Haberler, Siyaset

Ahmet Edip Uğur, Cumhurbaşkanına Ulaşamadı İddiası

 İstifa eden Belediye Başkanları arasında en fazla tartışılan isimlerden biri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’du. Başkanın yaptığı istifa açıklamasında özellikle ‘aileme kadar varan tehditler’ cümlesi gündeme bomba gibi düştü. Hande Fırat’ın sunduğu ‘CNN Türk Gece Görüşü’ programında istifa eden belediye başkanları konuşuldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’de program’a konuk olarak katıldı.

abdulkadir-selvi-ahmet-edip-ugur-aciklamasi.jpg

Abdulkadir Selvi; Edip Uğur, Cumhurbaşkanına Ulaşmaya Çalıştı!  

Ahmet Edip Uğur istifa açıklamasında ‘yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler, katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir’ sözlerini kullanmıştı. Bu açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşünde gazetecilere açıklama yaptı. Bu açıklamaya yönelik olarak ‘O türden bir tehdit varsa nereyi ya da hangi mercileri araması gerektiğini Ahmet Bey gayet iyi bilir. Bir tehdit varsa ilgili mercileri, gerekirse bizi pekâlâ arayabilirdi’ dedi. Ahmet Edip Uğur’un Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamanın ardından, Erdoğan’ı aradığı fakat ulaşamadığı ve bir not bıraktığı belirtildi. Abdulkadir Selvi ne söyledi? Edip Uğur için, bir irtibat kurma çabasında olduğunu fakat şu anki süreçten ötürü bir iletişim bozukluğu olduğunu ifade etti.

balikesir-eski-belediye-baskani-ahmet-edip-ugur-tehdit-edildigini-acikladi.jpg

Selvi, Edip Uğur İle Görüştü Mü?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile görüştüğünü belirtti. Bu görüşmede Uğur’un söylediklerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Azerbaycan dönüşü yaptığı açıklama sonrası ulaşmaya çalışmış dedi. Görüşme için bir cevap beklediğini ve arayarak not bıraktığını belirtti. Tehditler hakkında; istifa etmesine yönelik siyasi baskı görmüş olabilir. Bunun dışında ailesi ile ilgili veya yakınlarıyla alakalı farklı bir tehdit söz konusu değildir dedi. Bu durumlardan fırsat kollayıp söylenti çıkaranlar olabilir, bunlara itibar etmemek gerekir dedi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir