Dünya, Haberler

ABD’de Reza Zarrab’ı İkinci Plana İten Dava

ABD, geçtiğimiz günlerde önemli bir itiraf ile karıştı. Ülkedeki yönetimine karşı hala büyük tepkiler almaya ve saldırılara maruz kalan Donald Trump, bu sefer de kendi ekibindeki biri tarafından darbe aldı. Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Flynn, Trump’ın aleyhine olacak itiraflarda bulundu. Trump soruşturması dahilinde yaptığı bu itiraflar, sadece Trump’ı değil dolar değerini de etkileyerek önemli sonuçlar doğurdu.

İçerik Navigasyonu

Flynn Neden İtiraf Etmeye Karar Verdi?

Trump ve ekibi,Rusya ile ilgili ilişkileri hakkında bazı iddialar ile suçlanmıştı. Bu iddialar yüzünde başı çok ağrıyan Trump, bu kez de kendi ekibinden biri olan Flynn tarafından darbe yedi. Soruşturmanın kaderini değiştirebilecek itiraflarda bulunan Flynn, soruşturma ile ilgili verdiği ilk ifadelerin yalan olduğunu kabul etti. Rus yetkililer ile görüşmesi konusundaki talimatları Trump’tan aldığını itiraf etti. Seçim sürecinde Trump’ın Rus ajanlar ile temas kurduğuna dair iddialar üzerine açılan bu özel soruşturmanın sonucu, Trump’ın yönetimini kötü bir şekilde etkileyebilir.

FBI’a Yalan Söylediğini Kabul Etti

Trump ile ilgili yürütülen özel soruşturma hakkında FBI’a yalan söylediğini kabul eden Flynn, mahkemeye çıkarıldı. Flynn’in yeni açıklamalarına göre, Trump Rus yetkililer ile iletişime geçmesi için Flynn’e talimat verdi. Yaptığı itirafları da ailesi ve ülke çıkarına hizmet eden en iyi yol olduğunu düşündüğü için yaptığını belirtti.

Dolar ve Hisselerde Ani Düşüş

Analistler, Reuters’ta yaptıkları açıklamalar ile Flynn’in itirafının piyasayı doğrudan etkilediğini yazdı. Trump’ın suçlanması ihtimali, hisseler ve dolar üzerinde düşüşe neden oldu. Flynn’in yaptığı itiraflar gerçekten doğru ise, Trump’ın uygulamak istediği ekonomi programının gerçekleştirilmesi zor olacak. Bu durum, vergi reformları ile ilgili değişikliklerin de geri plana atılmasını sağladı.

Suçunu Kabul Eden Tek Kişi

Flynn, yaptığı itiraflar ile soruşturma kapsamında suçlanan 4. kişi olarak kayıtlara geçti. Trump’ın yakın ekibinde yer alan ve suçlamalara maruz kalan diğer kişiler arasında da suçunu kabul eden ilk kişi oldu. Flynn, Başkan Trump’ın yanına 24 gün görev yaptıktan sonra ortaya atılan iddialar sebebiyle istifa etmek zorunda kalmıştı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir