Gündem, Haberler

Attığı Tweet Tacından Etti!

Ülkemizde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Mıss Turkey yarışması 21 Eylül tarihinde Beyolu Grand Pera’da gerçekleşti. Finalistlerin katılımı ile gerçekleşen gecede birincilik tacını Itır Esen taktı. Yarışmada Aslı Sürmen ikinci olurken Pınar Tartan üçüncü Yasemin Çoklar ise dördüncü oldu.

Birincimizi Tanıyalım…

Yarışmada birinci olan Itır Esen ünlü seslendirme sanatçısı Hayri Esen’in torunu, Yeşilçam’ın ünlü ve en güzel oyuncularından Itır Esen’in de yeğenidir. 1999 doğumlu Itır Esen İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisidir. 18 yaşındaki Itır Esen okulunun yanında tasarımlarıyla ünlü Zeynep Tosun, Çiğdem Akın, Özlem Süer ve Hakan Akkaya gibi isimlerle çalışarak 3 yıldır profesyonel model olarak defilelerde yer alıyor.

Tacı Alan O Paylaşım

Yarışmayı kazanması ile adı herkes tarafından adı duyulan Itır Esen’in sosyal medya hesapları da binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Ancak twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım tepkileri üzerine çekmesine sebep oldu. Çok kısa sürede tüm Türkiye’nin gündemine oturan paylaşımda ülke olarak en hassas noktamız şehitler mevzu bahis olunca tepkiler de çığ gibi büyüyerek arttı.

Milli Değerlere Saygısızlık Mı?

Birçok insan tarafından yarışma kuruluna Itır Esen’in birincilik tacının geri alınması için başvuru yapıldı. Hatta milli değerlere saygısızlık yaptığı gerekçesiyle ceza dahi alabileceğini iddia edenler oldu.

Tepkiler üzerine yarışma kurulu inceleme başlattı. İncelemeler sonunda tweet atan kişinin gerçekten yarışma birincisi Itır Esen olduğu ortaya çıktı. Yarışma kurulu yaptığı yazılı açıklamada ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek bir kişiye yakışmayacak söylemleri olduğu, kuruluş amacı ülkeye hizmet edip adını duyurmak olan bir kuruma hizmet edemeyeceği gerekçesi ile tacı Itır Esen’den geri aldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir