Dünya, Haberler

ABD’de Olay Yaratan Silahlı Saldırı

Amerikan Birleşik Devletleri’nin bir iş ortamında yapılan saldırı ile beş insandan üçü öldü ikisi yaralandı.

İçerik Navigasyonu

Basın Mensuplarına Yapılan Açıklama

Olayın vuku bulduğu yerin başkanı olan Jeffrey Gahler basından gelenlerin büyük istekleri üzere yaptığı açıklamasında, olay gerçekleştiğinde saat yaklaşık dokuz olduğunu ve yukarıdaki olayları gerçekleştireninde Radee Labeeb Prince olduğunu söyledi. Ayrıca güvenlik ekipleri hala silahlı saldırı gerçekleştirenin arandığını, belirtti.

Olay Neden Gerçekleşti?

Olay niye gerçekleştiği hakkında kesin sonuç olmamakla beraber zanlının firmayla sıkıntısı olabileceği ve bu yüzden saldırı gerçekleştirdiği ile ilgili varsayımlar ortaya atıldı. Fakat neden olduğu hale gizemini korumaktadır. Ayrıca zanlının olayı gerçekleştirdikten sonra nasıl kaçtığı da bilinmeyenlerin arasında yer alıyor.

Olayı Kimler Gördü ve Tam Olarak nasıl Gerçekleşti?

ABD’de gerçekleşen silah saldırı olayı için görgü tanıklarından biri, uzakta bir kalabalığın gürültüler çıkardığını ve daha sonrada olayın gerçekleştiğini belirten kamera kayıtları bulundurmaktadır.

AP’nin yayınladığı bir haberde bu olay şu şekilde açıklanmıştır: saldırı tam olarak bir firmada gerçekleşmiş olup yöneticisinin Amerikan Birleşik Devletlerinde hayatını sürdüren bir Türk tür. Bu Türk o yeri 2004 yılında faaliyete geçirmiş olup ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirtti.

Olayın Çevreye Etkisi

Bu saldırı olayının vuku bulması ile sadece firma değil, bu firmanın çevresinde olan kurumlarda zarar gördü. Özellikle yakınlarda bulunan okul ve benzeri kurumlar tehlikeden dolayı kapatmış ve bir kaç gün geçtikten sonra açmışlardır.

Olayı Gerçekleştiren Hakkında

Yapılan araştırmalardan elde edilen veriler ile zanlı hakkında bir takım bilgilere ulaşılmış ama bu bilgiler onu bulmaya yetmemiştir. Hala bulunmaya bu zanlının hakkında bilen bilgiler şöyledir:

  • Adı ve Soyadı: Radee Labeeb Prince
  • Yaşı: Otuz yedi yaşında olduğu düşünülüyor.
  • İşi: 4 ay önce olayın gerçekleştiği firmada işçi olarak çalışıyormuş fakat sonra ara vermiş.
  • Sicil Kaydı: Daha önce silahlı saldırı gibi suçları bulunmamaktadır.

Bir Düşünce “ABD’de Olay Yaratan Silahlı Saldırı

  1. BahisMuhammed dedi ki:

    Mükemmel Bir Yazı Olmuş… Süper 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir