Dünya, Haberler

Bavulları Hazırlayın! O Ülke 44 Bitcoin Karşılığında Vatandaşlık Veriyor

Sanal para birimi Bitcoin gün geçtikçe kullanım alanı artan ve tercih edilen bir ödeme yöntemi. Pek çok alanda kullanılmaya başlanan Bitcoin için dünyada bir ilk gerçekleşti. Gelen haberlere göre Büyük Okyanus’ta bulunan Vanuatu isimli ada ülkesi vatandaşlık vermek için dijital para sistemlerini de kabul edeceğini açıkladı.

 

İçerik Navigasyonu

Dünyada Bir İlk

Bitcoin daha önce pek çok alışveriş firması tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmişti. Ayrıca bazı ülkeler resmi bir ödeme yöntemi ve para birimi olarak tanınan Bitcoin son gelen haberlerle kullanım alanları konusunda yeni sektörlere açılım gerçekleştirdi. Vanuatu bu ödeme yöntemiyle vatandaşlık veren dünyadaki ilk ülke konumunda bulunuyor.

Vanuatu Hakkında

Bitcoin ödemesi kabul eden Vanuatu Büyük Okyanus’ta Avustralya’ya yakın konumda bulunan bir ada ülkesidir. Uzun süre Fransa ve İngiltere tarafından ortak olarak yönetilen bu ada 1980 senesinde bağımsızlığını ilan etmiş ve şu anda cumhuriyet ile yönetiliyor. Ayrıca Vanuatu İngiliz Milletler Topluluğu üyesidir. Bu özelliği sayesinde Vanuatu vatandaşları başta İngiltere olmak üzere yüzden fazla ülkeye vize olmadan seyahat etme olanağına sahip. Ülkedeki vergi oranlarının çok düşük olması ve çifte vatandaş olan kişilerden gelir vergisi almaması ülkeyle ilgili bilinen önemli detaylardan.

Vanuatu Vatandaşlığının Değeri Ne Kadar?

Vatandaşlık hakkına sahip olmak isteyenlerin 200 bin dolar ödeyerek vatandaşı olduğu Vanuatu vatandaşlığı Bitcoin cinsinden ifade edildiğinde yaklaşık olarak 42 Bitcoin ediyor. Bitcoin’in değerinin yükselip artmasıyla değişebilecek bu değer için Vanuatu 200.000 dolar karşılığı Bitcoin olarak sabitlenmiş durumda.

Vanuatu’nun Bitcoine Bakışı Nasıl?

Vanuatu’nun bu tercihi neden yaptığı tartışma konusu olurken Vanuatu Bilgilendirme Merkezi’nden bir yetkilinin yaptığı açıklamalar Bitcoin tercihinin nedenini ortaya koydu. Yetkili kişi yaptığı açıklamasında “kripto para” olarak ifade edilen sanal para birimlerinin kullanım alanları ve güvenliği konusunda insanlar şüphe oluşturduğunu fakat bu durumun tam tersinin de mümkün olduğunu söyledi. Yetkili kişi ayrıca Bitcoin’in kullandığı Blockchain sisteminin bütün para hareketlerinin takip edilebildiği bir muhasebe defteri olduğunu açıklamalarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir