İlişkiler, Yaşam

Ayrılık Acısını Kolay Atlatmanın Yolları

Bazı insanlar ayrılığı çok yüzeysel yaşayıp kolay atlatırken bazı insanlar ise çok derinden yaşayıp iliklerine kadar hissederler. Ayrılığı atlatmak için çok çaba sarfetsede bazı kişiler için ayrılık acısı çok can sıkıcı hale gelmekte hatta psikolojilerini kötü yönde etkilemektedir.

İlişkinin çok uzun süredir var olması ya da hayatında çok büyük bir öneme sahip olması da seçenekler içinde olabilir fakat bu ayrılık herkesin başına geliyor ve atlatmasıda zor olsada imkansız değil.

Ayrılığı atlatmak için ilişki sonrasında yapmamız gerekenler, o ilişkiyi yürütmekten çok daha kolay aslında bunun için hayatınızı bazı stratejilere göre devam ettirmeniz sizi bu ayrılığın üstesinden getirecektir. 

Şimdi gelelim bu stratejilerin en önemlisine;

1.Ondan uzak dur!

Eski sevgilinle bağını koparmak için öncelikle sosyal medyadan takip etmemek gerekiyor.

Karşılaşma yollarına başvurup her defasında görmek ise sana hiç gelmez.Ayrıca arkadaşlarından onun hakkında bilgi almam senin için bu süreci zorlaştırmaktan başka hiç bir işe yaramaz.

2 .Onun En kötü özelliklerini listele

İlişkinin başından beri onun iyi özelliklerini öne çıkartmak için uğraştısan,şimdi ise ilişki sonuna geldiğin bu süreçte onu  en kötü özellikleri düşünüp aklını bunlarla meşgul etmelisin.

Mesela seni en çok hangi huyu rahatsız ediyordu, sana nasıl davrandığında katlanamıyordun? Sana ne yaptığında çok üzülüyordum? Çok kontrolcü ya da çok ukala mıydı?Bütün bunları sıralaman senin ondan uzaklaşmanı sağlayacaktır.

3.Yaşadığın yeri yenile

Ne kadar az hatırlarsan o kadar az hatırlarsın dolayısıyla ne kadar az hatıra o kadar az acı.

Şehir ya da mahalle değiştirmek çok iyi gelsede bunu yapmak şart değil.Ancak evin içinde onu hatırlatan bir şeyler varsa bunları ortadan kaldırıp yok etmekle işe başlayabilirsin.Evin şeklini değiştirebilir, boş duvarları yada yerleri doldurabilir evde istediğin gibi değişiklikler yapabilirsin.

4.Yeni bir şeyler yapmak

Bir ilişkiden çıktıktan sonra istemediğimiz  kadar zaman olabilir.Onu düşünmek için işte tamda bu yüzden yeni aktivitelerle ilgilenmek zamanı değerlendirmek için iyi gelecektir. Yeni ortamlarda vakit geçirip güzel anılar biriktirmek ve farklı deneyimler kazanmak, eski sevgilinle yaşamış olduğun anıları düşünmemeni sağlar, o anılara mesafe koyar ve o kişiyi düşünecek vakit olmadığı için unutmanızı sağlar.

5.Sağlıklı bir hayat sürmek 

Beslenmene daha dikkat et ve daha düzenli beslen.Uykunu  düzenli hale getir.Spor yapmıyorsan spora başla ve verimli bir spor yap Çünkü fiziksel anlamda mutlu olduğunuz zaman ruhsal anlamdada kendinizi mükemmel hissetmeniz gerekecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir