Kadın, Yaşam

Hamile Kalamama Stresinden Kurtulun

Evliliğin düzene oturmasının ardından genç çiftleri çocuk sahibi olma heyecanı sarar. Bu heyecan, öylesine tatlıdır ve sabırsızlık hissi öylesine yoğun yaşanır ki, sürecin uzaması halinde genç çifti bir korku sarar. Bu yazımızda size hamile kalamama korkusu hakkında bilgi vereceğiz.

İçerik Navigasyonu

Bebeğim Olmayacak Mı?

Günümüzde beslenme şartları, yaşadığımız toplumun düzeni, stres, sağlıksız yaşama, sigara, alkol kullanımı gibi sebepler doğurganlığı ne yazık ki olumsuz anlamda etkiliyor. Daha öncesinde bebek sahibi olmayı denemeyen çiftler bu gerçekle, evlat sahibi olmak için denemelere başladıklarında yüzleşiyor. Ancak birkaç denemede çocuk sahibi olamamak, sizin herhangi bir sağlık sorununa sahip olduğunuz anlamına gelmez. Bazen de kapıldığınız stres bebek sahibi olmanıza engel olabilmektedir.

Korunmanın Ardından Denemeler Başlar

Evliliğin başında çeşitli yöntemlerle korunan çiftler, ilk denemelerin ardından adet kanaması başladığında hayal kırıklığına uğrar. Evlat sahibi olamayacaklarından endişe etmeye başlarlar. Bu çok erken bir korkudur. Özellikle ilk aydan hamile kalmayınca kendisinde veya eşinde bir sağlık problemi olduğunu düşünenler, en büyük hatayı yapar ve ne yazık ki bu stresli hal süreci daha da uzatır.

Çevre Baskısı

Stresin hamile kalamamaya etkisi son derece büyüktür. Bir de hamile kalamama durumunu çevresiyle paylaşan anne adayları için bu kez de başka bir stres durumu devreye girer. Çevreden gelen ‘ne zaman bebek olacak?’ soruları onları iyice gerginleştirir. Bu nedenle önerilen, denemeler sürerken olabildiğince süreci içinizde yaşamanız, böylece stres seviyenizi en aza indirebilirsiniz.

Seks Artık Stres Kaynaklı

Sevgilinizle ilişkiye girmek artık sizi gerginleştiriyor ve iyice görev haline geldi. Unutmayın, stres ve üzüntü bağışıklık sisteminizi zayıflatıyor, bu gergin süreç ise eşinizle ilişkinizi yıpratıyor. Bir çiftin bu durumları yaşamadan önce bir uzmana başvurmaları gerekmektedir. Genelde kabul edilen, bir yıllık süreçte düzenli olarak ve korunmadan ilişkiye girilmesi durumunda gebelik meydana gelmediğinde dikkat edilmesi gereken bir durum olduğu sonucuna varılabilir. Ancak bu söylem de genel bir nitelik taşıyabilir. Sizinle ilgilenen uzman doktorun vereceği süreç, tedavi yöntemleri, önerileri sizin için asıl önemli bilgi olmalıdır. Kesinlikle umutsuzluğa kapılmadan, verilen sürece uyarak tedaviye devam etmelisiniz.

Stresten Uzak Durun

Bazen de ikinci kez hamile kalamama korkusu gözlemlenebilmektedir. Günümüz realitesinde doğurganlık oranlarının ne kadar düştüğünü göz ardı etmeden tedavi sürecine başlanmalı, mutlaka stresi azaltan spor veya hobilerle ilgilenilmesi mutlaka tavsiye edilmektedir. Unutmayın stres sizi sadece hedefinizden uzaklaştıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir