Dünya, Siyaset

Başbakan,Hırvatistan’da Önemli Açıklamalar Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Hırvatistan’da  FETÖ başta olmak üzere bazı önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan,Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ile görüşmelerinin ardından beraber basın toplantısı düzenledi.

Hırvatistan ile yaptıkları işbirliğine önem verdiğini ve işbirliği içinde olmalarının bölgesel barışa ve istikrara hizmet edeceği anlayışını savunan Erdoğan:”Balkanlarda barış, istikrar ve refahın yaygınlaştırılmasında Hırvatistan ile olan iş birliğimize önem veriyoruz. İki ülkenin başta Balkanlar olmak üzere bölgesel ve uluslararası platformlarda daha yakın iş birliği içinde olmalarının bölgesel barışa ve istikrara hizmet edeceğini düşünüyorum. Avrupa’nın bütünleşmesiyle bölgesel uyum ve iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde ortak hedefleri paylaşıyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Siyasi ilişkilerdeki ılıman havayı ve iş birliğini ticari ve ekonomik ilişkilerede taşınması gerektiği konusunda aynı fikri paylaştıklatını öne süren Erdoğan;”Gerek ticaret hacmimizin gerekse karşılıklı yatırımların artırılmasını arzu diyoruz. Ekonomik ve ticari iş birliğimizin ülkelerimizin gerçek olanaklarını yansıtacak düzeye yükseltilmesi için ortak iradeye sahibiz.”dedi.

Erdoğan,Türk Firmalarının Turizm,bankacılık ve yenilenebilir enerji sektörlerinde önemli başarılara imza attıklarını gururla dile getirirken şu sözleri sarfetti: “Bu firmalarımızın sorunlarına ilişkin gereken desteğin verileceğine inancım tamdır. Önümüzdeki dönemde daha çok Türk firmasının Hırvatistan’a yatırım yapmasını umut ediyoruz ve bu konuda firmalarımıza gerekli desteği de sunacağız. Enerji başlığı da gündemimizde yer alıyor. İkili iş birliği imkanlarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ve bu alanda faaliyet gösteren şirketlerimizin iş birliği alanlarını araştırmaları konusunu değerlendiriyoruz.” dedi.

Görüşmelerde ülkemizi yakından ilgilendiren konu aldıklarını ve uluslararası işbirliğimizi geliştirmemiz konusunu vurgulayan Erdoğan : “görüşmelerimizde ülkelerimizi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuları ele aldık. Her şeyden önce siyasi işbirliğimiz önem arz ediyor, askeri iş birliğimiz önem arz ediyor, kültürel, ekonomik ticari işbirliklerimiz önem arz ediyor. Türkiye ile Hırvatistan’ın uluslararası alandaki iş birliğinin daha da pekiştirilmesi konusunda mutabık kaldık.” ifade etti.

Konuşmalarında terör ve fetö konusuna da değinen Erdoğan; “terörle mücadele konusunu da Sayın Cumhurbaşkanı ile etraflıca ele aldık ve bu konuyla ilgili kendileri de FETÖ terör örgütünün Balkan coğrafyasından kökünün kazınması için çalışmalarımızı dostlarımızın da desteğiyle sürdüreceğiz ve bu konudaki hassasiyetleri sebebiyle de kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yaptıkları basın toplantısında,görüşmelerinde Irak ve Suriye’de halihazırda devam eden süreçi hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını ifade ederek : “Bölgedeki yabancı terörist savaşçılar ve bölgedeki ideolojik radikalleşme tehditlerine karşı mücadelede Hırvatistan’la işbirliğine hazır olduğumuzu kendilerine vurguladım.” sözlerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir