Eğlence, Medya

Adana Film Festivaline Meltem Cumbul Damga Vurdu

Her yıl Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Adana Film Festivali bu yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.Bu yıl 24. defa defa düzenlenen festivalde ödüller sahiplerini buldu.

Gecede konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı “Cumhuriyetin kurucusunun da istediği gibi sanatın ve sanatçının hakettiği değeri bulması için çalıştık.” dedi.

Her yıl düzenlenen Adana Film Festivali kapsamında ki etkinlikler geçtiğimiz cumartesi akşamı düzenlenen gecede ödüllerin sahiplerine verilmesiyle son buldu.

Gecenin sunuculuğunu Meltem Cumbul ve Ayşe Arman üstlendi. Ödüllerin dağıtılması sırasında yaşanılan olay bomba etkisi yarattı.

Ödül töreninde ne yaşandı?

Ödül töreninde en iyi yönetmen ödülüne Buğday filmiyle katılan Semih Kaplanoğlu layık görülmüştü.  Ödülünü almak için sahneye davet edilen Semih Kaplanoğlu sahneye ödülünü almak için çıktığında yaşadığı olayla şaşkına döndü. Sahneye çağırılan Semih Kaplanoğlu sunucuların elini sıkmak istedi bu sırada sunuculardan Meltem Cumbul yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini uzun süre havada bıraktıktan sonra arkasını dönerek Kaplanoğlu’nu protesto etti. Meltem Cumbul’un protestosuna karşılık salonda ki izleyicilerden bazıları da Cumbul’u ayağa kalkarak protesto etti.

Ardından Semih Kaplanoğlu şu cümleyle Twitter’dan açıklama yaptı : “ Adana ff’de sahnede maruz kaldığım kabalığın ardından bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere ve dostlara teşekkürler .”

Ardından Twitter’da Meltem Cumbul açıklama yaparak kendini savundu: “Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanı ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenlerle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz.”

Bir süre daha magazin ve sanat dünyasını meşgul edecek bu olay Film festivallerinde daha neler yaşanabilir, sorularını akıllara getirmeye devam ederken, sanata ve sanatçıya bakış da tartışılmalarını süreceğe benziyor.

  1. Peki siz Meltem Cumbul’un Adana Film Festivalinde ki davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

    1. Kesinlikle hatalı, halkın ödüle layık gördüğü yönetmene bu saygısızlığı yapamaz. 
    2. Herkesin kendi tercihidir. Bireylerin davranışlarına kimse karışamaz. 
    3. Kesinlikle katılıyorum. Ben olsam bende aynı şeyi yapardım
    11 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir