Haberler, Siyaset, Sizce

AK Parti Erken Seçime Mi Gidiyor?

Erken seçimin söz konusu olmadığını ve seçimin zamanında yapılacağını belirten Ünal, Ayhan Oğan tarafından yapılan “yeni bir devlet kuruluyor” açıklaması ile ilgili olarak AK Parti iktidar döneminde ya da başka bir iktidar döneminde yapılan şeyin, devletin yapılandırılması olduğunu ifade etti. Devletin sürekli yapılandırılması gerekliliğinin belirten Mahir Ünal, “Toplumsal talep ve ihtiyaçlar değiştikçe, devlet denen aygıtı da yeniden yapılandırırsınız. Cumhurbaşkanı, başbakan ve sözcüler açıklamaya tepki gösterdiler. Ana muhalefet, bu açıklama üzerinden yaşam kaygısı tartışmalarıyla birlikte siyasal bir tartışma alanı yaratmak istedi. Bunun daha fazla uzatılmasının bir anlamı olmadığını düşünüyorum.” diye belirtti.

mahi-unal.jpg

Eski MKYK üyesi Ayhan Ogan’ın disipline verilip verilmemesi ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Ünal, Ogan’ın açıklamalarında devlet yapısının değiştirildiğini belirttiğini yıkılması gerektiğini savunmadığını ifade etti. Bu şekilde yıkılma ifadesi olmadığından herhangi bir disiplin durumunun söz konusu olmadığını da açıklığa kavuşturdu.

CHP’ye “Kafa Karıştırmayın” Eleştirisi

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun laiklik ve ilkelerle ilgili açıklamalarına da eleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu’nun amacının kafa karıştırmak olduğunu belirten Ünal, yapılan Anayasa Değişikliğinde ilk dört maddede bir değişiklik olmadığını ve AK Partinin de böyle bir değişiklik teklifi olmadığını ve bunları da CHP’lilerin bildiklerini ama amaçlarının tamamen kafa karıştırmak olduğunu da ilave etti.

Yeniden Yapılanma

Mahir Ünal, AK Parti’nin yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak sorulan sorulara da açıklık getirdi. Partinin yapılanmaya gittiğini ve bunu yaparken de içlerinde yorgun olan ya da parti ilkelerine uymayanlarla yollarını ayıracaklarını belirtti.

  1. Sizce Erken Seçime Gidilmeli midir?

    1. Evet, erken seçim olmalıdır.
    2. Seçimin sonucu değişmeyeceğinden gerek yoktur.
    3. Seçim zamanında yapılmalıdır.
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir