Sizce, Yaşam

Alperen’in Ölümüne Neden Olan Anaokulu İçin Şok Karar!

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde çok ama çok üzücü bir olay yaşandı. 3 yaşındaki minik yavru Alperen uyuya kaldığı anaokulu servisinde unutuldu ve maalesef Hakkın rahmetine kavuştu. Anaokulundaki ilgili kişilerin akılları başlarına çok geç geldi. 

minik-alperen-in-skandal-olumuyle-ilgili-flas-gelisme.jpg

Öğle yemeğine kadar soran soruşturan olmadı. Bir dizi ihmalkarlıklar ve talihsizlikler zincirinin sonrasında durum çok geç anlaşılabildi. Tabi bu olayda suçlayacak çok kişi bulunabilir. Servis şoföründen tutun da rehber öğretmene, anaokulu yönetiminden o sınıfla ilgili olan diğer personele kadar bu hesap sorulabilecek pek çok kişi var. Ama artık maalesef olan oldu. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah minik yavrunun anne babasına sabırlar versin. Bu olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma neticesinde söz konusu anaokulunun kapatılmasına karar verildi. Ancak okul kapatmak ülkemizde daha binlercesi bulunan ana okulları için bir önlem niteliği taşır mı ? yoksa daha farklı önlemler mi alınmalı. 

minik-alperen-in-skandal-olumu.jpg

Ne tür bir önlem alınabilir ? En basitinden bir örnek verecek olursak : Ana okulu yönetimleri genelde anaokuluna gelmeyen çocuk için ailelerini aramıyor veya geç arıyor. Çocuk gelmediyse ailesinin onu okula göndermediğini farz etmek gibi bir alışkanlıkları var. Halbuki yaşanan bu olay gösterdi ki durum çok farklı ve feci olabilir. Kreş başlama saatinden sonra en geç 1 saat sonra çocuğun ailesi aranmalı ve çocuğun kreşe neden gönderilmediğini sormalı. Aile eğer gönderdiğini söylüyorsa o zaman kırmızı alarm. Derhal harekete geçilerek çocuğun nerede olduğunun bulunması için çalışma başlatılmalı. 

  1. Anaokulun kapatılması kararını yerinde ve yeterli mi ?

    1. Evet karar yerinde. Ama sorumlular da cezalandırılmalı.
    2. Hayır okul açık kalmalı, sadece sorumlular cezalandırılmalı.
    3. Eksikleri olan bütün ana okulları kapatılsın.
    4. Keşke ciddi önlemler alınabileceğine inanabilsem.
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir