Haberler, Spor

Arda Turan Bu Hale Nasıl Geldi?

Galatasaray’da oynadığı futbol ile birçok kişiyi büyüleyen genç Arda, daha 24 yaşındayken 13 milyon Euro karşılığında 2011 yılında İspanya’nın Atletico Madrid ekibine transfer olmuştu. Madrid ekibinde futbolunu daha da geliştiren Arda, büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Arda, Türk futbol tarihine geçen 34 milyon Euro’luk rekor transfer ücreti ile 2015 yılında dünya devi Barcelona’ya transfer oldu. Bu transfer ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Arda, Türkiye’nin en çok konuştuğu sporcu olmuştu. Gazeteler ve televizyonlarda Arda spor gündeminin hep ilk sıralarındaydı.

arda-turan.jpg

Barcelona Günleri Ve Sonrasında Çöküş

Transfer yasağı nedeniyle Barcelona’da 2016 Ocak ayına kadar maçlarda forma giyememişti. Barcelona günleri iyi başlayan Arda, ilk 11’de bile maçlara çıkıyordu. Ancak, ardından gelişen olaylar Arda için pek iyi gitmedi. Milli takımda yaşanan gerginlikler ve kadro dışı kalması Arda Turan’a sempati duyan insanlarda bile bu oyuncuya karşı bir antipatinin oluşmasına neden oldu. Özellikle son İzlanda maçındaki hareketleri büyük tepki çeken Arda, şu an eleştiri oklarının hedefinde.

arda-turan-neden-bu-halde.jpg

Arda Turan’ın Son 5 Ayda Yaşadıkları

6 Haziran 2017

Arda, Kosova maçını takip etmek için milli takıma eşlik eden gazeteci Bilal Meşe’ye uçakta fiziki ve sözlü saldırıda bulundu. Arda, olay sonrası yaptığı açıklama ile Milli Takım’ı bıraktı.

2 Ağustos 2017

Olaylı bir şekilde Milli Takım’ı bırakan Fatih Terim’in yerine gelen Lucescu, Arda’yı tekrar Milli Takım’a katılmaya ikna etti.

10 Ağustos 2017

Arda, Milli Takım’a döndüğünü açıkladı.

2 Eylül 2017

Arda, 2-0 kaybedilen Ukrayna maçının ikinci yarısında, 1-0 kazanılan Hırvatistan maçında ise ilk 11’de sahaya çıktı.

6 Ekim 2017

İzlanda maçının ikinci yarısında oyundan alınan Arda’nın, yedek kulübesinde gülümsemesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

9 Ekim 2017

Finlandiya maçının kadrosuna alınmadı. Türkiye Ampute Milli Takım’ının kazandığı şampiyonluk için attığı tebrik twitinin altına birçok olumsuz mesaj atıldı.

  1. Sizce, Arda Turan’ın Futbolundaki Bu Gerilemenin Nedeni Nedir?

    1. Kariyerinde önemli bir dönemeçte olabilir
    2. Özel hayatından etkileniyor olabilir
    3. Barcelona’daki rekabete ayak uyduramadı
    4. Yaşı ilerleyince kondisyonu azalmış olabilir
    5. Fikrim yok.
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir