Gündem, Haberler

Ateş: “Para Transferinde Hiçbir Dahlimiz Yok”

Amerika Birleşik Devletlerinde süren davada konuşan Reza Sarraf’ın ifadelerinde adı geçen Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş konuştu. Ateş, bankasının 2004 ile 2013 seneleri arasında Hazinece görevlendirilen altın takası ile alakalı olduğunu anımsatarak, söz konusu iddia namede ne Denizbank’ın ne de bir personelinin adı geçiyor. Altın işi yapan takas bankaları, altın borsasına kayıtlı şirketin işlemini açmakla mükellef bankadır. Bizim de altın takasından başka bir adet dahi döviz transferi ile alakalı bir işlememiz yok, şeklinde açıklamada bulundu.

Sarraf Her Şeyi Anlattı

Birleşik Devletler şehri New York da devam eden davada yargılanan Reza Sarraf, Denizbank adından da bahsetti. Bunun üzerine bankanın Genel Müdürü olan Hakan Ateş de açıklamalar yaptı. Sarraf davasındaki iddia namenin üç bin sayfalık olduğunun altını çizen Ateş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve bankalar söz konusu iddianameyi inceden inceye inceledi. Söz konusu listede geçen isim ve kurum adı bulunmakta. Bunun nedeni de dav için seçilecek jüri üyelerinin mevzu bahis isim ve kurumlar ile yakınlığı olmamasının sağlamasıdır. Dava iddianamede de Denizbank ya da bir banka personelinin adı geçmiyor. Burada sadece Sarraf ifadesi altında, yapılan altın ticareti anlatıyor” dedi.

Döviz Yok

Dövize dair bir işlem dahi yapılamadığını aktaran Ateş, altın takasından başka bir işlemlerinin olmadığı ve özellikle bir adet dahi döviz işlemlerinin olmadığını anlattı. Ateş, 2004 senesine değin hazinenin görevlendirdiği banka, İş Bankası idi. ardından görev Denizbank’ın oldu. 2013 senesine kadar bu görevi sürdürdü. Bu yıldan sonra da Kuveyt Türk bu görevi üslendi. Takas bankası sadece altın işi yapar. Altına dair borsaya kayıtlı şirketlere işlemi açmakla mükellef olur. Bu kapsamda tüm altın hareketleri takas banktan geçer. Buradan altının başka bir ülke mesela Dubai’ye falan tevsik edildiği anlamı da çıkmaz. Aslında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bu durumu belgeleri beraber her bankadan isteyip inceledi. Dolayısı ile bizim bir tane bile yurt dışına yapılmış bir döviz işlemimiz yok şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir