Anketler, Gündem, Siyaset

Bakan Özhaseki, “Depremle ilgili çok geniş kapsamlı kanun teklifini hazırladık.”

Bakan Özhaseki, “Depremle ilgili çok geniş kapsamlı kanun teklifini hazırladıklarını dile getirerek yeni bir yasanın haberini halka vermiş bulundu.

Hazırlanan deprem yasasının önüzdeki günlerde meclise getireceklerini ve bununla birlikte Türkiye için çok önemli olan dönüşümü ve değişimi başlatacak kanunlarda yapılacağı haberini dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,Şimdiye kadar 5 yıldır neredeyse Türkiye’de kentsel dönüşüm uygulanıyor. Birincisi bu uygulama içerisinde bu işin hızlanmadığını gördük. İkincisi de birtakım yapılan  yanlışlıkları gördük. Bu yapılan yanlışlıkları da tek tek tespit ettik. Kentsel dönüşümün kendine has ana kurallarını belirledik.”  diyerek kararlılılığını vurguladı.

 Bakan Özhaseki konuşmasına,Türkiye topraklarının yüzde 66 sının birinci ve ikinci deprem bölgesinde olduğunu,depremin topraklarımızın acı gerçeği olarak heran yakalanabilme durumunun olabileceğini ve mecburen nüfusumuzun yüzde 71 inin bu deprem riski yüksek bölgelerde olduğunu dile getirdi.2012 de çıkan deprem içerikli çıkan yasa olsada yeterli olmadığını ve depreme hazırlıklı bir şekile gelmek gerektiğini acilen hazırladıkları yasayı meclise getireceklerini söyledi.

  1. Sizce yeni deprem yasası Türkiye için gereklimi?

    1. Evet çok güzel ve gerekli bir çalışma olmuş
    2. Hayır böyle bir yasanın hiçbir gereği olduğunu düşünmüyorum.
    3. Bu güne kadar yeni deprem yasasının çoktan çıkartılması gerektiğini bunun için geç kalınılığını düşünüyorum
    4 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir