Dünya, Haberler

Arjantin Denizaltısı Hala Bulunamadı

Arjantin Deniz Kuvvetlerine bağlı San Juan adlı denizaltısının izine hala rastlanamadı. Arjantin savunma bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 44 mürettebatı bulunan geminin 2 kes sinyal verdiğini ve çağrılara cevap alamadığını duyurmuştu. Arjantin’in güneyinde bulunan Ushuaia Limanın daki görevinden sonra Mar del Plata Üssü’ne dönerken kaybolan gemiden o günden sonra haber alınamadı. Ara kurtarma çalışmalarında gemiden 2 farklı üs bölgesine 35’er saniyelik sinyal verildiği ancak herhangi bir bağlantı kurulamadığı belirtildi.

Deniz Üssüyle 7 Kez İletişime Geçmeye Çalıştılar!

Savunma Bakanlığının yaptığı açıklama doğrultusunda, Alman yapımı San Juan denizaltısından mürettebatın 7 defa irtibat kurmak istediği söylendi. 44 kişinin görev aldığı denizaltısının Mar del Plata ana limanına ulaşması bekleniyordu. Arjantinli ve Buenos Aires eski başpiskoposu Papa Francis kaybolan gemi çalışanları için samimi dileklerde bulundu. Arama kurtarma çalışmasına ABD donanması ve NASA’da katıldı. ABD deniz kuvvetleri donanması P8-A Poseidon isimli hava taşıtını denizaltısının bulunması için bölgeye gönderdiğini belirtti.

ARA San Juan Denizaltısının Oksijeni Mi Bitiyor?

Denizaltının su yüzeyine çıkma ihtimaline karşılık havada da devamlı uçaklar bulunduruluyor. Uzmanların analizlerine göre denizaltının suyun altına çakılmış olma ihtimali de yüksek görünüyor. Eğer denizaltı suyun altında kalmışsa ve hava tükeniyorsa temiz hava almak için ‘Snorkelle’ ile hava alabilmelerinin mümkün olduğu söylendi. Fakat denizaltı çok derindeyse bu tertibatı kurmakta zorluk çekebilirler. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre eğer denizaltısı dışarıdan hava alamazsa, içeride sadece 1 hafta yetecek kadar oksijenleri olacaktır. İlk kaybolduğunu günden itibaren oksijenleri tükenmeye başlamışsa bu durumda sadece 2 gün daha yetecek kadar oksijenleri bulunuyor. Ayrıca ARA San Juan denizaltısı oksijen ihtiyacını karşılamaları durumunda gemi içindeki erzakın 1 ay yetebileceği söylendi. Dize ve elektrikle çalıştığı söylenen denizaltısının bölgeye yaklaşık 425 km ötede kaybolduğu ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir