Kadın, Yaşam

G-Noktası Gerçekten Var Mı?

Yıllardır tartışılan konulardan biri olan G noktası, kadınlarda var olduğuna inanılan bir bölgedir. Kadınların cinsel hayatı üzerinde büyük rol aldığı söylenen G noktası gerçek mi gelin hep birlikte öğrenelim.

İçerik Navigasyonu

G Noktası Nedir?

G noktası nedir ve işlevi nelerdir gibi sorular yıllardır insanların aklını kurcalamaktadır. G noktası, kadınların orgazm olmasını kolaylaştıran, cinsel birliktelikten en yüksek zevki almasını sağlayan bir nokta olarak tabir edilmektedir. Üstelik G noktasının her kadında olmadığı da farklı tartışmalara neden olmaktadır. Kadınlar konusunda bazı yanılgılara neden olan G noktası tartışmaları sonrasında bazı kadınlar kendilerinde G noktası olmadığı için eksiklik yaşayabilmektedir. Bu da kadınların psikolojisi üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Kısaca bazı kişilere göre G noktası kadınlardaki zevk noktalarından en etkilisidir.

G Notası İle İlgili Efsaneler Doğru Mudur?

1950 yılında bir jinekolog tarafından ortaya atılan G noktası vardır tartışması günümüzde halen devam etmektedir. Seks terapistleri tarafından G noktasının varlığı kabul edilse de araştırmacılar böyle bir noktanın var olduğu konusunda net bir bulguya rastlayamadıklarını söylemektedir. Üstelik kadın orgazmının klitoral orgazm ve vajinal orgazm olarak sınıflandırılması da kadınlar üzerinde farklı olumsuzluklar yaratmaktadır. Klitoral uyarılma olmadan orgazm olamadığını ya da vajinal uyarılma olmadan orgazm olamadığını düşünen kadınlar, cinsel birliktelikte fazlaca sorun yaşayabilmektedir. Bu sorunlara bir de G noktası eklenmiştir. G noktası gerçekten var mıdır yoksa yok mudur hala karar verilememiş ve tartışmalar devam etmektedir.

G Noktasını Bulmanın Yolu Nedir?

G noktası nerededir diye soranlar için bu noktanın yeri şu şekilde gösterilmektedir: G noktası, vajen duvarı içinde mesane boynu olarak tabir edilen yerde bulunan 3 ila 5 santimetrelik bölümdür. Bu bölgeyi bulmak için partnerinizin yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Tabi böyle bir nokta gerçekten varsa! Kadınların tamamında bulunmadığı iddia edilen G noktası, bu açıklama ile de varlığını bir türlü kanıtlayamamaktadır. Seks terapisti olan jinekolog uzmanların bir kısmı tarafından G noktası var denilse de fiziksel bir bulguya henüz rastlanılmamıştır.

G Noktası Cinsellikte Daha Fazla Haz Mı Verir?

G noktası varlığını savunan kişilere göre bu nokta, kadınların cinsel hayatlarını çok yakından ilgilendirmektedir. Cinsel hazzı en doruklarına kadar yaşamayı sağlayan G noktası, kadının orgazmını tetiklemekte ve çok daha kolay bir şekilde orgazm olmasını sağlamaktadır. G noktasına sahip olan kadınların partnerleri ile girdikleri cinsel ilişkiden çok fazla haz aldıkları inanışlar arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir