Kültür, Sinema

Battaniye Altında İzlemeniz Gereken 10 Film

Film izlemek kimileri için bir eğlence kaynağıyken kimileri bunu bilgi edinmek amacı ile bile yapmaktadır. Film izlemek oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Bir çok tür bulunduğundan hangi türde film izleyeceğinize karar verdikten sonra filmlerin aldıkları puanlara göre film seçiminizi yapabilirsiniz. Bu yazımızda battaniye altında izlenmesi gereken 10 filmden bahsetmek istiyoruz.

İçerik Navigasyonu

Truman Show

İlk sırada Truman Show gelmektedir. Oldukça dinlendirici bir filmdir. Dinlendirici olmasından kastımız herhangi bir efor sarf etmeden izleyebilecek olmanızdan kaynalıdır. Bu film de bir insanın hayatında her şeyin ne kadar sahte olduğunu çok net birşekilde görebilirsiniz ve eğer hayat gerçekten öyle olsaydı diye üzülüp göz yaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz.

Forest Gump

Tom Hanks’in başrolde olduğu bu film klasikler arasında yer almaktadır. Herkesin muhakkak izlemesi gereken bir filmdir. Hem romantik hem dram tadında bir filmdir ve oldukça keyiflidir.

Makas Eller

Başrolünde Jonhy Depp’in yer aldığı film oldukça fantastik bir yapıda ilerler. Küçük bir kasabada bir anda ortaya çıkan elleri makas şeklinde olan bir kişinin yaşadıklarını anlatan bu filmde keyifli zaman geçirmek için izlenebilmektedir.

Notebook

Oldukça romantik ve duygusal bir klasik olan Not Defteri zamanında çok sevilmesinin yanı sıra günümüzde dahi çok izlenenler arasındadır.

Her

Oldukça sıradışı bir aşk filmi olan Her Theodor’un kendisi için aldığı işletim sistemine aşık olasını konu alır. Tuhaf bir film gibi görünse de izlemesi oldukça zevklidir.

Hayat Güzeldir

Bu film oldukça eski bir İtalyan filmi olmanın yanı sıra kült yapımlar arasında da yerini almıştır. Nazilerin Yahudilere uyguladıkları şiddet ve denemeleri konu alan bu yapım her kesim tarafından beğeni ile izlenmiştir. Hem tarihi gerçeklikler içerdiğinden hem hafif dram hem de romantizm içerdiğinden izlemesi pek bir güzel ama aynı zamanda da üzücü bir filmdir.

The Pianist

Oldukça yavaş işlenen bir film olsada çok güzel bir filmdir. Savaş zamanından bahseden bu filmde bir baş yapıttır.

Esaretin Bedeli

Söylenecek söz yok mutlaka izlenmesi gerek bir filmdir ve en çok izlenen film olma özelliğine de sahiptir.

3 Idiot

Hint filmleri arasında adını altın harflerle yazdıran bu yapıtta vazgeçilmezler arasındadır.

Akıl Oyunları

Bir matematikçinin hayatını konu alan bu film de oldukça başarılı bir filmdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir