Seyahat, Yaşam

Avrupa Kıtası’nı Trenle Seyahat Etmek İsteyenler İçin En Muazzam Güzergahlar

Avrupa kıtası tatil için oldukça etkileyici güzelliklere sahip yerler barındırıyor. Gerek tarihi gerekse doğası tatil için aradığınız her şeyi bir arada sunuyor. Sadece uçakla değil trenle de Avrupa kıtasını gezebilir ve rotanızı bu şekilde oluşturabilirsiniz.

İçerik Navigasyonu

Interrail

Interrail yaparak en mükemmel Avrupa rotası seyahati planlayabilirsiniz. 30 ülkede geçerli olan tren bileti sayesinde hem daha ucuz hem de daha çok yer görerek tatil yapmış olursunuz. Interrail biletleri yaşa göre değişkenlik gösteriyor ve ücret farklılaşıyor. Esnek bir tatil programı ile bu seyahati tamamlamanız çok daha özgür, güzel bir tatil oluşturacaktır.

Kısa bir Doğu Avrupa turuna çıkın

Çok uzun olan tatil süreniz yoksa ve uygun bütçe ile ülke seyahati yapmak istiyorsanız bu tur sizin için ideal olacaktır. Berlin’den başlayarak Prag, Krakow’a devam edip ardından Budapeşte ve Viyana seyahati ile turunuzu bitirip Berlin’e geri dönebilirsiniz. Yemenin keyfine varacağınız, kültürü ve tarihi en içten hissedeceğiniz bu tatil herkes için ideal.

Uzun bir Avrupa turu yapın

Eğer bir aya yakın bir tatil süreniz varsa uzun bir rota çizebilir ve trenle seyahatin keyfini çıkarabilirsiniz. Roma’dan başlayıp Floransa, Venedik, Nice gibi İtalya havası almalı ve ardından Barcelona’ya giderek Sevilla, Madrid ile devam edebilirsiniz. Ardından Paris sizin için en iyi rota olacaktır. Brugge, Brüksel’den çıkarak Amsterdam’dan Frankurt’a kadar giderek seyahatinizi bitirebilir ve kısa zaman birçok ülke ve şehir görebilirsiniz. Gidiş dönüşlerde uçak kullanabilir ve süreyi kısaltarak gezmeye daha çok vakit ayırmakta mümkün.

En kısa seyahat için

1 günlük bir seyahatta birçok yer görmek istiyorum derseniz Perpignan’dan başlayarak Barselona’ya kadar gidebilirsiniz. Bugün içerisinde Villefranche de Conflent ile Latour de Carol şehirlerini de göreceksiniz. Bu rotada şehre ait küçük sarı trenleri bağlantı olarak kullanmalısınız.

Baltık Devletleri’nde gezin

Sadece Baltık devletlerini gezerekte tren yolculuğu yapmak mümkün. Litvanya’dan başlayarak 5 günlük bir yolculuğa çıkabilir ve sırasıyla Letonya ve Estonya üzerinden Polonya’ya ardından da Finlandiya’ya gidebilirsiniz. Lezzetlerin tadına bakmalı tüm kültürleri birarada hissetmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir