Yaşam, Yemek

Pratik ve Lezzetli: Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik pasta oldukça kolay yapılan bir tariftir. Ayrıca derin dondurucuya atıp acil durumlarda kurtarıcı olarak çıkarıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bu lezzetli ve yapımı oldukça kolay mozaik pasta tarifi nasıl yapılır merak edenler ve ilk fırsatta denemek isteyenler için tarifimiz geliyor.

Malzemeler:

  • 50 gram Margarin
  • 400 gram Sade Pötibör Bisküvi
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao
  • Yarım Çay Bardağı Şeker

Süsleme İçin:

  • İsteğe Bağlı Fındık veya Ceviz ya da Badem gibi Kuruyemişler
  • Damla ya da Bitter Çikolata (Benmari usulü eritip kullanabilirsiniz.)
  • Hindistan Cevizi
  • Hindistan cevizi kalorisi yüksek bir besin olduğu için az kullanmanızda fayda var.

Nasıl Yapılır:

Mozaik pasta malzemeleri deyince ilk akla gelen pötibör bisküvidir! Tarifimize ilk olarak derince bir kaba pötibör bisküvileri ufak ufak kırarak başlıyoruz. Bu aşamada pötibör bisküvileri kırarken fazla un ufak hale getirmemeye dikkat edelim. Margarini bir tencere içerisinde eritin. Eriyen margarin üzerine kakao, şeker ve sütü ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan malzemeleri daha önce ufaladığınız bisküvilerin üzerine dökerek hafif hafif karıştırın. Bu aşamada fazla bastırmamaya özen gösterin. Sonra hazırlanan bu karışı alüminyum folyo üzerine güzelce serin ve sonrasında rulolayın. İsterseniz dilediğiniz şekilli bir kapta da karışımı dondurabilirsiniz. Servis etmeden önce mutlaka buzlukta 3 – 4 saat dinlendirmeniz gerekmektedir. Hazır olduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Tarifiniz hazır, afiyet olsun. Mozaik pasta yapımı işte bu kadar kolay!

Hazırlama Süreci: 15 dakika.

Pişirme Süresi: 5 dakika.

Kaç kişilik: Kolay mozaik pasta tarifi 8 – 10 kişiliktir.

Servis Önerisi: Servis tabağına aldığınız nefis mozaik pastanızın üzerine benmari usulü ile çikolata eritebilir, dilerseniz Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Üstüne ceviz, fındık ya da badem parçaları da ekleyebilirsiniz. Bu kuruyemişleri dilerseniz tarif aşamasında içine de ekleyebilirsiniz.
Kaç Kalori: Kolay mozaik pasta tarifi yaklaşık 330 kaloridir. İnce kesilmiş bir dilimi ise 220 kaloridir. Ara öğünlerde güzel bir alternatif olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir