Gündem, Siyaset

Ak Parti’den Devlet Bahçeli’ye İttifak Cevabı

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı açıklamada,Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ak Parti’yi destekleyeceğini söyledi.Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,

Sayın MHP Genel Başkanı’nın açıklamasını saygı ile karşılıyoruz. 

Ortada net bir tablo var. 16 Nisan’dan sonra halk oylamasında fark azdı, çoktu tartışması geride kaldı. Bir oyla bile olsa artık geri dönüş yok. 

Uyum yasaları AK Parti’nin görevi değil sadece. İstiyoruz ki tüm partiler bir araya gelsin. Bu sadece MHP ve AK Parti’nin görevi de değil.  16 Nisan’dan sonraki görevimizi biz biliyoruz.

Sayın Bahçeli’nin de bu konudaki açıklamasını takdirle karşılıyoruz. Biz başından beri ittifakın ülkenin siyasal tarihinde fiilen uygulandığını biliyoruz ama bunun resmi bir karşılığı olmamış. Diyoruz ki tüm partiler bir araya gelsin ittifakın aleni hâlini ete kemiğe büründürelim. Sayın Bahçeli adım atmıştır, AK Parti yetkili organları da bir karar alacaktır. “dedi Ak Partili Bülent Turan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “MHP ile seçim öncesi belki bir ittifak düşünülebilir”demesinin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli;partisinin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini dile getirmişti.

Devlet Bahçeli sözlerine devam ederken şu sözlerede dikkat çekti;“Kimin cumhurbaşkanı olacağı sonraki aşama” Sistem önerirken, ‘Kim olacak?’ sorusuna cevap arayan bir hâle sokarsanız, ne ittifak kalır, ne de cumhurbaşkanı adayı. Sırrın ‘s’sini de söylüyorum. ‘Cumhur ittifakı olursa cumhurbaşkanlığı seçiminde de devam eder’ diyoruz. Anlayan anlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise MHP ile bir ittifak içinde olduklarını belirterek; “Çok aceleci olmamakta fayda var. Bu işi liderler bazında götürmekte fayda var. Partimin içerisinde de zaman zaman bazıları çıkıyor, bu meseleye dair konuşuyor. Size ne kardeşim? Siz niye konuşuyorsunuz? Bu konuda kimlerin konuşacağı bellidir. Bu sürece limon sıkma gibi bir yanlışı hiç kimse yapmamalı. sözlerine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir