Kültür, Sinema

Aşk Filmlerini Sevenlere 10 Film Önerisi

Sıcak yaz akşamlarında ya da soğuk havalarda battaniye altında mısırınızı patlatıp izleyeceğiniz 10 aşk filmi sizlerle:

İçerik Navigasyonu

1. Aşkın 500 Günü:

Çok alışılagelen romantik komedi filmlerine benzemeyen ve aşkı arayan bir erkek ve aşka inanmayan bir kız arasındaki aşkı ele alan film tatlı duygular bırakan cinsten.

2. Notebook:

Sıcak bir yaz akşamı mı yoksa soğuk bir havada mı izleyelim sorusu bu film için kesinlikle sıcak bir yaz akşamı olmalı. Yaz aşkı olarak başlayan aşkın nasıl tutkuyla devam ettiğine ve hayatı bir anda değişen hafıza kaybı ile nelerin yaşandığına tanık olacağınız film kesinlikle aşk filmi sevenlerin izleyeceği filmler arasında zirveye oynamalı.

3. Kasımda Aşk Başkadır:

Biraz eskilerden ancak her zaman arşivde bulunması gereken bir film olan ‘Kasımda Aşk Başkadır’ romantik dram türünde. İşkolik bir adamın aşık olduğu kızın kanser olduğunu bilmeden aynı evde yaşaması ile örülen bir senaryoya sahip.

4. Başka Dilde Aşk:

Türk filmlerinde romantik türde zirveye oynayan filmlerden olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz. İşitme engelli bir erkek ve çağrı merkezinde çalışan bir kızın aşkını anlatan filmde aşkın hiçbir şeye engel olamayacağını anlayacaksınız.

5. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind:

Teknolojik bir deney sonucunda herşeyin silindiği ve bunun üzerine aşkının da aynı şeyi uygulayacağı filmde anıların aslında silinmediğini anlayacaksınız.

6. Jeux d’enfance:

Türkçesi ‘Cesaretin Var Mı Aşka’ dediğimizde bile izlemeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Kalıpların dışında bir aşk hikayesi ile mutlaka izlemelisiniz.

7. Titanic:

Hem uyarlanan bir senaryo hem de aşkı birarada bulacağınız bu filmi mutlaka izlemişsinizdir. Aristokrat ve proleter iki gencin birbirine nasıl bağlandığına bu filmde şahit olacaksınız.

8. Breakfast At Tiffany’s:

İlk bakışta aşk filmi gibi gözükmese de iki aşktan söz edilebilir. Aşk bu filmde iki anlamlıdır. İzleyin ve görün.

9. Only You Always:

Kore filmlerinden hoşlananların mutlaka izlemesi gereken bir film. Boksör ve gözleri görmeyen bir kadın arasındaki aşkı ele alıyor.

10. Aşk Tesadüfleri Sever:

Çocukluktaki arkadaşların tekrar karşılaşması ile başlayan ve dram tadında bir film olan ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ türk tadındaki aşk filmi sevenler için ideal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir