Kadın, Yaşam

Bal Ve Zeytinyağı Maskesi

Saç bakımı için uygulanan birçok doğal saç maskesi tarifi bulunmaktadır. Bunlardan biri de zeytinyağı bal saç maskesi olarak karşınıza çıkmaktadır. Bal ve zeytinyağı maskesi nasıl yapılır, maskenin saça kazandırdığı yararlar?

Bal ve Zeytinyağı Maskesi Nasıl Yapılır?

Bal ve zeytinyağı maskesinin yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 adet yumurtanın sarısıdır. Maskeyi hazırlamak için cam bir kase kullanın ve öncelikle yumurta sarısını iyice çırpın. Daha sonra yavaşça zeytinyağını ve ardından da balı ilave edin. Karışım iyice homojen hale geldikten sonra saç köklerinden başlayarak uçlara doğru hazırlamış olduğunuz ballı ve zeytinyağlı maskeyi sürün. Karışım içinde yer alan balın saç köklerine iyice işlemesi için maskeyi masaj eşliğinde uygulamaya özen gösterin. Tüm saçınıza maske uygulaması yaptıktan sonra saçlarınızı bone ile güzelce sarın. Karışımı saçlarınızda yarım saat kadar bekletin ve ardından şampuanla yıkadığınız saçlarınızı bol ılık su ile durulayın.

Bal ve Zeytinyağı Maskesinin İşlevi

Bal ve zeytinyağı maskesi ne işe yarar diyorsanız, sizin için bu maskenin birçok faydasından bahsedebiliriz. Saçların daha sağlıklı ve daha parlak görünmesini sağlayan bal ve zeytinyağı maskesi, içerisindeki zeytinyağı ile saçlara bakım yaparken, bal ile saçın yeniden toparlanmasını sağlar, saçlarda oluşmuş olan kırıkların ve yıpranmaların giderilmesinde etkilidir. Ayrıca saç derisinin de ölü hücrelerden arınmasına yardım eden bal ve zeytinyağı maskesi, saçlara nemini de geri kazandırmaya yardımcı olur. Kuru saçlar için ihtiyaç duyulan nemi sağlayan bu maske, aşırı yıpranmış ve boyalı saçlar için de toparlayıcı etkiye sahiptir. Saçlarda uygulanan boya işlemlerinden sonra, denize veya havuza girdikten sonra ve saçlarınızın matlaşmasına neden olan işlemlerden sonra bu maskeyi uygulayarak saçlarınızı eski sağlıklı formuna geri kazandırabilirsiniz.

Saç Rengini Açma Özelliği

Bal ve zeytinyağı ile saç açma işlemi de mümkündür. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek şey yarım bardak bal ve yarım bardak zeytinyağıdır. Bu iki ürünü birbiriyle güzelce karıştırdıktan sonra tüm saçınıza karışımı sürmeniz gerekir. Karışımı sürdükten sonra 40 dakikalık bir bekleme süresini devreye sokmanız gerekmektedir. Yaklaşık 40 dakika saçınızda bekletmiş olduğunuz bu karışım, saçlarınızın rengi üzerinde açıcı bir etkiye sahip olacaktır. Bu işlemi 3 gün ara ile tekrar ettiğinizde çok daha hızlı sonuç almanız mümkün alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir