Dünya, Haberler

İsveç’te Yılın Kahramanı Seçilen Bir Türk Kadını: 63 Yaşındaki Fatma İpek Alcı

İki yıl önce kurduğu güvenlik derneği ile ödül alan Fatma İpek Alcı 63 yaşında ve halen İsveç’te yaşamını sürdürmekte. İş kadını olmasına rağmen 7 çocuk annesi de olan Fatma İpek Alcı, başarılı kadınlar arasında son yıllarda ilk sıralarda gösterilebilir niteliklere sahip. Fatma İpek Alcı, İsveç’e Konya’dan tam 30 sene önce gelmiş bir gurbetçi.

Fatma İpek Alcı’nın Derneği Ne Yapıyor?

Fatma İpek Alcı’nın 2 yıl önce kurduğu ve kendisine İsveç’te ‘yılın kahramanı’ ödülünü getiren derneği Türkiye’den İsveç’e gelen kadınları toplayan bir güvenlik derneği. İlk olarak mahalle güvenliğini sağlamak amacı ile kurulan bu dernek derneğe üye olan ilk 20 kadın ile başladı ve üye sayıları fazlalaşarak devam etti. Cuma ve cumartesi akşamları korudukları mahalleleri sonrasında da İsveç’in en önemli gazetelerinden biri olan ‘Aftonbladet’ yarışmasında ödüle layık görüldü.

Güvenlik Derneği Şimdiye Kadar Neler Yaptı?

Mahalle güvenliğini sağlamaya yönelik kurulan dernek, özellikle geceleri çıkan olaylara karşı kendi mahallelerini savunan ve koruyan kadınlardan oluşuyor. Fittja Mahallesi’nde güvenliği sağlayan kadınlar geceleri yürüyüşe çıkarak bu güvenliği oluşturdular. Dükkanların camlarını kıran ya da olay çıkartan gençlere engel olan kadınlar bu sayede belediye ve polislerce de takdir edildi, işbirliği sağlandı. Hem mahalleyi koruyan hem de göçmen kadınlara iş imkanı ve yol gösterici olan Fatma İpek Alcı böylece tüm kadınları sosyal hayata entegre etmiş oldu.

Trump’ın attığı tweet ile Fatma İpek Alcı:

Sadece belediye ve polislerce yapılan iş birliği değil ABD Başkanı Trump’ın meşhur tweetlerinde yazdığı sorunları da dile getirmiş oldu Fatma İpek Alcı. İlk seçildiği dönemlerde Trump protestolarında basın güvenlik haberlerini Fatma İpek Balcı’nın güvenli derneği ile beraber sundu ve yayımladı. Böylece İsveç’te Fatma İpek Balcı’yı duymayan kalmadı ve ‘yılın kahramanı’ ödülünü de hak ederek tüm beraber çalıştığı kadınlar adına ödül töreninde teşekkür konuşması ile birlikte teslim aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir