Haberler, Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD Başkanı Trump’a Çok Sert Kudüs Tepkisi

Yunanistan’a yapacağı ziyaretten evvel açıklama yapan Türkiye Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’a oldukça sert bir şekilde tepkisini gösterdi. Erdoğan, “Ey TRUMP sen yapmak istiyorsun? Kime yaranmak istiyorsun?” şeklinde hitap etti. Erdoğan, “siyasi liderler karıştırmak için değil, barıştırmak için olurlar. Şu anda yaptığın bu açıklamalar çırpıcı görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil. Bu karar bölgeyi ateş çemberine atar. Ben güçlüyüm haklıyım diyorsa yanılıyor” şeklinde konuştu.

Karşılığı Çok Sert Oldu

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Devletler Başkanına yönelik tepkisi çok sert oldu. Yunanistan’a ziyaret için Ankara Esenboğa Havalimanına gelen Erdoğan, burada bekleyenlere bir konuşma yaptı. Yapılan düzenleme ile hem taşeron işçilerinin düzenlenmesi hem de işçilerdeki gelecek endişesi sonlandırılmış olduğunu açıkladı. Bekleyenlere hitap eder iken, aynı zamanda Birleşik Devletler Başkanının Kudüs kararına da karşı çıktı.

Birleşmiş Milletler Kararına Aykırı

Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanının, Kudüs ile alakalı kararı karşısında bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu güne değin hiçbir devletin Birleşmiş Milletler kararlarının hilafına bir duruşu olmamıştır. Sadece Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail bunun karşısında oldular. Bu kararda direnen iki ülke var. Şimdi de yeniden bunu gündeme getiriyorlar. Amerika Birleşik Devletleri Başkanının neye yaranma arzusu olduğunu anlamak mümkün değildir. Kudüs, hem Müslüman hem Hristiyan hem de Yahudi din mensuplarının ibadet hanesi olarak addedilmiştir. Bu durum bu güne değin böyle olmuştur. Daha ağırlıklı olarak da Kudüs, İslam Dini Mensuplarının kıblesidir, şeklinde bir konuşma yaptı.

Bölge Cehenneme Dönecek

Kudüs kararı sonrası yaptığı açıklamada Erdoğan, böylesi bir duruma adım atmanın tüm dünyada, özellikle de Ortadoğu üzerinde ateşten bir çember oluşturacaktır. “Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır?” diye sormak istiyorum. Bilinen gerçek, siyaset adamlarının işleri karıştırmak için değil barıştırmak için ortada dururlar.  Amerika Birleşik Devletleri Başkanı hiç de öyle durmuyor. Daha çok karıştırıcı gibi duruyor. Karıştırma amaçlı yaptıkları, barıştırma değil, diyerek tepkisini dile getirdi. Konu ile alakalı olarak da Papa ile de bir görüşme yapacağını ayrıca söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir