanma Tarihi: 2013

    Rick And Morty - En İyi Yabancı DizilerMutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler - En İyi Amerikan Dizileri –  Rick And Morty

    Dizinin Konusu

    Alkolik, dikkatsiz ama bunların aksinede bir o kadar zeki olan Rick'in maceralarını anlatıyor. Rick'in 14 yaşında olan ve her şeyden endişe duyan torunu Morty ile birlikte yaşadığı maceraları anlatan bir yetişkin dizisi . Morty ve dedesi sonsuz evreni keşfederken, sürekli olarak belaları üzerine çekiyor ve  daha sonra onlardan kurtulmaya çalışıyor.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  8. Aysegul
    0

    Sanırım sadece Anthony Hopkins'i izlemek için bile izlenebilecek bir dizi. Diğerlerine benzer şekilde, en iyi yabancı diziler ve en iyi bilim kurgu dizileri arasındadır ve son zamanlarda IMDB skoru ve sosyal medyadaki birçok kişi tarafından tavsiye edilen en iyi yabancı diziler arasındadır.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 9.0 / Fragman
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2018
    İlk Sezon Yayınlanma Tarihi: 2016

    Westworld Oyuncuları 

     Anthony Hopkins (Dr. Robert Ford) / James Marsden (Teddy Flood) / Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy) / Thandie Newton (Maeve Millay) / Jeffrey Wright (Bernard Lowe)( Tam listeyi buradan görebilirsiniz )

    En Popüler Yabancı Diziler - IMDB En İyi Diziler  – WestWorld

    Dizinin Konusu 

    Yabancı dizi önerileri listesine dahil etmek istediğim yeni seriden biri olan Westworld var, ama yeni olmasına rağmen en çok izlenen yabancı dizilerden biri.

    Karmaşık karakterler, muazzam sesler, harika görsel efektler, derin diyaloglar ve etkileyici aktörler var.

    Son yıllarda GTA gibi birçok bilgisayar oyunu ile tanıştık. Sokaklarda özgürce dolaşan bir adamı kontrol edebilirdik ve oyun grafikleri tarafından izin verilen ölçüde istediğimiz şeyi yapabilirdik. Lüks arabayı, sürat teknesini, helikopteri kullanabilirdik. Miami sokaklarındaydık ve sağa ve sola bulaşıyorduk.

    İşte Westworld'de de insanlar için para karşılığında tam olarak böyle bir dünya vaat ediliyor. Ama bu kez kusursuz bir gerçeklik duygusuyla ... Müşteriler, her karakterin en güzel detaylara kadar programlandığı, güzel kadınların, yakışıklı  erkeklerin olduğu bir Western kasabasına giderler ve istedikleri fanteziyi yaparlar.

    Beklediğiniz gibi, bol seks ve zevk için adam öldürme gibi şeyler var tabiki. Westworld dünyasındaki robotlar, yapay zekalarıyla müşterilerini gerçek bir dünyada oldukları gibi hissettiriyorlar. Robotlar o kadar karizmatik ki, sağa ve sola ateş edenleri ve önünüzdeki insanları taciz edenlerin egosunu tatmin etmeye çalışan gerçek insanlar olduğunu hemen anlıyorsunuz.

    Westworld bu hikayeyi ele alan ilk üretim değil aslında. Imdb'de, sinema alanında 7 puan alan 1973 yapımı bir filminden uyarlandı. Anthony Hopkins gibi sinema dünyasındaki en kıdemli aktörlerden biri dizide yer alıyor. Senaryosu ise Yıldızlar Arası, Kara Şövalye ve Prestige gibi filmlerin senaryolarını yazan Jonathan Nolan tarafından yazıldı. Yapımcısı ise Lost dizisinden bildiğimiz J.J. Abrams.

    Westworld dizisinin tüm bu olumlu özelliklerine rağmen, özellikle ilk bölümlerinde seyircinin dizinin içine girmesinde zorluklar oluyor. Ama sıkılmadan izlemeye devam edersen, ödülünü alırsın. Çünkü senaryo üçüncü bölümün sonunda anlam kazanmaya başlıyor.Sezon finaline yaklaşırken, Antony Hopkins'in neden dünyanın en iyi aktörlerinden biri olduğunu da anlıyorsunuz.

    Westworld, zaman algısı ile oynayan ve karakterler ile istemsiz bir şekilde empati kurmamızı sağlayan ve bizi mantıklı düşünmeye yönelten bir dizidir.

    Westworld ayrıca kendi varlığımıza ve kendi benliğimizin nasıl oluştuğuna veya oluştuğu sorusuna ışık tutuyor. Bizi gerçekten insan yapan nedir?

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  9. Burcu
    0

    Dizi, kendi halinde bir kasabanın yanında bulunan laboratuvarın neden olduğu gerçeküstü olaylarla ilgilidir. Tüm olayların merkezinde yer alan küçük çocuklar, başından sonuna kadar çok iyi performans gösteriyorlar.Bunun dışında dizide Winona Ryder gibi de çok sevdiğimiz bir aktrisimiz var.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 8.9 / Fragman
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 1
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 27 Ekim 2017
    İlk Sezon Yayınlanma Tarihi: 2016

    Stranger Things Oyuncuları 

     Millie Bobby Brown (Eleven) / Gaten Matarazzo (Dustin Henderson) / Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair) / Natalia Dyer (Nancy Wheeler) / Charlie Heaton (Jonathan Byers) / Winona Ryder (Joyce Byers) / David Harbour (Jim Hopper) / Finn Wolfhard (Mike Wheeler)

     ( Tam listeyi buradan görebilirsiniz )

    Ünlü Yabancı Diziler – Mutlaka İzlenmesi Gereken Yabancı Diziler – Stranger Things

    Dizinin Konusu

    En iyi yabancı dizi listesinde sırada Stranger Things var. Bu seri, IMDB skoru ile en iyi yabancı dizisi sıralamasında üst sıralarda ama gerçekten sıralamadaki bu yerini hak ediyor mu ve izlemeye değer mi?

    Kesinlikle izlemeye değer!

    Çocukların ana karakteri olduğu cazibe dolu bir dizi. Tahmin edebiliyorum aslında, bir sürü çocuğun ana karakter olarak oynadığı bir dizi nasıl iyi olabilir, ya da bana nasıl hitap eder diye söylendiğinizi duyar gibiyim.

    Ama inanın bana, düşündüğünüz gibi değil. Çocuklar ana karakterler olsa da, dizide çok güzel bir şekilde işlenmiş harika bir kurgu var.

    İzlemeye başladığınızda, bağlanacağınızı garanti ederim. Dizinin konusu aşağıdaki gibidir;

    Stranger Things sadece bir sezon piyasaya sürüldü. Ama kalplerimize bir sezonla taht inşa etmeyi başardı. Stephen King ve Dean Koontz gibi gerilim kitapları ve Bilimkurgu ile büyümüş biri olarak ; Bu dizide  80'lerde yaşanan olaylara ve dahası gerçeküstü olayları nasıl kurguladığına hayret ettim.

    Herkesin herkesi tanıdığı küçük bir kasabada, bir çocuğun ortadan kaybolmasına neden olan garip bir olay olur ve soruşturmanın başlaması ile bir olaylar zinciri başlar. Araştırma derinleştikçe, karanlık devlet kurumları ve şeytani doğaüstü güçlerle karşılaşan yerli halk, görünürden çok daha fazla gizli şeyin döndüğünü fark etmeye başlar.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *



  10. Aysegul
    0

    Black Mirror antropik bir bilim kurgu dizisidir. Temel odak nokta, teknolojinin , insanların durumunu ve toplumlarını nasıl etkilediğidir. Bu, en iyi bilim kurgu dizileri arasında gerçekten başarıyı yakalayabilen nadir yapımlardandır.

    IMDB Puanı ve Sezon Bilgileri

    IMBD Puanı: 8.9 / Fragman
    Dizi Devam Ediyor Mu: Evet
    Yayınlanmış Sezon Sayısı: 3
    Yeni Sezon Başlangıç Tarihi: 2017
    İlk Sezon Yayınlanma Tarihi: 2011

    Black Mirror Oyuncuları 

     Her bölüm farklı oyuncular rol aldığından dolayı liste oldukça geniş. Tüm listeye buradan ulaşabilirsiniz.

    Güzel Yabancı Diziler – Dünyanın En İyi Dizileri –  Black Mirror

    Dizinin Konusu

    Black Mirror, teknolojinin baskın olduğu bir dünya. Her bölüm, kendiniz bu durumdaysanız ne yapacağınızı sorgulayabilecek kapasitede eşsiz bir gerilim ile doludur ve sizi tasvir ettiği kavram hakkında düşünmeye ve analiz etmeye zorlar. Empati kurarak kendini sorgulamak istemezsin?

    Her bölüm, teknolojiyi ve insan doğasının karanlık tarafını tanımlamakta. Yakın gelecekte meydana gelebilecek olayları gösteren ciddi anlamda en iyi bilim kurgu dizisidir.

    Black Mirror tamamen şok edici senaryoya sahiptir. Nitekim, dizinin her bölümü birbirinden bağımsızdır ve konular da hep aynı değildir. Modern yaşamın, bilgi kirliliği, algı işlemleri, sosyal medya, dijitalleşme, robotlaştırıcı insanlar gibi şikâyetleri çok farklı bir bakış açısıyla ele almaktadır.

    Seri, tüm parçaları ile monolitik bir başarıya sahip değildir. Bazı parçalar mükemmel, diğerleri vasat. Bununla birlikte, bu vasatlık veya mükemmellik kişisel deneyim ile kesinlikle orantılıdır ... Bazı insanlara göre, en kötü kısım bile çarpıcı olabilir; çünkü her bölüm, içinde yaşadığımız ya da insanlık olarak gittiğimiz yaşamın biraz abartılı yansımalarıdır. ..

    Black Mirror'ın orijinal senaryosu ve yabancı dizi önerileri listesinin en özel serisidir.

    Bilim kurgudan hoşlanıyorsanız, son zamanlarda en iyi yabancı dizilerden biri olan ve en iyi yabancı bilim kurgu dizileri arasında yer alan ve tam olarak izlemeniz gerektiğini düşündüğüm dizilerden birisi Black Mirror.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Required fields are marked *


İçeriğinizi Ekleyin
veya
YouTube, Instagram veya SoundCloud bağlantısını veya katıştırma kodunu yapıştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir