Sinema, Listeler

En İyi Netflix Dizileri, Öneriler ve Tavsiyeler

netflix dizi tavsiye

Netflix, Netflix, Netflix… peki nedir kardeşim bu Netflix? Herkesin dilinden düşmeyen öve öve bitiremediği Netflix Orginals platformu henüz Türkiye’de tam olarak oturmasada, uzun metrajlı, her bölümü 2 saat süren doğru düzgün bir konusu bile olmayan, gereksiz sahnelerle sündürüldükçe sündürülen Türk dizilerinden bıkanlar için adeta bir can damarı oldu. Her bölümü 40-45 dk süren sezonda 10-15 bölüm bazen bu rakam 3-4 bölüme kadar bile düşen izledikten sonra da Türk dizilerine tövbe ettiren bir platform Netflix.

Gerçekten de Netflix, cüz-i fiyat politikası, hd yayın kalitesi, dublaj ve alt yazı seçenekleriyle muazzam kalitede bir platform. Netflix internetten dizi indirmeye çalışan,  indirdiği dizilerin alt yazılarını eşleştirmeye çalışan veya  internet sitelerinden izlerken adeta reklamlar içinde boğulan bu yüzden dizi izleyip stres atayım derken sinirleri iyice bozulan bizler için adeta bir kurtarıcı oldu.

Bu arada söylemeden geçmeyelim NetFlix’te sadece Amerika dizileri yapılmıyor. Danimarka, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin yapımlarıda giderek artıyor. Hatta yakında başrolünde Çağtay Ulusoy’un oynayacağı Netflix dizisi The Protector‘ün de çekimlerine başlanacak.

Bu kadar açıklamadan sonra geldik can alıcı soruya Hangi netflix dizisini izlemeliyim? En çok izlenen netflix dizileri hangileri ? gibi sorulardan sizi uzaklaştırmak için “en iyi netflix dizileri listesi ” hazırladık. Şimdiye kadar hazırlanan, en iyi netflix dizileri sıralaması olduğundan hiç kuşkunuz olmasın.

Sıralamasını sizlerin yaptığı en iyi yabancı diziler konumuza da bakmanızı tavsiye ederiz.

Umuyorum ki en popüler netflix dizileri listesinde verdiğim dizi tavsiyelerini beğenerek ve sıkılmadan okuyacaksınız. Bu listemizde IMDB puanlarını da belirttik fakat sıralamaları puana göre yapmadık. Bunun yerine listemizdeki her 6 dizi tanıtımının altına ve listenin en sonuna tüm dizilerin olduğu bir anket ekledik. Listeyi inceledikten sonra oy vermeyi unutmayın. Lafı daha fazla uzatmadan listemize başlayalım artık.

Netflix Dizi Tavsiyeleri - Netflix Dizi Önerileri

En İyi Netflix Dizileri

İçerik Navigasyonu

Netflix Dizi Önerileri Ve Tavsiyeler

En İyi Netflix Dizileri Listesi, Netflix Dizi Önerileri, Konu Özetleri Ve Tavsiyeler

Mindhunter

En iyi netflix dizileri - Mindhunter En Popüler NetflixDizileri – Netflix Dizi Tavsiyeleri - Mindhunter 
 
 

IMDb: 8.6

Devam Ediyor Mu: Evet Sezon Tarihi: (2017– )

En iyi netflix dizileri listemizdeki çerezlik dizimiz Mindhunter, en iyi Amerikan dizileri kategorisinde yer edinmiş drama ve aksiyon türünde karşımıza çıkıyor.

David Fincher'ın yine yabancısı olamadığı seri katil dünyasındafakat bu kez Mindhunter için, birçoğu için 2017'nin en iyi dizisi oldu. Kurbanlarına korkunç şeyler yapan seri katillerin psikolojisini anlamaya çalışan iki dedektifin hikayesini anlatan seri, tamamen gerçek hikayelerle şekilleniyor.
Holden Ford (Jonathan Groff) ve Bill Tench (Holt McCallany) başrol aldığı bu dizi eski FBI ajanı John E. Douglas'ın anılarını konu alan FBI Elite Suç Birimi kitabına dayanıyor.

Big Mouth

En iyi netflix dizileriBig Mouth ( Netflix Dizi Önerileri ) 

IMDb: 8.0

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017– )

En iyi netflix dizileri listesinde netflix dizi önerileri adına yer vermek istediğim animasyon komedisi ise Big Mouth.

Yakın arkadaşlar, Nick Kroll ve Andrew Goldberg'in hikayenin merkezinde yer aldığı bu animasyonlu komedi dizisinde, ergenliğin mucizevi ve korkutucu yönlerinin çevresindeki arkadaşlarının ve kendilerinin hayatlarını nasıl etkilediğini anlatıyor.

BoJack Horseman

En iyi netflix dizileri - BoJack HorsemanEn İyi Netflix Dizileri 2018 – Dünyanın En İyi Netflix Dizileri – BoJack Horseman 

IMDb: 8.5

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2014– )

Netflix dizi tavsiyeleri arasında en iyi animasyon diziler kategorisinde yer alan bir başka dizi ise BoJack Horseman.

Yetişkinler için çizgi film fikri uzun zamandır popüler bir format olmuştur. Ama şimdiye kadar yapılmış hiçbir animasyonun, BoJack Horseman gibi depresif ve yaratıcı olmadığını düşünüyorum. 90'lı yıllarda çok meşhur ama 2000'lerde unutulmuş bir televizyon yıldızı,  kahramanımız BoJack zor bir hayat sürüyor. BoJack, kendi hayatına anlam yüklemek için sürekli olarak uğraşıyor, fakat ne ailesiyle nede çevresindekilerle hiç iyi bir bağı yoktur. Hatta yeniden bir yıldıza dönüşmesine rağmen, bu bunalımlardan kurtulamaz. Dördüncü sezonu tamamlayan seri, her yeni sezonda hayran sayısına da katkıda bulunuyor.

Designated Survivor

En iyi netflix dizileri - Designated SurvivorEn Çok İzlenen Yabancı Diziler Sıralaması – Efsane Yabancı Diziler - Designated Survivor 

IMDb: 7.7

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2016–2018 )

Aksiyon, drama ve gizem dalında en iyi yabancı dizileri arasında yer almak için Netflix projesi olarak yola çıkan, seyir keyfi çok yüksek ama IMDb puanı olarak seyircilerinden istediğini alamamış, fakat bana göre en iyi netflix dizilerden biri olan yapım ise Designated Survivor.

Her ABD Başkanı, 2. yılından itibaren, her yıl "Ulusa Sesleniş" konuşması yapmak için Senato ve Temsilciler meclisi üyleriyle bir araya gelir. Bu toplantıda ihtiyaç duyulması halinde kullanmak üzere; Ayrıca kimseye açıklanmayan çok gizli bir görev atamasıda yapılır.
ABD Başkanı'nın görevlerini herhangi bir şekilde yerine getirememesi durumunda, kaostan kaçınmak için başkanın yerine bakacak bir hiyerarşi düzeni vardır, bu hiyerarşi şu şekildedir; Başkan Yardımcısı, Temsilciler Meclisi ve Senato Başkanı. Ama yinede Sovyetler ile Nükleer Savaş çıkma tehlikesinin olduğu yıllarda, göreve gelecek olan herkes için öldürülme tehlikesi göz önünde bulunduruldu ve "Designated Survivor" (Atanmış Sağ Kalan) ismini verdikleri  bir çare bulmuşlardır.

Bu protokole göre; yukarıda belirtilen Ulusal Konferansta, Başkanlıkta bulunan herkese bir şey olursa, bir "Atanmış Sağ Kalan" alternatif başkan olarak seçilecektir. Tercihen kabineden seçilen bu isim, Ulusa sesleniş konferansında bir saldırı olması düşünülerek toplantıdan uzak bir yere götürülür. Kahramanımız Şehircilik  Bakanı Tom Kirkman'dı. Toplantıdan önce kapı CIA tarafından çalındı ve "Atanmış Sağ Kalan" olarak güvenli bir yere götürüldü. Tahmin edebileceğiniz gibi, toplantı sırasında muazzam bir saldırı ve Başkan Yardımcısı, Başkan,
Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin neredeyse tamamı ölüyor. Adalet ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bile istifa etmekte olan Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), aniden kendisini başkanlık yemini ederken bulur...

Love

En iyi netflix dizileri - loveEn Çok İzlenen Netflix Dizileri – Dizi Önerileri – Love 

IMDb: 7.7

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2016–2018 )

İzlenecek en iyi netflix diziler listesinde yer alan bir diğer yapım ise Love. Love’ın kategorisi doğaüstü bir şekilde kurgulanmış romantik-komedi ve drama.

Love, birçok muhteşem bölümün yapımcısı olarak bilinen Judd Apatow'un projesi, bir çocuk oyunculuğu öğretmeni olarak Mickey (Gillian Jacobs) ile bir radyoda program koordinatörü olarak çalışan Gus'ın (Paul Rust) öyküsüdür.
İzleyicilerin pek çoğunun empati kurabileceği bazı karakterlere, özellikle de aşka getirdikleri alışılmadık bakış açısıyla “ne kadar rezil olursak o kadar iyi” olağan dışı yorumuyla dikkat çekiyor. Kısaca Love, birbirinden oldukça farklı iki kişinin sevgili olma çabasını anlatan bir dizi, üçüncü sezon için de izleyicilerinden onay aldı.

Marvel’s Iron Fist

En iyi netflix dizileri - Marvel’s Iron Fist Marvel’s Iron Fist ( En İyi Netflix Diziler IMDB ) 

IMDb: 6.7

Devam Ediyor Mu: Evet| Sezon Tarihi: (2017– )

En güzel netflix dizileri listesinde dizi tavsiyesi olarak verebileceğim en iyi amerikan dizileri arasında yer alan bir başka yapıt ise Marvel’s Iron Fist.

Iron Fist, Netflix'in Marvel serisine eklenen son halkadır. Defenders serisinde karşılaşacağımız diğer Marvel karakterlerini, Daredevil'i, Jessica Jones'u ve Luke Cage'i daha önce tanıtmıştık. Iron Fist'e yani diğer adıyla Demir Yumruk'a gelirsek; Öldüğü sanılan Danny Rand, 15 yıl sonra, daha güçlü olarak geri dönüp Demir Yumruk'un gücüyle ailesini yok eden olayların sır perdesini aralamak istiyor.

  1. SİZCE, BU 6 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. Mindhunter
    2. Big Mouth
    3. BoJack Horseman
    4. Designated Survivor
    5. Love
    6. Marvel’s Iron Fist
    36 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Master of None

En Güzel Netflix Dizileri – Dizi Tavsiyesi – Master of None 

IMDb: 8.3

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015– )

Netflix dizi tavsiyeleri listesinde yine yeni yabancı dizi önerileri arasında yer alan bir yapım olan Master of None var.

Aziz Ansari'nin otobiyografik dizisi, ilk kez Saturday Night ve daha sonra da Stand-Up gösterileriyle oldukça kalabalık bir hayran kitlesi yakaladı. En çarpıcı Netflix komedilerinden birisi. Ansari'nin kendi çevresine, duygusal ilişkilerine ve ve ailesinin yaşadığı ikilemlere odaklanan samimi bir dizi. İki sezonunu geride bıraktı, üçüncü sezonu da bekleniyor.

Marco Polo

En iyi netflix dizileri - Marco PoloMarco Polo (En İyi Netflix Dizileri – Netflix Dizi Önerileri ) 

IMDb: 8.1

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2014–2016 )

Final yapmış en iyi yabancı netflix dizileri arasında yer alan bir diğer yapım ise Marco Polo.

Marco Polo'nun babası, 13. yüzyılda kıtalararası ticaretinden büyük paralar kazanan deneyimli bir tüccar. Çin'de rahatça ticaret yapabilmek için Kubilay Han'a oğlunu rehin olarak bırakır ve ünlü gezgin Marco Polo'nun hikayesi tam olarak burda başlar.

Black Mirror

En iyi netflix dizileri - Black MirrorBlack Mirror (Gelmiş Geçmiş En İyi Netflix Dizileri)
 

IMDb: 8.9

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2011– )

Günümüzün en popüler ve tartışmalı dizilerinden biri olan Black Mirror yani Kara Ayna, İngiltere'de Netflix'te yayın hayatına devam ediyor. Teknolojinin günlük hayatımızı nasıl değiştireceğine ve umutlu bir şey söylemediğine odaklanan seri, popüler bir kültür nesnesine dönüştü. Dördüncü sezon, fragmanı 29 Aralık'ta yayınlanacak olan dizinin her fragmanında heyecanda giderek artıyor.


The Crown

En iyi netflix dizileri - The CrownEn iyi netflix dizileri IMDB – Dünyanın En İyi Netflix Dizileri – The Crown 

IMDb: 8.7

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016– )

Drama dalında dünyadan en çok izlenen diziler arasında yer alan bir başka dizi ise The Crown.

Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını ve tahta geçtikten sonraki politik süreci anlatmaktadır. Her sezonunda, Elizabeth'in yaşamının 10 yılının anlatılması planlanmaktadır. İlk sezon bol miktarda Churchill içerir.

Stranger Things

En iyi netflix dizileri - En Çok İzlenen Netflix Diziler Sıralaması – Dizi Önerileri – Stranger ThingsEn Çok İzlenen Netflix Diziler Sıralaması – Dizi Önerileri – Stranger Things 

IMDb: 8.9

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016– )

Stranger Things en iyi yabancı diziler listemizdeki yerini, sıra dışı gibi görünüp polisiye  ve gizem dizisi olarak alıyor.

Netflix'in en popüler prodüksiyonlarından biri olan Stranger Things, ikinci sezon fragmanı olan, Saadettin Teksoy'un sunumuyla ülkemizdeki izleyicilerin sayısını artırdı.
Senaryosu 80'li yıllarda Montauk'ta kaybolan bir çocuk üzerine şekillendirilen ' Stranger Things ' gizem ve bilim-kurgu karışımı ile de dikkat çekiyor.

Travelers

En iyi netflix dizileri - TravelersEn Popüler Netflix Dizileri – En İyi Netflix Dizi Tavsiyeleri – Travelers 

IMDb: 8.1

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016– )

Gelecek te geçen bu kurgusal hikayede teknolojide haliyle oldukça gelişmiştir. Öyle ki insanlar zaman yolculuğu bile yapabilirler. Hal böyle olunca, 21. yüzyıla geri dönme ve insanları gelecekte yaşanacak acımasız felaketten kurtarma şansları vardır.

  1. SİZCE, BU 6 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. Master of None
    2. Marco Polo
    3. Black Mirror
    4. The Crown
    5. Stranger Things
    6. Travelers
    52 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

A Series of Unfortunate Events

En iyi netflix dizileri -  A Series of Unfortunate EventsEn İyi Netflix Dizileri 2018 – IMDB En İyi Diziler – A Series of Unfortunate Events 

IMDb: 7.9

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017– )

Netflix dizi önerileri listesinde en iyi diziler arasında yer alan bir başka en çok izlenen dizi ise A Series of Unfortunate Events yani Türkçe karşılığı ile Talihsiz Serüvenler Dizisi.

Dünyaca ünlü kitap serilerinden uyarlanan ve How I Met Your Mother’dan bildiğimiz Neil Patrick Harris'in başarılı bir dizi uyarlaması olarak dikkat çekiyor.
Ailesini bir yangında kaybettikten sonra, "Kont Olaf" adlı esrarengiz akrabalarına gönderilen "Baudelaire" adlı üç yetim çocuğunun hikayesini anlatan seriden hayranları da çok memnun kaldı.

The Get Down

En iyi netflix dizileri - The Get DownThe Get Down – Yabancı Dizi Önerileri - Netflix Dizi Önerileri 

IMDb: 8.4

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016–2017 )

En iyi netflix dizileri listesinde verebileceğim bir diğer yabancı dizi tavsiyeleri arasında üst sıralarda yer alan yapım ise, Netflix’in final yapan dizilerinden biri olan The Get Down.

The Get Down serisi, punk ve hip-hop müziğin dünya müzik sahnesinde giderek daha fazla yer  almaya başladığı 1970'lere kadar uzanıyor. Ezekiel'in ve arkadaşlarının müziğe dair rüyaları, yaşadıkları bölgenin gerçekleriyle çatışıyor. Yaşadıkları yer olan Bronx, yoğun olarak siyahi ve latinlerin yaşadığı bir kenar mahalledir.
Bir tarafta uyuşturucu, çete, fuhuş ve diğer suçlar, diğer tarafta ise Hezekiel ve arkadaşlarının güzel rüyaları.

Flaked

En iyi netflix dizileri - FlakedNetflix Dizi Önerileri – En Çok İzlenen Netflix Diziler -Flaked 

IMDb: 7.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016– )

Netflix dizi önerileri listesinde yer vermek istediğim bir diğer yapım ise en iyi komedi dizileri arasında yer alan Flaked.

BoJack Man'nin sesi olarak bilen Will Arnett'in liderliğindeki Flaked'i, üç kavramda; sıcak, gösterişsiz ve basit olarak tanımlayabiliriz. Seride üçüncü sezonu hazırlanılıyor. Konusu ise şöyle; bir araba kullanırken ve öldürürken araba kullanan Chip'in 10 yıl sonra hapisten çıktığını ve hayatını yeniden kurmaya çalıştığını anlatılıyor.

Sense8

En iyi netflix dizileri - Sense8En İyi NetflixDiziler Sıralaması – Yeni Netflix Dizi Önerileri – Sense8 

IMDb: 8.4

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015– 2018)

Netflix dizi önerileri listesinde yer vermek istediğim bir başka yapım ise başrollerinde Matrix ve V For Vendetta gibi efsane filmlerden tanıdığımız Wachowski Kardeşler'i göreceğimiz Sense8.

Sense8 dizisi, Netflix'in dizileri arasındaki ilk bilim kurgudur. Farklı ülkelerden, farklı şehirlerden 8 kişi arasında, bir kadının ölümünden dolayı zihinsel bir bağlantı oluşur. Bu duygusal ve zihinsel bağın ne olduğunu anlamaya çalışırken, kendilerini tehlikeli bir macerada bulurlar.


Unbreakable Kimmy Schmidt

En iyi netflix dizileri - En İyi Diziler: En İyi Yabancı Diziler – Unbreakable Kimmy SchmidtEn İyi Diziler: En İyi Netflix Dizileri – Unbreakable Kimmy Schmidt 

IMDb: 7.8

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015– )

En iyi komedi dizileri arasına adını altın harfler ile yazdıran, efsane yabancı dizilerden bir diğeri ise Unbreakable Kimmy Schmidt.

The Office'den tanıdığımız ve her sezonda biraz daha fazla izleyiciye ulaşan ve üçüncü sezonun sonuna kadar en iyi komedi dizileri arasında yer alan Unbreakable Kimmy Schmidt'in bu başarısının ardında hiç şüphesiz Ellie Kemper var.
15 yıl sonra, New York'ta yeni bir hayat kurma çabasını anlatan Kimmy'nin hayatını keşfetmek için çok geç değilsiniz.


Bloodline

En iyi netflix dizileri - BloodlineDünyada En Çok İzlenen Netflix Dizileri Sıralaması – En İyi Amerikan Dizileri - Bloodline 

IMDb: 8.1

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2015– 2018)

Yabancı Netflix dizi önerileri listesinde yer alan en iyi yabancı dizilerden bir diğeri ise, en çok izlenen yabancı diziler arasında da yer alan Bloodline.

Ada kasabasında ailesiyle konaklama tesisi işleten Rayburns, hem misafirler hem de adalılar tarafından çok sevilirler. Aileden, yıllarca "istenmeyen insan" olarak ayrı kalan Danny döndüğünde, neden istenmeyen bir insan olduğunu hatırlatır. "Size her şeyi anlatacağım; Kötü insanlar değiliz ama kötü bir şey yaptık." sloganıyla seriye başlayan Bloodline, gerilimin yüksek seviyede olduğu aile odaklı bir dramadır.

  1. SİZCE, BU 6 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. A Series of Unfortunate Events
    2. The Get Down
    3. Flaked
    4. Sense8
    5. Unbreakable Kimmy Schmidt
    6. Bloodline
    27 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

F Is for Family

En iyi netflix dizileri - F Is for Family En İyi Netflix Komedi Dizileri – Amerikan Komedi Dizileri - F Is for Family 

IMDb: 8.0

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

Eminim ki daha önce netflix animasyon dizisi önerisi aradığınızda veya çevrenize sorduğunuzda F Is for Family ismini duymuşsunuzdur. Sebebi ise dünya çapında en çok izlenen netflix animasyon dizileri arasında ilk sıralarda yer alması.

Az öncede bahsettiğim gibi Netflix'in bir başka dikkat çekici animasyon dizisi ise F Is for Family'dir. 70'lerde klasik bir Amerikan ailesinin hikayesini anlatan seri, özellikle nostalji meraklıları için ümit vaat ediyor. F for Family Evin gergin babasıasi ergen ve eziklenen küçük kardeşleriyle tipik bir çekirdek aile dizisi olan  F for Family'nin ikinci sezonuson birkaç ay önce yayınlandı.

The OA

En iyi netflix dizileri - The OAThe OA (Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri) 

IMDb: 7.8

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016–)

En iyi netflix dizileri listesinde yer vermek istediğim bir diğer fantastik yapım ise The OA

7 yıldan beri kayıp olan bir kadın, yüksek bir köprüden atlar ve hastaneye kaldırıldığında ailesi tarafından bulunur. Yedi yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından çok fazla değişim göstererek geri dönen genç kadının kör gözleri artık görebiliyordur.
Adını OA olduğunu söyleyen kadın sebebi bilinmeyen yara izleri de taşır.

Narcos

En iyi netflix dizileri - NarcosÜnlü Yabancı Diziler – Tavsiye Edilen Netflix Dizileri – Narcos 

IMDb: 8.9

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

En çok izlenen netflix dizileri arasında kendine yer bulan ve bir çok kişi tarafından önerilen Netflix dizilerinden biri de daha önce en iyi yabancı diziler listesinde de yer verdiğimiz Narcos.

Kolombiyalı ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın hayatını konu alan Narcos, son yılların en dikkat çekici serilerinden biridir. Yaşadığı dönemede en zengin 10 kişiden biri olan Pablo Escobar ve bir DEA ajanını konu alan Narcos'un başrollerine ise Pedro Pascal ve Wagner Moura liderlik ediyor.
Dördüncü sezonu ile geri dönecek olan dizi, şimdiden dört gözle bekleniyor.

Grace and Frankie

En iyi netflix dizileri - Grace and FrankieEn Güzel Netflix Dizileri – Dizi Tavsiyeleri – Grace and Frankie 

IMDb: 8.3

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

Sırada en iyi netflix komedi dizileri arasında yer alan fakat bizim kültürümüze oldukça uzak bir yapım olan Grace and Frankie var.

Listemizdeki dizilerden en ilginç konuya sahip olanlardan biridir. Grace ve Frankie, mutlu evlilikleri olan iki kadındır. Mesleğinde başarılı olmuşlar, çocuklarını eğitmişler ve başarılı avukatlarla evlenmişlerdir. Hatta her ikisinin eşi boşanma avukatlarıdır ve aynı ofiste çalışırlar.
Grace ve Frankie'nin düşündüğü gibi her şey kusursuz mu peki? Bir gün eşleriyle birlikte bir yemeğe çıkırlar, ve onlara hayatlarını alt üst edecek gerçekleri söylerler. İki adam birbirine aşıktır,
Hatta bu ilişkinin 20 yıldan beri sürdüğünü söylerler ve şimdi sadece birbirleriyle olmak için boşanmak isterler ve olaylar gelişir.

Lady Dynamite

En iyi netflix dizileri -Lady Dynamiteİzlenecek En İyi Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Diziler – Lady Dynamite 

IMDb: 7.5

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2016–2017)

Yabancı netflix dizileri önerileri listesinde en iyi yabancı diziler arasında yer alan ve final yapmış bir başka komedi serisi olan Lady Dynamite.

Netflix'in komedi dizisi olan Lady Dynamite'de, ilk sezonda bipolar hastası Maria Bamford'un altı aylık  tedavisinden sonra yeni bir hayata başlamak için harcadığı çabayı izlemiştik. İlk sezonu flashback'ler eşliğinde geçmişti serinin ikinci sezonu, yakında Netflix'te de olacak.

Luke Cage

En iyi netflix dizileri - Luke CageGelmiş Geçmiş En İyi Netflix Dizileri – İzlenecek En İyi Netflix Dizileri – Luke Cage 

IMDb: 7.5

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2016–)

Yeni netflix dizi önerileri bakanlar, hem de izlemeye gerçekten deysin, en iyi netflix dizileri sıramalasında olsun diyorsanız, aradığınız dizi Luke Cage.

The Marvel Universe, Netflix ekranlarında genişlemeye devam ediyor. Luke Cage, Netflix'in aynı serideki 3. Marvel dizisi, Cage'nin maceralarını anlatıyor. Çok güçlü ve neredeyse kurşun geçirmez biri olan ve bu güçleri hapishanedeki bir dizi deney sonucunda elde eden Luke Cage,
Harlem'de sessiz bir yaşam ister, fakat sorunlar onu  her seferinde tekrar bulur.. Harlem Kralı'nın rolünde, Ayışığı (Moonlight) filmindeki performansıyla Oscar ödülüne layık görülen Mahershala Ali yine ustalığını tüm hünerleriyle sergiliyor.

  1. SİZCE, BU 6 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. F Is for Family
    2. The OA
    3. Narcos
    4. Grace and Frankie
    5. Lady Dynamite
    6. Luke Cage
    20 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Dark

En iyi netflix dizileri - DarkEn İyi Netflix Diziler Sıralaması – Dark 

IMDb: 8.7

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

En iyi netflix dizileri sıralamasında yer vermek istediğim, benim de bayılarak izlediğim ve izlenmesi gereken en iyi netflix diziler arasında yer aldığına inandığım bir diğer  yapım ise, Dark.

Netflix sadece ABD'de değil, aynı zamanda Avrupa'da da fenomen dizileri üretiyor. Alman yapımı Dark'ta bunlardan biri. İki küçük çocuğun kaybolduğu küçük bir Alman kasabasında, kayıp çocukların ailelerinin gizemli hikayesi anlatıyor. İlk sezonu 2017 de servis edililen ve 10 saatlik gizemli dolu bir yolculuk sizleri bekliyor.

Marvel’s Jessica Jones

En iyi netflix dizileri - Marvel’s Jessica JonesMarvel’s Jessica Jones – (En İyi Netflix Dizileri Imdb) 

IMDb: 8.1

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

Netflix dizi önerileri listesinde yer alan, aksiyon türünde bir diğer yabancı dizi ise Marvel’s Jessica Jones.

Yine Marvel, yine Netflix ... Jessica Jones; Dardevil'den sonra, Luke Cage ve Demir Yumruk (İron Fist) serisinden önce başladı.Daha sonra bu farklı dizideki tüm karakterler Defenders dizisinde birleşecek. Hikayenin merkezinde, kendi dedektiflik bürosunu açan eski bir süper kahraman var.
Amacı ise kendisi gibi özel yetenekleri olan kişilerin yer aldığı davalar üzerinde çalışmaktır.

Glow

En iyi netflix dizileri - GlowGlow ( En İyi Netflix Dizileri Sıralaması ) 

IMDb: 8.0

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

Netflix dizi tavsiyeleri listesinde yer vermek istediğim, son zamanların popüler netflix dizileri arasında yer alan bir diğer kaliteli yapım ise Glow.

2017'de en iyilerinden biri olan Glow, 80'lerde ABD'de popüler olan kadın güreşçilerin hikayesini anlatıyor. Başarısız bir oyuncu olan Ruth (Alison Brie), şöhret basamaklarını bir türlü tırmanamaz. Son çare olarak herhangi bir yeteneği olmamasına rağmen, kadın güreşçiler tarafından sunulacak bir gösteri programına başvurur.
Bu karar hayatını değiştirecek ve güreşle birlikte hem yeni düşmanlar kazanacak hemde tekrardan kendinine inanmaya başlayacak. Fırtına gibi geçen ilk sezonun ardından serinin ikinci sezonu da merakla bekleniyor.

Ozark

En iyi netflix dizileri - OzarkOzark – En İyi Netflix Dizileri – Netflix Dizi Önerileri 

IMDb: 8.3

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

Borçlandığınız kişiye dikkat edin. Netflix'in bir başka harikası Ozark'ta bir Meksikalı uyuşturucu baronuna borçlanan Marty Byrde adında bir adamın karısıyla Missouri'ye taşınması ve giderek suç dünyasının bir parçasına dönüşmesini konu alıyor.

Baş karakterimiz Marty Byrde, Chicago'da bir finansal danışmanlık firmasında ortaktır. Çocukluktan beri ideali matematikçilik olan Byrde, hem sayılar ile arası iyi olduğundan hem de iyi kazancı olduğundan meslek olarak mali bir danışman olmayı seçti. Byrde ailesiyle birlikte Chicago'nun banliyölerinde yüksek kazançlarına rağmen çok basit bir yaşam sürmektedir.
Kusursuz bir aile babası olan Marty, her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplar ve her işi kusursuz bir düzende devam eder. 

Peki ya herşey göründüğü kadar muhteşer midir?

Tabiki öyle değildir; madalyonun öbür tarafına baktığımızda, Marty'nin kazandığı tüm parayı, aslında kara para aklayarak kazandığını görüyoruz. Birgün gün işler istediği gibi gitmez ve ölümle karşı karşıya kalır. Ardından bir anlaşma yapar ve ailesiyle birlikte Ozark adlı bir şehre yerleşmek zorunda kalır.

The Rain

En iyi netflix dizileri - The RainNetflix Dizi Önerileri – En İyi Yabancı Diziler Sıralaması – The Rain 

IMDb: 6.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2018–)

En iyi netflix dizileri listemdeki bir diğer netflix dizisi The Rain, Dizi netflix ailesine henüz bu yıl katıldı bu yüzdendir ki imbd puanını beklendiği kadar iyi almış değil ama zamanla artacağını düşünüyorum. O yüzden en iyi netflix dizileri listesine ekledim. 

Bildiğimiz dünya sona ermiştir. Yağmurla gelen ölümcül virüs bombardımanından İskandinav nüfusunun çoğunluğunu yok etmiştir. Danimarkalı iki kardeş güvenli bir yer bulmak için bir yolculuğa çıkıyorlar. Kendileri gibi diğer kurtulanlara katılarak, İskandinavya'nın geri kalanında bir yaşam belirtisi aramak için tehlikeli bir yolculuk başlatıyorlar.

Bu arada dizi Danimarka yapımı. Dünyanın önde gelen çevrimiçi medya içerik üreticisi netflix, ülkeler için orijinal içerik oluşturmaya devam ediyor. Almanya için yaptığı Dark dizisinden sonra, şimdide Danimarka'da The Rain'nin üretimini üstlendi.

The Expanse

En iyi netflix dizileri - The ExpanseEn İyi Netflix Dizileri – En Popüler Netflix Dizileri – The Expanse 

IMDb: 8.4

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

Gelmiş geçmiş en iyi netflix dizileri arasında yine kendimin de her saniyesinden zevk aldığım dizilerden bir diğer ise The Expanse. Dizi 2017 yılında netflix ailesine blim kurgu kategorisinde katılmış. 

Günümüzden 200 yıl sonra geçen dizide; tecrübeli bir dedektif, zengin bir ailenin kayıp kızını aramaya ve bir uzay gemisi kaptanı ile tanışmaya başladığında olaylar başlar.

Canterbury, Asteroid Çemberi'nde bir asır önce bir nakliye gemisi olarak kullanılan bir su gemisi,
Satürn buketlerinde buzu kolonilere dağıtır.

Canterbury, başka yerlerde iş bulmakta yetersiz kalan ya da daha iyi işlere uyum sağlamayanlar için bir fırsat olarak görülüyor.

The Expanse de asıl olay, büyük ölçekli bir Canterbury gemisi, bir kabin ekibi ve bir dedektif ile gizemleri çözmek ve güneş sistemini tehlikeden korumaktır..


  1. SİZCE, BU 6 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. Dark
    2. Marvel’s Jessica Jones
    3. Glow
    4. Ozark
    5. The Rain
    6. The Expanse
    28 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

The End Of The F***ing World

En iyi netflix dizileri - The End Of The F***ing Worldİzlenecek En İyi Netflix Dİzileri – Final Yapmış Netflix Diziler – The End Of The F***ing World 

IMDb: 8.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

En iyi NetFlix dizileri listesinde başka bir NetFlix serisi. The End Of The F***ing World,bir  İngiliz dizisi, Dark serisinde söylediğim gibi, Netflix'in bölgesel bazda yaptığı orijinal dizidir. Charles Forsman'ın çizgi romanından uyarlanan The End Of The F***ing World, her sezon 8 bölüm ve 20 dakikadan oluşan film benzeri bir dizidir. Dizi, karanlık bir uca seyahat eden iki neslin hikayelerini ele alıyor.

Dizinin konusu şu şekildedir; 17 yaşındaki Ergen James,  annesi gözlerinin önünde intihar etmiş bir sosyopattır. Kedi köpeği öldürerek başladı ve bundan daha fazlasını istedi.
Ve Alyssa onunda Annesi ve babası üzerinde travmatik izleri bırakan yalnız ve asi bir genç kız.

17 yaşındaki James, bir psikopat olduğuna inanmaktadır. Bir insan hiç bir şey umursamadan öldürebileceğini düşünüyor.

17 yaşındaki Alyssa, okula gelen havalı yeni bir kızdır. Okulda popüler olmasına rağmen, kendini buraya aitmiş gibi hissetmez. James'i izlediği bir gün, ruh eşini bulmuş olabileceğini düşünüyor.

Evde ise Alyssa'nın annesi ve üvey babası döndüğünde, Alyssa evden ayrılır ve gerçek babasını bulmasına yardım etmek için James'i ikna eder. James'in sosyopatlıkları ve şiddet eğilimleri artarken, Aşkı Alyssa'yı kör eder ve yolculuğun sonunda neler olacağını görmezden gelmeye devam eder. İkili, bir anda kendilerini tehlikeli ve gerçek dışı bir yolda buluverirler.

Dexter

En iyi netflix dizileri - DexterEn İyi Netflix Dizileri – Yabancı Dizi Önerileri – Dexter 

IMDb: 8.7

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2006–2013)

Netflix dizi tavsiyeleri listesinde yer vermek istediğim dünyanın en iyi dizileri arasında yer alan bir diğer yapım ise Dexter. Netflix‘in en iyi, en eski ve en çok izlenen dizilerinden biri olan Dexter, gündüz adli tıpçı, geceleri ise seri katil olan Dexter Morgan‘ın yaşamını anlatıyor.

Miami metro polis departmanındaki bir kan analisti olan Dexter Morgan, cinayet masasının çözemediği ya da adaletten kurtulan kötü adamları öldürmek için mücadele ediyor.

En iyi Netflix serisi arasında en iyi dedektif dizisi olarak öne çıkabilen bir dizi aksiyon, akıl ve. gerilim dolu bu tür dizilerle ilgileniyorsanız, Dexter tam size göre.

Lost in Space

En iyi netflix dizileri -  Lost in SpaceLost in Space - ( En İyi Yabancı Diziler ) 

IMDb: 7.2

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2018–)

Yabancı dizi önerileri listesinde yer vermek istediğim bir diğer yapım ise Lost in Space. Netflix’in yapımını üstlendiği, izlenmesi gereken yabancı diziler arasında yer aldığını düşündüğüm, en iyi netflix bilim kurgu dizileri arasında yerini alıyor Lost in Space.

1960'ların klasik bilim kurgu dizisi Lost in Space'in yapımının üzerinden 30 yıl sonra gerçekleşen Lost in Space'in modern bir yorumu. Uzay kolonileşmesinin başlangıcında, Robinson ailesi daha iyi bir dünyaya hak kazanır.
Geçirilen testler, aldıkları eğitimden sonra uzayda yeni bir koloni inşa etmek için yola koyulurlar.
Ancak yolculuk sırasında beklenmedik olaylar ortaya çıkar ve rotalarından saparlar. Robinson ailesi, bilmediği bir gezegende zorunlu bir iş yapmak zorunda kalır ve bu yerde hayatta kalmak için mücadele verirler.

Orange is the New Black

En iyi netflix dizileri - Orange is the New BlackEn İyi Netflix Dizileri 2018 – Tüm Zamanların En İyi Dizileri – Orange is the New Black  

IMDb: 8.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2013–)

En güzel netflix dizileri listesinde yer alan ve çok bilinmeyen yabancı dizilerden biri olan izlemekten çok büyük keyif alacağınız bir diğer seri ise Orange is the New Black.

Piper Chapman nişanlı bir kadındır. 10 yıl önce kolej yıllarında tanıştığı Alex Vause yüzünden   uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle suçlanır ve birkaç yıl hapis cezasına çarptırılır. Nişanlısı Larry ile hapishaneye gitmeden önce lüks ve konforlu bir yaşama sahip olan Piper, hepsinden vazgeçecek ve kendi isteğiyle teslim olur.
Cezaevi hayatında,  aslında dünya çok farklı olacak. Yalnız olanları sorgulamaya başlar. Cezaevinin ilk günlerinde, hapishane kültüne tam olarak uymasa bile, zamanla dramatik değişimlere uğrayacak ve kademeli olarak dışardaki hayatından uzaklaşacaktır.
Hapishanede, ilginç ve daha önceki arkadaşlarına hiç benzemeyen ve lafını hiç esirgemeyen tiplerle karşılaşacak, buda kendi benliğini bulmasını sağlayacaktır. Piper'in hapishane hayatı, hayatının dışında çok sevdiği şeylerin anılarından yavaş yavaş silinmeye ve zor koşullarda ne yapılacağını öğrenmeye başlayan mizahi bir kararsızlıkla başlar.
Hapis temalı dizilerden hoşlanıyorsanız, kesinlikle Orange'ı izlemelisiniz.

The Defenders

En iyi netflix dizileri - DefendersEn İyi Netflix Dizileri – En İyi Diziler - Defenders 

IMDb: 7.7

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

Yine en iyi aksiyon diziler arasında yer alan bir başka dizi ile en iyi netflix diziler listesine devam ediyoruz. Bu sefer sırada The Defenders var.

Hikaye, daha önceki solo dizilerinden bildiğimiz 4 kahramanın, hayatlarını standart olarak yaşayan bölümlerle başlıyor. Daha önceki dizilerde, Luke Cage ve Jessica Jones gibi bazı karakterlerin zaten yolları birleşmişti. Başlangıçta Danny dışında aktif bir kavgası olan yok ve Danny hala El'i takip ediyor. Luke Cage hapisten çıktı. Jessica Jones eski işini yapmak istiyor, Daredevil elbisesini tekrar giymek istemiyor. Iron Fist'in "El" örgütüyle mücadelesiyle başlayan hikaye, diğer kahramanların bu kavgada yer almasıyla başlıyor ...

Marvel’s Daredevil

En iyi netflix dizileri - DaredevilYabancı Dizi Tavsiyeleri – En Güzel Netflix Dizileri - Daredevil 

IMDb: 8.7

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

Netflix dizi önerileri listesinde yine en iyi yabancı diziler arasında yer alan ve yine Marvel imzası bulunan bir diğer seri ise Daredevil.

Marvel ve Netflix'in mükemmel uyumu ile Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist gibi yapımlarada  öncülük eden dizi Daredevil, bu türün hayranları tarafından en başarılı uyarlamalarından biri olarak gösterildi. Matt Murdock çocuklukta radyoaktif bir kazaya uğrar ve görüşünü kaybeder.
Fakat gözleriyle göremese bile, etrafındaki nesneleri farklı duyu organlarıyla algılayabilir. Gecenin karanlığında ona karşı durmak çok zor, çünkü görmek için ışığa ihtiyacı yok. Gündüzleri, bir avukat olarak geceleri ise bir kahraman olarak kötülerle acımasız bir mücadeleye girer.

  1. SİZCE, BU 6 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. The End Of The F***ing World
    2. Dexter
    3. Lost in Space
    4. Orange is the New Black
    5. The Defenders
    6. Marvel’s Daredevil
    29 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Altered Carbon

En iyi yabancı diziler - Altered CarbonNetflix Dizi Tavsiyeleri – En Güzel Netflix Diziler – Altered Carbon 

IMDb: 8.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2018–)

Yine en iyi fantastik diziler arasında yer alan bir başka dizi ile en iyi yabancı diziler listesine devam ediyoruz. Bu sefer sırada Altered Carbon var.

Buzda geçen 250 yıldan sonra yeni bir bedende yeniden canlanan bir mahkum, ama özgürlüğünü yeniden kazanmak için inanılmaz bir cinayeti çözmek zorunda.
'Kimse sonsuza kadar yaşayamaz' sloganıyla dikkat çeken Altered Karbon, Richard K. Morgan'ın klasik Siberpunk romanından uyarlanmıştır.
Takeshi Kovacs, yeni dünya düzenine karşı örgütlü bir isyan sırasında yenilgiye uğratılan yıldız elit savaşçılarından hayatta kalabilen tek askerdir.

Bilinci 250 yıl boyunca buz içinde hapsedilmiştir, ta ki çok zengin ve uzun yıllardır yaşayan Laurens Bancroft adında biri ona tekrar yaşama şansı verene kadar. Fakat Bancroft bunun karşılığında ise Kovacs’ın kendi cinayetini cinayeti çözmesini istemektedir.

Better Call Saul

En iyi yabancı diziler - Better Call SaulEn İyi Netflix Diziler Sıralaması –  Better Call Saul 

IMDb: 8.7

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2015–)

En iyi Netflix dizileri listesinde başka bir Netflix dizisi önerisi, Breaking Bad dizisinin özlemini çekenler için piyasaya sürülen Better Call Saul'dur.

Dizinin konusu ise; ünlü avukatımız Jimmy McGill , Walter White ile tanışmadan önce avukatlık kariyerinde neler olduğunu anlatıyor.

New Mexico'daki Albuquerque'deki striptiz merkezi ve avukatlık bürosunun kurulmasına kadar geçen sürede ceza avukatı olan Jimmy McGill'in davalarını işliyor.

13 Reasons Why

En iyi yabancı diziler - 13 Reasons Whyİngilizce Diziler – En İyi Amerikan Dizileri – 13 Reasons Why

IMDb: 8.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

Netflix dizi önerileri listesinde yer alan bir diğer baş yapıt ise 13 Reasons Why. 

Genç bir kızın intiharının perde arkası hakkında bir dizi. Her sezon 13 bölümden oluşmaktadır. 17 yaşındaki lise öğrencisi Hannah Baker bir süre önce intihar eder. Ortada bir neden yok gibi görünür ve aile şoktadır. Lisa'nın parlak öğrencilerinden biri olan Clay Jensen, Bir süre sonra kapısının önünde bir kutu bulur. Kutudan eski moda kasetler  çıkar, kimden geldiği belli değildir.

2017'de Netflix'in öne çıkan prodüksiyonlarından biri olan bu gençlik draması, Mart ayı sonunda yayın yapmaya başladı ve diğer Netflix orijinal serileri gibi en çok konuşulan prodüksiyonlar arasında yerini aldı. "Ölmek İçin 13 Neden" adlı romanından uyarlanan ve Selena Gomez'in öneri sunmasıyla prodüksüyona dönüşen bir yapım.
İlk zamanlarda filme dönüşmesi düşünüldü. Ancak, proje daha sonra bir dizi haline getirildiğinde; Başrol oynaması gerektiği düşünülen Selena Gomez, projenin yapımcılarından biri olarak devam etti. Bu diziyi takip etmek için birçok sebep bulduk. Genç bir kızın bıraktığı notlarda,
adım adım intiharı işleyen ve bize kesinlikle ne olması gerektiğini söyleyen mutlaka izlenmesi gereken bir gerilim dizisi.

House of Cards

En iyi yabancı diziler - House of CardsDünyanın En İyi Dizileri – Güzel Netflix Dizileri – House of Cards 

IMDb: 8.9

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2013–)

En iyi netflix dizileri arasında yer alan diğer bir popüler dizi ise daha önce dünyanın en iyi yabancı dizileri listesinde de yer vermiş olduğumuz House Of Cards.

Francis Underwood (Kevin Spacey), ABD politikasının en tecrübeli ve iddialı politikacılarından biridir. Beyaz Saray'ın bütün karanlık sırlarına sahip olan Frank Underwood'a söz verilen Dışişleri Bakanlığı, başkasına verilince, gözünü karartır ve gözünü en yükseğe diker. Hakkının yendiğini düşündüğü için artık yapacağı her şeyi meşru görür.
Bu yolda en büyük yardımcıları, en az onun kadar iddialı olan eşi Clara ve patronu için elini kirletmekten çekinmeyen Doug Stamper.


La Casa De Papel

En iyi yabancı diziler -  La Casa De PapelMutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri – Ünlü Yabancı Diziler – La Casa De Papel 

IMDb: 8.7

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2017–)

Netflix dizi önerileri listesinde yer vermek istediğim yeni dizilerden biri olan ancak yeni olmasına rağmen son zamanlarda en çok izlenen Netflix dizileri arasında yer alamayı başarmış bir yapım olan La Casa De Papel.

La Casa De Papel, dizisinde bir soygun hikayesi anlatılıyor. Bu günlerde netflix dizileri denince zaten aklımıza ilke gelen dizidir neredeyse. Kısa sürede çok sayıda takipçiye ulaşan bu dizi en iyi netflix dizileri arasında ilk sıralarda yerini almayı başardı.

Soygunun başında Profesör lakaplı biri, İspanya Kraliyet Darphanesi’ni soymak için ekibini toplarlar. Profesör, kendi alanlarında ünlü kişileri bir araya getirir. Bundan sonra, beş ay boyunca bir evi kapatırlar ve her olasılığı ekleyerek ve ek planlar çıkartırlar ve mükemmel bir soygun planı yaparlar. 5 ayın sonunda, plan yürürlüğe girer ve soygun başlar. Plan yapıldı, ancak soygun esnasında plan yapmadıkları detaylarla karşı karşıya gelirler.


Sherlock

En iyi yabancı diziler - SherlockEn Popüler Netflix Dizileri – En İyi Yabancı Diziler – Sherlock 

IMDb: 9.2

Devam Ediyor Mu: Evet | Sezon Tarihi: (2010–)

Netflix dizi önerileri denildiğinde Sherlock'u en iyi netflix dizileri listesine dahil etmemek büyük bir sorumsuzluk olurdu. Televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizilerinin içinde ilk 3 e rahat girer herhalde.

Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılan İngiliz kurgusal dedektif kahramanı, dedektif edebiyatının ilk şahsiyetlerinden biridir. Gazetelerde basıldı ve halk arasında polisin yayılmasına yardımcı oldu. Sherlock adında çok sayıda dizi ve film gördüm, ama en önemlisini NetFlix orijinalinin yapıldığını düşünüyorum. İzlediğinize kesinlikle pişman olmayacaksınız.


Breaking Bad

En iyi yabancı diziler - Breaking BadSon Zamanların En İyi Netflix Dizileri – En İyi Netflix Diziler Listesi – Breaking Bad 

IMDb: 9.5

Devam Ediyor Mu: Hayır | Sezon Tarihi: (2008–2013)

En iyi netflix dizileri denildiğinde netflix original series Breaking Bad’i atlamak bu diziye haksızlık olurdu sanırım.9.5 lik IMDB puanı da bunu kanıtlıyor zaten.

Breaking Bad'i daha önce detaylı olarak yazmıştık zaten ama yinede kısaca özetleyim konusunu; tedavi edilemeyen akciğer kanseri tanısı konan bir lise kimya öğretmeni, ailesinin geleceğini güvence altına almak için öğrencisi ile beraber metamfetamin üretimine ve satışına yönelir. Olaylar zinciride burada başlar. Bu diziyi izlemezseniz çok şey kaybedersiniz benden söylemesi. Bir dizi izlemeye karar verirseniz ilk tercihiniz Breaking Bad olsun.

  1. SİZCE, BU 7 NETFLİX DİZİSİNDEN EN İYİSİ HANGİSİ?

    1. Altered Carbon
    2. Better Call Saul
    3. 13 Reasons Why
    4. House of Cards
    5. La Casa De Papel
    6. Sherlock
    7. Breaking Bad
    34 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın
  1. SİZCE, TÜM NETFLİX DİZİLERİ ARASINDAN EN İYİSİ HANGİSİ?

    Yukarıda yaptığımız liste şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı netflix dizileri listesi ve her 6 dizi için bir anket oluşturduk. Bu anketimize ise listemizdeki tüm NetFlix dizilerini ekledik ve oylamayı sizlere bıraktık. Buyrun afiyetle tüketin...

    1. Mindhunter
    2. Big Mouth
    3. BoJack Horseman
    4. Designated Survivor
    5. Love
    6. Marvel’s Iron Fist
    7. Master of None
    8. Marco Polo
    9. Black Mirror
    10. The Crown
    11. Stranger Things
    12. Travelers
    13. A Series of Unfortunate Events
    14. The Get Down
    15. Flaked
    16. Sense8
    17. Unbreakable Kimmy Schmidt
    18. Bloodline
    19. F Is for Family
    20. The OA
    21. Narcos
    22. Grace and Frankie
    23. Lady Dynamite
    24. Luke Cage
    25. Dark
    26. Marvel’s Jessica Jones
    27. Glow
    28. Ozark
    29. The Rain
    30. The Expanse
    31. The End Of The F***ing World
    32. Dexter
    33. Lost in Space
    34. Orange is the New Black
    35. The Defenders
    36. Marvel’s Daredevil
    37. Altered Carbon
    38. Better Call Saul
    39. 13 Reasons Why
    40. House of Cards
    41. La Casa De Papel
    42. Sherlock
    43. Breaking Bad
    45 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir Düşünce “En İyi Netflix Dizileri, Öneriler ve Tavsiyeler

  1. ergunes dedi ki:

    Breaking Bad, La casa de papel ve Sherlock benim favorilerim fırsat bulursam Narcos’u da izlemek istiyorum. Ama yinede Sherlock tek geçerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir