Siyaset, Sizce

Aysel Tuğluk’un Annesinin Cenazesine Yapılan Saldırı ve Tüm Tepkiler

HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk için Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Cezaevinde bulunan Aysel Tuğluk ,özel izinle annesinin cenaze törenine katıldı.

aysel-tugluk-kimdir.jpg

Gölbaşı İncek Mezarlığındaki cenaze törenine katılanlara bir grup tarafından saldırı düzenlendi. HDP tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıyı düzenleyenler cenazenin o mezarlığa gömülemeyeceği yönünde tepki göstererek saldırıda bulunmuşlar. Saldırılar üzerine Hatun Tuğluk’un cenazesi mezarından çıkarıldı ve daha önce cenaze için törenin düzenlendiği cemevine götürüldü.

aysel-tugluk-annesinin-cenazesi.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Devrede

Yaşanan olayların haberini alan Süleyman Soylu devreye girerek aileye gerekli tedbirlerin alındığını ve cenazenin gömülebileceğini haber verdi. Ancak bunu kabul etmeyen aile, cenazeyi törenin düzenlendiği cemevine götürdü. Daha sonra cenaze gömülmek üzere Tunceli’ye götürüldü.

Cenazeye katılanlardan Sırrı Sakık şu açıklamaları yaptı: “Toprağın altında buluşmayı bile beceremiyorsak bu iklimi yaratan siyasetçilerin günahı yok mu? Asıl konuşulması gereken budur. Evi İncek’te bir anne. Hep pencereden bakar, ‘beni bu mezara gömün’ dermiş”.

aysel-tugluk-annesi.jpg

Sakık, Tuğluk’un “Beni buraya gömün, Aysel’im burada kalacak, eve yakın olur, bana gelir” vasiyetinin yerine getirilemediğini belirtti.

Ankara Valiliği yaşananlarla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Öte yandan yaşananlarla ilgili ilk kez konuşan Aysel Tuğluk, “Beni ikinci kez yaktılar, ikinci kez acıya boğdular. İkinci Madımak gibiydi” açıklamalarında bulundu.

Saldırının ardından gelen tepkiler

Olayların duyulmasının ardından farklı kesimlerden birçok tepki geldi.

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş yaptığı açıklamada bu olayı kesinlikle reddettiklerini ve bu tür olayların olmaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saldırıyı kınadığını ve yapanları lanetlediğini belirtti. Geleneklerimize ve inançlarımıza uymayan bu yaklaşımı kabul etmelerinin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olayların insanlık dışı olduğunu belirtti. “İnsanlığımızı kaybediyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, olayların sorumlusunun hükümet olduğunu ifade etti.

Ak Parti milletvekili Ravza Kavakcı yaşananların çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise Cumhurbaşkanlığı adına yaşanan hadiseyi en net şekilde kınadıklarını belirtti. Kalın ayrıca, “Ölüye saygı bizim inancımızın, medeniyetimizin en temel unsurlarından bir tanesidir. Bir cenaze töreninde bu tür hadiselerin yaşanmasını telin ettiğimizi ifade etmek isterim” açıklamasında bulundu.

  1. Siz bir cenaze törenine yapılan bu saldırı hakkında ne düşünüyorsunuz?

    1. Lanetliyorum
    2. Yapanlara helal olsun
    3. İnsanlığımızı kaybediyoruz
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir