Gündem, Haberler

Kış Yüzünü Gösterdi! Doğu Bölgeleri Kar Hapsinde…

Ülkenin doğusunda etkili olan yoğun kar yağışı sebebi ile hayat felç oldu. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi şehirlerinde etkili olan tipi şeklindeki yoğun kar yağışı neticesi birçok karayolu ulaşıma kapandı. Birçok köyün dış dünya ile irtibatı koptu. İllerin, şehirlerarası bağlantıları kesildi. Beyaz felaket, Kars il merkezinde de çok etkiliydi. Hem kar hem de tipi sebebi ile mahsur kalmış İran menşeli iki tane çoban da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri tarafından donmak üzere iken kurtarıldı.

Beyaz Felaket Hapishanesi

Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde çok etkili olan kar ve tipi sebebi ile beyaz felaketin esareti altına girdi. Sarıkamış ile Karaurgan arasındaki karayolunun Gaziler yol sapağının sıfır ila on ikinci kilometreleri ile Akşar, Gaziler ve Karaurgan karayollarının otuz dört ve kırk dokuzuncu kilometreleri de ulaşıma kapanan yerler arasına katıldı.

Beyaz Felaketin esarete çevirdiği yerler arasında Erzurum ve ilçeleri de bulunmakta. Kent merkezi ile Pasinler ile Tekman arasındaki irtibat tamamen koptu. İkizdere ile İspir arasındaki karayolu da ulaşıma kapandı. Horasan ilçesinin hem il merkezi hem de Ağrı tarafı ile ulaşımı kesildi. Çat ilçesinin il merkezi ile Bingöl arasındaki ulaşım sağlanamamakta. Karaçoban ve Karayazı ilçeleri de il merkezi ile ulaşım ciheti ile trafiğe kapatılmış durumda. Yoğun tipi nedeni ile oluşan fırtınada Ağrı ile Erzurum ve Ağrı ile İran Devleti arasındaki yollar da ulaşıma kapandı.

Gidilecek Yol Kalmadı

Doğu tam manası ile karın esiri oldu. İl merkezlerinin hem birbirleri ile hem de ilçe merkezleri ve köyleri ile bağlantıları koptu. Erzurum il merkezinin Tutak ve Karayazı arasındaki yol, hem kar hem yoğun tipi nedeni ile kapandı. Bu yüzden de oldukça uzun olan bir araç konvoyu oluştu. Sürücülerin çoğunluğunun ya benzin istasyonlarında ya da dinlenme tesislerinde, havanın düzelmesini belemekte olduğu haberi geldi.

Erzurum’un hem Bayburt hem de Erzincan arasındaki yollardaki yoğun kar ve tipi yüzünden ulaşımın kapandığı bilgisi geldi. Doğuda ulaşımın zor şartlarda ve güçlükle yürütüldüğü ifade edildi. Gerek trafik polisleri gerekse de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekiplerinin yoğun çalışmaları, yol açma çabaları devam ettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir