Gündem, Haberler

Ankara’ya Kızılırmak Suyu Veriliyor

Vatandaşlar, içme suyunun kalitesinden memnun değiller ve şehir şebekesine Kızılırmak’tan su verildiğini düşünüyorlardı. Melih Gökçek bu soru işaretlerini gidererek, Ankara’ya aylardır Kızılırmak’tan su verildiğini açıkladı.

Bu konuyla ilgili, 4 Ağustos’ta TBMM’ye soru önergesi veren CHP Ankara Milletvekili olan Murat Emir, soru önergesine bir karşılık alamamıştı. Soru önergesi hakkında bir açıklama yapmaktan kaçınan Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin bu sessizliğini bozmak amacıyla, geçtiğimiz gün tekrar bir soru önergesi sunularak bu konu gündeme getirilmiş oldu.

melih-gokcek-kimdir.jpg

Bu soruları yanıtlamak amacıyla Twitter hesabından açıklama yapan Gökçek, barajların doluluk oranı hakkında bilgiler verdi ve son günlerde artış gösteren ishal vakalarındaki artışa dikkat çekti. Gökçeğin aktardıklarını özetlemek gerekirse, Ankara’daki barajların doluluk oranında büyük bir düşüş görülmektedir. Bu yüzden Ankara’nın içme suyu ihtiyacı Kızılırmak’tan sağlanmaktadır. Dolayısıyla suyun tadı ve kalitesi de bu durumda düşmektedir. Dedikodulara aldırış edilmemesini öneren Gökçek, açıklamalarında, düşük kaliteli suyun susuzluktan daha önemli olduğunu ve su bulamamaktansa düşük kalitedeki suyu içmenin daha mantıklı olacağını vurguladı.

ankara-su-sorunu.jpg

Ayrıca yapılan araştırmalara göre her yıl Ağustos ayında, Ankara’daki ishal vakalarının artışa geçtiği gözlemlenmektedir. Bu durumun en önemli nedeni ise bakterilerin sayılarındaki artıştır. Bu duruma da dikkat çeken Gökçek, suyun Kızılırmak’tan çekilmesi sayesinde ishal vakalarının diğer yıllara oranla daha da az gözlemlenmiş olduğunu aktardı. Kısaca bu durumun, hem zorunluluk hem de sağlık açısından bir gereklilik arz ettiğini açıklayarak, konu hakkındaki soru işaretlerini de gidermiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir