Gündem, Siyaset, Sizce

ABD’den Fetö’yü Şoke Eden Karar

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bir numaralı sanığı olan ve hala Amerika’da kaçak olan Fetullah Gülen, ‘READ Vakfı’ adı altında ilk okul, orta okul ve lise düzeyinde üç okul açmak istedi. Ancak bu talep, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ile birlikte Houston Başkonsolosluğu’nun da girişimiyle iptal edildi.

fetonun_umidi_abd.jpg

Shelby İlçe Eğitim Kurulu’na yapılan okul açma talebi, kurulun bütün üyeleri tarafından oy birliği ile reddedildi. Kurulun yayınladığı raporda, ‘’Read Vakfıyla talep edilen okulların arasında örgütsel ve maddi ilişkiler bakımından çelişkiler olduğu, ders müfredatının öğrencim taleplerini karşılamadığı ve Fetullah Gülen’e ait Washington’da bulunan Harmony Public Schools’tan kopyalandığı dile getirilip mali durumların da yetersizliğini gerekçe göstererek talebin reddedildiği açıklandı.

fethullah-gulen.jpg

Okulun Yıllık Geliri 4.1 Milyon Dolar

Tennessee eyaletinin en büyük şehri olan Memphis’Te 2010 yılında Fetullah Gülen’e ait olan Read Vakfı tarafından kurulan Memphis School of Excellence, yine Gülen’e ait olan ve Washington’da bulunan Harmony Public Schools’dan destek alarak öğrenim hayatına başladı. Buna ek olarak Read Vakfı, Amerika Birleşik Devletleri Gelir İdaresi’ne okulun yıllık toplam kazancını 4.1 Milyon Dolar olarak belirtti. Bu kazancın 3.4 Milyon Dolar’ı ise öğrenciler için federal ve eyalet bütçelerinden aktarılan fondan oluştuğu açıklandı.

feto-orgutu.jpg

Gülen Okullarına FBI Soruşturması

Yaklaşık olarak 140 adet sözleşmeli okula sahip olan Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nin en geniş sözleşmeli okul ağını yönetiyor. 1999 senesinden beri ABD’de yaşayan ve 140’a yakın sözleşmeli okula sahip olan FETÖ terör örgütünün ele başı Fetullah Gülen, devletten yılda ortalama 500 Milyon Dolar para alıyor. Gülen’in Amerika’daki okullarından birkaç tanesi ise usulsüzlük, yolsuzluk, evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak ve haksız kazanç suçlarından FBI’ın soruşturması kapsamında bulunuyor.

 

  1. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bir numaralı sanığı olan FETÖ’nün ele başı Fetullah Gülen’e ne yapılmalı?

    1. Okulları Kapatılmalı
    2. Türkiye’ye İade Edilmeli
    3. Amerika Birleşik Devletleri’nde Yargılanıp Hapse Atılmalı
    4. İdam Edilmeli
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir