Dünya, Gündem, Haberler

ABD Sınırımıza 1000 Kişilik Terörist Grubu Yerleştirdi

Türkiye-Suriye sınırının  ABD tarafından incelemelerin ardından bine yakın  PKK ve PYD grupları Tel Ebyad bölgesine yerleştirildi.

Edinilen bilgilere göre Terör örgütleri PKK /PYD’nın SDG adını kullanarak, ABD ordularının, geçtiğimiz salı ve cuma günü pikaplar ve zırhlı araçlardan oluşan konvoyları Tel Ebyad bölgesine yerleştirildi.

Amerikan askerleri on gün boyunca Türkiye-Suriye keşif yaptı ve Tel Ebyad bölgesine terör grupları yerleştirildi.

Fırat Kalkanı’yla başlanan ‘terörden arındırma operasyonunu’ Afrin ile devam edeceğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

IŞİD karşıtı koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) oluşan ve 30 bin kişiyi bulacak “Sınır Güvenlik Gücü” kurulacağını açıklamıştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın SDK’dan oluşan ve sınırımızda kurulmak istenen terör devleti konusunda NATO toplantısındaki konuşmasında:  “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz” ifadelerini dile getirmiştir.

Başlatılan Afrin operasyonu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, “Uluslararası hukuktan da kendi hukukumuzdan da doğan bir hakkımızdır.” demiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir