Kadın, Yaşam

Mutlu Çocuklar Mutlu Annelerden Çıkar

Acaba çocuğum mutlu mu, keşke bağırmasaydım, benim yaşadıklarımı o yaşamasın, mutlu çocuk olsun, söylediğim bir sözü yanlış anlamış mıdır, bu onun gelecekteki hayatına etki eder mi gibi pek çok soru kafanızın içinde dolanıp durmaktadır. 

Bu da ister istemez sürekli kaygılanan, çocuğunu aşırı korumaya çalışan, sürekli müdahale içinde olan bir anne olmanıza neden olur. Ama unutmayın ki uzmanlar mutlu çocuklar yetiştirmeniz için mükemmel anne olmak yerine mutlu anne olmanızı önermektedir. 

Mutlu anne nasıl olunur peki?

mutlu-hamilelik.jpg

İçerik Navigasyonu

Mutlu Anne Olmanın Yolları

Mutlu anne nasıl olunur, sorusunun yanıtını aslında cevabında gizli. Bir annenin mutlu olabilmesi için çocuklarının mutlu ve sağlıklı olması gerekmektedir. Bunun büyük bir kısmını ise anne sağlamaktadır.

Eğer kendinizi çocuğunuza sürekli kızan, bağıran, azarlayan bir anne olarak düşünüyorsanız öncelikle sinirinizin asıl sebebini bulmaya çalışın. Eğer eşinize kızgınsanız sorunu çocuğa bağırarak çözmeye çalışmayın ya da yorgunsanız onu azarlamanız sizi daha fazla enerjik kılmayacak bunu unutmayın. Önce içinizdeki sorunu bulun ve bunu çözmeye çalışın.

Çocuğunuza huzurlu ve kendini güven içinde hissettiği bir ortam sunmanız size de mutluluk katacaktır. Diyelim ki çalışıyorsunuz ya da çalışmasanız bile yoğun bir hayatınız var. Çocuğunuza yalnızca yarım saat ayırarak onunla ikinizin ortak keyif aldığı bir şey yaparsanız bu da birlikte mutlu olmanızı sağlayacaktır.

mutlu-anne.jpg

Kendinize Zaman Ayırın 

Kendinizi çocuğunuza adayıp hayatınızı daraltırsanız hemen bu durumun içinden sıyrılmaya çalışın. Kendinize bir uğraş edinin ve çocuğunuz uyurken o uğraşla ilgilenin ya da kendinize zaman ayırın. Kendinize bir kahve yapın ve anın tadını çıkartın. 

Zaman zaman çocuğunuzu aile büyüklerine bırakıp eşinizle güzel vakit geçirin. Bu da sizin mutlu anne olma yolunuzda atılacak önemli bir adımdır. 

Asık suratınızdan kurtulun. Unutmayın ki gülümsediğinizde vücudunuz kendiliğinden mutluluk hormonu salgılayacaktır. 

Eski sizi unutmayın. Çocuğunuz olmadan önce yaşadığınız mutlu ve eğlenceli dakikaları düşünüp uygulamaya çalışın. Eşinizden de destek alın. Unutmayın siz ne kadar mutlu olursanız çocuğunuzu o kadar mutlu görürsünüz. 

Bekâr Arkadaşlar Yerine Çocuklu Arkadaşlarla Görüşün

Bekar arkadaşlarınız sürekli olarak eski günlerinizi hatırlatıp ‘çocuklu hayat çok zor di mi?’ ‘çocuk olmasaydı şunu da yapardık’ gibi cümlelerle sizden yapamayacağınız şeyler ister. Sizse bu durumda fikren ikilemde kalabilirsiniz. Bekar ya da çocuksuz arkadaşlarınız yerine çocuklu ve sizinle aynı kulvarda olan arkadaşlarınızla konuşun, vakit geçirin. Eminim onlar sizi daha iyi anlayacaktır. 

anne-cocuk.png

Sabırlı Anne Nasıl Olunur?

Sabırlı
anne
nasıl
olunur sorunuz için öncelikle şunu söylemeliyiz: O küçücük bedeni ve aklıyla dünyayı incelemeyi sürdürürken sakın onun bu ilgisini kırmayın. 

Uzmanlar sınır ve kural konulan çocukların kendilerini daha güvende hissettiğini söylemekte. Çocuğunuz için sınır ve kuralları belirleyin. Çocuk neleri yapıp neleri yapamayacağını bilsin. Böylece sizin sabrınızı zorlamayacak şekilde davranacaktır. 

Çocuğunuza karşı hoş görülü olun. Onu sürekli olarak eleştirmeyin. Kötü bir şey söylemeden önce kendinizi onun yerine koyun ve ne kadar üzüleceğinizi düşünün.

İyi Bir Anne Nasıl Olunur?

İyi
bir
anne
nasıl
olunur dendiğinde; çocuğunu seven ve onun haklarına karşı saygılı olmayı başaran bir annelik ile diye cevaplanabilir. 

‘Ayşe kızını şuraya götürmüş, Fatma oğluna şunu almış’ diyerek kendinizi başka annelerle kıyaslamayın. Herkesin annelik anlayışı ve çocuğuna yaklaşımı farklıdır bunu unutmayın.

Oğlunuza bir kamyon almak yerine onunla mutfağa girip sevdiği kekten pişirin. Bu onun hafızasın güzel bir anı olarak yazılacaktır bunu unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir