Haberler, Siyaset

Barzani:”Türkiye, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İçin Önemli Bir Devlet.”

Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Başbakanı Neçirvan Barzani,bakanlar kurulu toplantısında Türkiye ve bölgedeki güvenlik ve siyasi alanda bir takım açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin,Irak Kürt Bölgesel Yönetimi için önemli bir devlet olduğunu vurgulayan Barazani ;”İki taraf arasındaki diyalog kanalları her zaman açık. Türkiye’deki yetkililerle bir araya gelmeyi temenni ediyoruz. Ancak şimdiye kadar Ankara ziyareti için belirlenmiş bir takvim yok. Türkiye ile aramızda yeniden eski iyi ilişkilerin kurulmasını istiyoruz. Türkiye, IKBY için önemli bir devlet.”açıklamalarını yaptı.

Bağdat ile Irak Merkezi Yönetimi aralarındaki sorunlara çözüm bulabilmek için Bağdat ile iletişime hazır olduklarını belirten Barzani,Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un mektubuna verdiği cevabın “Bağdat’ın hazır olması halinde masaya oturabilecekleri”şekilde olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Bazani,Bağdat yönetiminin bölgedeki 1 milyon 400 bin memurun maaşlarının daha gönderilmediğini ve çiftçilerede henüz ödeme yapılmadığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir