Haberler, Siyaset

Barzani Meydan Okudu

Büyük tepkilere ve bir çok ülkenin bu referandum yapılamaz çıkışlarına rağmen savaşı dahi göze alarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Başkanı Mesut Barzani tekrar meydan okudu.

İçerik Navigasyonu

Barzani’den Cuburi ile ikili görüşme sonrası açıklama

Irak’ın kuzeyinde Ebil şehrinde Irak Parlamento başkanı Selim Cuburi’yi ağırlayan IKBY Başkanı Mesut Barzani yeni bir açıklama daha yaptı. Tavırlarından ve almış olduğu kararından dönmeyeceği anlaşılan Barzani açıklamasına şöyle devam etti:

“Hiç kimse, referandum sonucunun iptal edilmesini düşünmesin; Çünkü hiçbir güç böyle bir karar veremez”

IKBY Başkanı Barzani’nin, Irak Parlamento Başkanı Cuburi ile, Irak’ın kuzeyinde bulunan Erbil’in Pirmal semtinde ikili bir görüşme gerçekleştirdikten sonra başkanlık kanalıyla yaptığı açıklamalarda, bahse konu görüşmede ele alınan konuları ele aldığı öğrenildi.

Siyasi konular ele alındı

Barzanin ikili görüşmelerde, Irakta son zamanlarda yaşanan siyasi gelişmelerden, 25 eylül’de yapılan referandum ve referandum sonrası yaşanan gelişmelerin ayrıntılı olarak ele alındığı belirtildi.

Barzaninin referanduma karşı çıkanlara ve meydan okumasının yanında,  her iki tarafın da istikrar ve güvenliğin sağlanması, şiddet olaylarından ve açıklamalarından uzak durulması, tırmanan siyasi gerginliğin yatıştırılması hususunda her iki tarafında gerekli adımların atılması hususunda gerekenlerin yapılaması vurgusu yapıldı.

Hemin Hewrami ile de görüştü

Bununla birlikte ikili görüşmede, IKBY Başkanı Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hewrami ile yapılan ikili görüşmede ise  Barzani’nin, Cuburi’ye;

“Referandum milletin kararıdır” dedi

“Referandumun iptal edilmesini düşünmeyin; çünkü bu, milletin kararıdır. Hiç kimse veya hiç bir güç, böyle bir karar veremez” dediği ve net tavrını yenilediği anlaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir