Geyik

Artık Klişeleşmiş Doğru Bilinen Yanlışlar

Günlük hayatımızda karşılaştığımız ve bazende bizlerin başka kişilere aktardığı, doğru olarak bildiğimiz ancak doğru olmayan bir çok bilgiye sahibiz.

İşte doğru bilinen yanlışlar

1. Japon Balıklarının Hafızası 3 Saniyedir : Japon balıklarının hafızalarının 3 saniye olduğu doğru bir bilgi değildir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarla, Japon balıklarının aradan uzun bir süre geçse de birtakım ses ve sembolleri anımsayabildikleri kanıtlanmıştır.

baliklarin-hafizasi-3-saniye-mi.jpg

2. Soğuğa Karşı Alkol Isıtır:  Alkol, kan damarlarını genişlettiği için cildinizi ısıtır, vücut ısınızı arttırmaz. Özellikle kış aylarında alınan alkol cildimizi ısıttığı için, vücut ısımızın arttığını zannederiz..

3. Çin Seddi Uzaydan Görünmektedir:
Doğru bildiğimiz gerçekler bazen doğru değildir. Çin Seddi ne yazık ki uzaydan görünmemektedir.

cin-seddi-uzaydan-gorunuyor-mu.jpg

4. Yarasalar Kördür: Yarasalar kör değildir. Aksine sadece görerek yön bulmazlar. Hem görür, hem de çıkarttıkları sesin yankısı ile yönünü bulurlar.

5. Öldükten Sonra Saç Ve Tırnaklar Uzamaya Devam Eder: Kişinin ölümü gerçekleştiğinde saç ve tırnak büyümeside durur. Ancak, öldükten sonra cilt geriler ve kaslar gerginleşir, yani deri çekilir. Durum böyle olunca da saç ve tırnak uzamış gibi görünür.

6. Uyurgezerleri Aniden Uyandırmak Tehlikelidir: Dünyanın yaklaşık olarak %4-5’i uyurgezerdir. Uyurgezerleri faliyette olduğu sırada uyandırmak tehlikeli değildir. Uyurgezer kişi uyandırıldığında, uyanmış olmanın verdiği kafa karışıklığı olur, yani uyurgezer kişi şoka girmez.

7. Kruvasan Fransızlara Ait Bir Yiyecektir: Fransızlarla özdeşleşmiş, lezzeti ile ünlenen kruvasan Avusturya’ya ait bir hamurişidir. Kruvasan ününe, Avusturyalı bir subayın Fransa’da açmış olduğu fırın ile kavuşmuştur. Günümüzde kruvasan denilince ilk aklımıza gelen devlet Fransa’dır.

einstein-matematik-dersinde-kaldi-mi.jpg

8. Einstein Okul Hayatında Hep Matematik Dersinden Kalmıştır: Albert Einstein bir matematik ustasıydı ve matematik derslerinden kalmamıştır. Muhtemelen bu bilgi, okuldaki başarısızlıkları avutmak için çıkarılmıştır. Einstein,çok genç yaşlarda bile gelişmiş matematik hesaplarını yapabilen bir zekaya sahipti.

9. Kelebeklerin Ömrü Bir Gündür: Kelebeklerin ömrü 1 gün değidir. Ergin kelebekler 1-2 ay yaşayabilirler. 

10. Çok Şeker Tüketen Kişiler Şeker Hastası Olur: Günlük hayatta doğru bilinen yanlışlar arasında, fazla şeker tüketimi ile şeker hastalığı arasındaki ilişkilidr. Çok şeker tüketimi, şeker hastalığına yani diyabete sebep olmaz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir