Gündem, Haberler

Adana’da Bebeklerin Başka Ailelere Verildiği İddiası Yargıda!

Adana ilinde ortaya çıkan bir tablo sebebi ile soruşturma başlatıldı. Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde yapılan incelemede, 1980 yılından 1990 yılına kadar gerçekleştirilen doğumlar neticesinde sıra dışı şeylerin olduğu tespiti yapıldı. Hasta ve yakınlarına, Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde çalışan görevliler tarafından bebeklerinin öldüğü söylendi. Hem görevliler hem de şüpheli bazı şahısların ortak açıklamalarının neticesi bebeklerin başka ailelere verildiği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Yeni Doğan Ünitesinde Büyük Hata

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adana Meydan Doğumevi Hastanesi üstünde bir soruşturma gerçekleştirdi. Başsavcılık, 1980 yılından 1990 yılına kadar gerçekleştirilen doğumlar neticesinde, bebeklerinin öldüğü söylenen hastaların, bebeklerinin başka şahıslara verildiği yönünde şüpheler olduğu gerekçesi ile soruşturma başlattı. Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde çalışan görevlileri ile şüpheli durumundaki bazı kimselerin şüpheli durumları tetkik edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, iddiaların yoğunlaşması sebebi ile soruşturma başlattıklarına yer verildi. Yeni doğan bebeklerin ölmüş gibi gösterilerek diğer şahıslara verildiği yönündeki iddiaların araştırılmasına yönelik soruşturmayı başlattıklarını vurguladı. Takriben on yıllık bir süreçte, bazı hastane çalışanları ile şüpheli şahısların hasta ve yakınlarına gelerek bebeklerinin öldüklerini söyleyerek bebekleri diğer şahıslara verildiği yönünde kuvvetli iddiaların bulunmasından mütevellit soruşturma başlatıldığı söylendi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne gerekli talimatın verildiği ifade edildi. Hem olayın hem de iddiaların araştırılması gereği vurgulandı. Gerek bilgi gerekse de belgelerin tedarik edilmesi ile beyan alınması emrinin verildiği bilgisi paylaşıldı. Suç işlenmesine yönelik hem delillerin elde edilmesi hem de olası şüphelilerin tespitine dair talimatın verildiği bilgisi geldi.

Bebek Satışı Oldu Mu?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca Meydan Doğumevi Hastanesi çalışanlarından kamu görevlisi olanlarının, Adana Valiliğine de hem inceleme hem de araştırma yapılması talebinin bildirildiği belirtildi. Konu ile alakalı olarak gerekirse hastanenin arşivlerinin taranması ve kayıtlarını tetkik edilmesi talebinde bulunuldu. Gerekli belgelerin hem hastane hem de belediye kaynaklarından tetkik edilmesi gereği üzerinde duruldu.

Ailelere Test Yapılsın

Adana Meydan Doğumevi Hastanesi yeni doğan ünitesinde, yeni doğan bebeklerin öldü diyerek satışı yapıldığı şüphesi üzerinde duruldu. Aileler de bunun üzerine DNA testi yaptırmaya başladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir