Haberler, Siyaset

Bahçeli’den Chp’ye Çağrı: Kayıtsız Kalmamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Sayın Cumhurbaşkanı, hem uyum yasaları hem de hükümet sistemini dönüştürebilmek hem de karşılaştığımız iç ve dış sorunları çözmek için parlamentodaki partilere bir çağrıda bulunuyorlar. Ben bu çağrıya MHP olarak katılabileceğimizi ifade ediyorum. CHP de bu çağrıya kayıtsız kalmamalı.” diye ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’nin 23. Dönem 3. Yasama Yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mermerli Salon’da bir araya gelen Bahçeli, “ Diyalogda yarar vardır. Kapsamı ne olursa olsun diyalog iyidir.” dedi.

Cumhurbaşkanının kendisiyle Perşembe günü yapacağı görüşmenin ne ile ilgili olacağı konusunda bir ön bilgilendirme yapmasını isteyen basın mensuplarına verdiği cevapta, “ Görüşmenin gündemi Sayın Cumhurbaşkanına ait, Perşembe günü bir görüşme olacak ancak kapsamı ne kadardır onu bilemiyorum.” diye açıklama yaptı.

Uyum Yasaları

Diyaloğun ilk adımı uyum yasaları olabilir mi? sorusunu Bahçeli şöyle yanıtladı. “ Cumhurbaşkanının bugünkü konuşmalarını iyi yorumlamak lazımdır. Bu konuşmalarda, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ve geleceğe yönelik düşünceler yer almaktadır. Benim yorumuma göre bunu yaparken iki konu üzerinde durmaktadır. Bunlardan ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildikten sonra 2019 yılına kadar bu sistemin verimli ve etkin işlemesini sağlayacak Meclis çalışmalarını hızlandırmaktır. Bu sebeple, mevzuatta yer alan parlamenter sistem yerine Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini geliştirmek ve ardından da uyum yasaları üzerinde çalışmak önemlidir. Bu konu özellikle anayasa değişikliği ile ilgili önemli bir konudur. Bir diğer konu ise, bu konuya parlamentoda temsi edilen partiler kayıtsız kalmamalıdır, Sayın Cumhurbaşkanı, bu sorunların altından kalkmak, uyum yasalarını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini dönüştürmek ve karşı karşıya bulunduğumuz iç ve dış sorunları çözebilmek için, parlamentodaki partilere bir çağrıda bulunmaktadır.

Katılabiliriz

 “Bu çağrıya ben MHP olarak katılabileceğimizi söylüyorum ancak CHP de buna kayıtsız kalmamalı. Çünkü ana muhalefet partisi olarak, siyasal iktidar ile birlikte, bizim de desteğimiz çerçevesinde bir araya gelişi zaruri olarak görüyoruz.” diye açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir