Dünya, Haberler

Almanya’da Korkunç Tablo! Aşırı Sağcılar Silahlandı

Avrupa’da yükselişe geçen aşırı sağ ile ilgili haberlere bir yenisi eklendi. Aşırı sağcı bir oluşum olarak bilinen Combat 18 grubundan bazı kişilerin yakalanması Almanya’daki aşırı sağcı yapılanma ile ilgili bilinmeyenleri açığa çıkardı.

Yakalandılar Fakat Kamuoyuyla Paylaşılmadı

Kuruluş tarihi 1990’lı yıllara dayanan ve İngiltere’de faaliyete geçen Kan ve Şeref isimli örgütün silahlı uzantısı olan Combat 18 grubu farklı ülkelerde faaliyet gösteren bir gizli örgüt olarak biliniyordu. Combat 18 isimli grubun Almanya’da dar bir etki alanı olduğu ve faaliyet alanlarının çok kısıtlı olduğu tahmin ediliyordu. Fakat ortaya çıkan son gelişmelerde Combat 18 grubunun etkisinin düşünülenden çok daha fazla olduğu kanıtlandı.

İstihbarat birimleri tarafından takip edilen ve eğitim alma amacıyla başka ülkeye geçen örgüt üyeleri 24 Ekim tarihinde Bayern eyalet sınırında yakalandı. İstihbarat tarafından yakalanan kişilerle ilgili Alman hükümeti bilgilendirilirken gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmadı.

Combat 18 Hakkında Şok Eden Bilgiler

Örgüt üyeleri yakalanana kadar etkisi olmadığı düşünülen örgütün ise Bavyera dahil pek çok eyalette yapılanma çalışmaları içerisinde bulunduğu ve etkisini arttırmayı amaçladığı ifade edildi. Örgütün isminde bulunan 1 ve 8 rakamları alfabedeki A ve H harfini temsil  ederken Combat 18 örgütü de kendini Adolf Hitler’in savaş birlikleri olarak tanımlıyor. Aşırı sağ görüşlü kimseler tarafından kurulan ve  25 yıllık geçmişe sahip olan örgüt sadece Almanya’da değil pek çok ülkede faaliyet gösteriyor.

Almanya Devleti tarafından 2000 senesinden beri terör örgütü olarak kabul edilen bu yapılanma ırkçı sözleri ve sloganlarıyla biliniyor. Irkçı görüşün en büyük argümanı olan beyaz üstünlüğü kavramı örgütün sloganlarında da yer buluyor.

Adolf Hitler ve Nasyonal Sosyalizme Bağlılık

Örgütün internet sitesinden ve yakalanan kişilerden elde edilen bilgilere göre örgüt Nasyonal Sosyalist düşünceyi benimseyerek Adolf Hitler’i lider olarak kabul ediyor. Adolf Hitler’in kurban edildiği görüşünü savunan örgüt aynı zamanda şeref kavramının unutulduğunu iddia ederken Nasyonel Sosyalist kişilerin şeref üzerine yemin etmesi gerektiğini ve yemini bozan kişilerin ölümü hak ettiğini düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir